Horor filmovi,Gledali..Obrazlozili...Ocenili

• Začetnik teme Začetnik teme jana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Weekend-At-Bin-Ladens.jpg

:lol:

Gledao sam Weekend At Bernie's. :)
Dva glavna lika, kancelarijski radnici, dobijaju poziv
od šefa da mu se pridruže za vikend u njegovoj vili
na plaži...

Kada dođu tamo, nalaze šefa mrtvog, međutim ostali
to nikako ne primećuju. Onda oni odlučuju da ne zovu
policiju, pa se sve komplikuje naravno i tako dalje...
Jasno je sad otkud ona slika gore. :)

Uglavnom, zanimljiva komedija.. 6/10

Weekend-At-Bin-Ladens.jpg

:lol:

Gledao sam Weekend At Bernie's. :)
Dva glavna lika, kancelarijski radnici, dobijaju poziv
od šefa da mu se pridruže za vikend u njegovoj vili
na plaži...

Kada dođu tamo, nalaze šefa mrtvog, međutim ostali
to nikako ne primećuju. Onda oni odlučuju da ne zovu
policiju, pa se sve komplikuje naravno i tako dalje...
Jasno je sad otkud ona slika gore. :)

Uglavnom, zanimljiva komedija.. 6/10

Voah, Va-He... this takes me back... ti si verotvano bio klinac Mr. Wolf pa se ne secas, mislim i ja sam bio klinac, ali ti si bio bas klinac klinac :)... postojala je na 3K ( tri Ka, trecem kanalu) emisija koja se zvala shoder lista... lista izvodjaca koji su bili ili najveci zahebanti, ili stvarno neki folkeri iz unutrasnjosti, ili neke kamenjarke pokupljene sa trotoara... a emisiju je vodio Ruazmarin iz indexovog radio pozorista, i furao je totalno isti fazon kao i Barni... sto se da i videti iz prilozenog... eno ga izviruje iza scenografije, sto ce reci iza ove paprati i crteza nindza kornjaca...

Serbus dragi Zagreb moj,

Kaj se skrivaš v megli toj,

Kak da bi se nekaj sramil,

Ti se nemaš sramit kaj

I sad sem tu i pak sem tvoj,

Serbus dragi Zagreb moj,

I sad sem tu i pak sem tvoj,

Serbus dragi Zagreb moj​

Poslednja izmena:
Die fremde-Феноменалан филм о Туркињи која живи у несрећном браку са мужем кога не воли и његовом фамилијом. Када ситуација постане неиздржива она одлучује да са сином напусти мужа и врати се својој породици. Међутим, ствари се не одвијају на начин на који би она желела и почиње њена борба са традицијом, околином, родбином. Породица се налази растрзана између љубави према кћерци и сурових и ригидних муслиманских обичаја када су брак и породица у питанју. Филм , помало подсећа на Акинов Gegen die wand, а такође глуми иста главна глумица која је играла и у Акиновом филму. То је фантастична, непоновљива и готово савршена Сибел Кекили, која је носилац филма и за мене тренутно глумица број 1.

п.с. Већина жена у сали је на крају пројекције брисала сузе.

Kawasakiho ruze-Један од најбољих филмова које сам погледао на овогодишњем Синема ситију. Назив и почетак филма не наговештавају шта му је тема. А, она је универзална и увек актуелна. Наиме, филм почиње лагано, благим чешким хумором, породичном причом, али се клупко почиње одмотавати у неочекиваном правцу приказујући лик успешног психијатра ,истакнутог научника, омиљеног оца, и вољеног мужа у нешто другачијем светлу од оног који је општеприхваћен . Испоставља се да је тај ,, народни херој'' и најпознатији дисидент из времена комунизма у Чехословачкој, заправо био дугогодишљи сарадник УДБЕ, те потказивао пријатеља. Филм показује узроке и последице живота у једном таквом друштву, трагичне судбине које се дешавају у њему, тера нас да промишљамо и показује да свет није црно бели како га често доживљавамо. Такође, нагони нас да се запитамо и колико се данашња Србија, па и свет, разликује од таквог монструозног система који разара појединца, породицу, и на крају целокупно друштвено биће једног народа.

Режисер је био гост на фестивалу али због катастрофалног превода нисам разумео да ли је афера са Кундером била spiritus movens за настанак овог филма.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back