Horor filmovi,Gledali..Obrazlozili...Ocenili

• Začetnik teme Začetnik teme jana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
You Will Meet a Tall Dark Stranger
http://www.imdb.com/title/tt1182350/
you_will_meet_tall_dark_stranger.jpg

... it is a tale told by an idiot, full of sound and fury, signifying nothing.
Dobar, filozofski film. Na početku sam se malo dosađivala jer smo sve ovo videli u njegovim prethodnim filmovima; utešila sam se gledanjem odličnih glumaca, lepo uređenih prostora i divne odeće, a posle prve trećine filma sam počela da uživam. Da, uvek iste teme, ali na kraju krajeva, važnije teme ni ne postoje, a Vudi je sa godinama sve zreliji i suptilniji. Uspeo je da u sat i po vremena ispriča priče desetak ljudi koji donose pogrešne odluke, prave pogrešne zaokrete, propuštaju prilike i ponašaju se kao idioti, i da u isto vreme bude i duhovit i veoma veoma gorak - redak talenat. 9/10

@Velebitdrema
Ona dva filma koja si predložio (Kawasaki ruže i Die Fremde) mi baš dobro zvuče, imaš li ideju gde bi mogli da se nađu na netu?

Ja predlažem ovo http://www.imdb.com/title/tt0405094/ 10/10

За Кавасакијеву ружу не знам а овај други ћу ти послати на пп.
Овај твој предлог сам гледао и то јесте фантастичан филм.

Direktan prenos (1982)

fp-direktan%20prenos.jpg

http://www.imdb.com/title/tt0083835/

Darko Bajic je jedan od mojih omiljenih domacih reditelja da se odmah razumemo.
Osim sto je zanatski dobar reditelj, sto mu se svaki film bavi konkrentnim drustveno-socijalnim temama (uglavnom problemima mladih), Bajic je pre svega covek koji ima muda da, u jako skakljivim trenucima, ukaze na neke stvari.
Ovaj film je njegov prvenac koji je pokazao u kom pravcu ce se njegov rad kretati.
Ovim filmom pocinje njegov cikluls socio-drustvenih filmova, u kojima se bavi problemima generacija mladih ljudi, cije stavove i razmisljanja niko ne tretira ozbiljno u drustvu, sto te mlade ljude tera na revolt.
Nastavak je usledio u "Sivom domu", "Zaboravljenima" i "Crnom bombarderu".
Ovde imamo pricu o troje mladih ljudi.
Filip je mladi reditelj koji radi kao pripravnik na televiziji i zeli da ukaze na probleme u drustvu, i na los polozaj mladih ljudi u njemu.Zeli da svojim radom doprinese toj borbi i snima dokumentarni film o mladoj atleticarki Sandri Obradovic, evropskoj rekorderki, koja biva diskreditovana doping aferom, nakon sto ukaze na nepravilnosti u radu kluba.
Bane je "predstavnik sitno-burzoaske postene inteligencije", koji zivi na grbaci svog oca i najvise se boji rada.Dakle, opsta suprotnost Filipu.
Sandra, mlada atleticarka, predstavlja sponu izmedju njih dvojice.
Svo troje zive u stanu Banetove pokojne babe, u nekoj cudnoj vrsti ljubavnog trougla.
Stvari se komplikuju kada Sandra zatrudni i mora da izabere izmedju njih dvojice...
Kao sto rekoh, Bajic je u to vreme napravio hrabar film, ukazao na neshvacenost onih mladih ljudi koji nisu zeleli, kao Bane, da budu mamine maze do sredine tridesetih, vec da naprave nesto sa svojim zivotom.
Film je lepo izreziran, odlicni kadrovi (karakteristicni za Bajicev opus), a kao slag na tortu ide muzika, koja je sjajno ukomponovana sa odredjenim scenama.
Gluma je takodje solidna.Bane Vidakovic se nekako tu najvise izdvaja, kao i Zarko Radic, u sporednoj ulozi Filipovog urednika.
Ocena: 9

blah... pisao sam o Džejlanovom novom filmu 'Bilo jednom u Anadoliji' preko sat vremena.. i onda kad sam poslao komentar provalim da se nalog izlogovao sam od sebe jer stoji dugo i sve ode dodjavola... aj ako skupim snage napisaću ponovo nešto kraće... sve u svemu, film ima neverovatne momente i malo mu fali da bude remek delo

Da, on je neverovatno dobar reditelj.

http://2.***************/_WkKZJVG5wTk/TQs9C8ydjCI/AAAAAAAC1C0/rGmNoXjI6gU/s1600/bruiser.jpg

film horhea romera koji moze da se pogleda,bar 2|3 film je solidan a onda se pretvara u cirkus. odgledao sam ga jer se u filmu pojavljuje jedan od mojih omiljenih bendova the misfits. steta,vise sam ocekivao od ovog romera al jedan je night of the living dead

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back