Horor filmovi,Gledali..Obrazlozili...Ocenili

• Začetnik teme Začetnik teme jana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Aeon flux
mrzi me da trosim vreme na komentarisanje ovako necega
tako da cu samo reci da su Mocni rendzeri po svemu superiorniji od ovog uzasa ,a po izlaganju i predstavljanju price su vrlo slicni
aeonflux.jpg

Kawasakiho ruze-Један од најбољих филмова које сам погледао на овогодишњем Синема ситију. Назив и почетак филма не наговештавају шта му је тема. А, она је универзална и увек актуелна. Наиме, филм почиње лагано, благим чешким хумором, породичном причом, али се клупко почиње одмотавати у неочекиваном правцу приказујући лик успешног психијатра ,истакнутог научника, омиљеног оца, и вољеног мужа у нешто другачијем светлу од оног који је општеприхваћен . Испоставља се да је тај ,, народни херој'' и најпознатији дисидент из времена комунизма у Чехословачкој, заправо био дугогодишљи сарадник УДБЕ, те потказивао пријатеља. Филм показује узроке и последице живота у једном таквом друштву, трагичне судбине које се дешавају у њему, тера нас да промишљамо и показује да свет није црно бели како га често доживљавамо. Такође, нагони нас да се запитамо и колико се данашња Србија, па и свет, разликује од таквог монструозног система који разара појединца, породицу, и на крају целокупно друштвено биће једног народа.

Режисер је био гост на фестивалу али због катастрофалног превода нисам разумео да ли је афера са Кундером била spiritus movens за настанак овог филма.

Hvala na preporuci, ovo ću sigurno da gledam - priča koju si opisao i afera sa Kunderom, podsetile su me i na aferu sa Ištvanom Sabom. Ne znam da li si čitao, pre jedno 5 godina se pokazalo da je Ištvan Sabo takođe sarađivao za vreme komunističkog režima. Isto frapantna vest, kada pomisliš na njegove filmove, lik i delo - ništa nije dalje od njega nego saradnja sa komunističkom tajnom policijom. U novinama - ogromna podrška za njega, sve kolege - reditelji, pisci, glumci - svi su mu pružili podršku, u smislu hvala Bogu da je to bio Ištvan, znali smo da neko mora da dojavljuje, samo nismo znali ko. Čak se ispostavilo da je Sabo mnogo puta sa ove pozicije spasao neke kolege (Janča, recimo) jer ih je slikao u bezopasnijem svetlu nego što su zaslužili. Teška vremena, stvarno, i mučna - baš me interesuje kakav je ovaj tvoj film...

The Woman (2011) 7,5/10
http://www.imdb.com/title/tt1714208/
Evo jedan noviji koji sam gledao danas i poprilično morbidan,nelogičan film ali gluma na visokom nivou!
„Ugledni advokat (a zapravo ludi psihopata, kao što će se kasnije pokazati) Kris Klik nabasa prilikom lova u šumi na prekrasnu divljakušu koja u nekom potočiću spira prljavštinu sa svojih obnaženih grudi.Umjesto da obavijesti neku od službi nadležnih za divljake, on je fino odvede kući, zamandali u šupi i počne da je civilizuje, na opšte „oduševljenje“ ostatka porodice.Ta budala naravno ne zna da je dotična posljednji preživjeli pripadnik izrazito opakog ljudožderskog klana!The Woman se skoro 1h 20 minuta pretvara da je ozbiljan film koji se zapravo bavi problemima američke srednjeklasne porodice a 20 minuta se ne zna ni ko pije ni ko plaća ali je to nešto najzabavnije što sam gledao,nije bitno šta i kako, bitno je da se gine! Dakle, očekujte obilno krvoliptanje i umiranje, a dalje se ne usuđujem da spojlujem.Ljubitelji treša mogu da budu vrlo zadovoljni jer je kraj filma treš koji nadmašuje čak i najsmjelija očekivanja!
:rtfm:

Pa nesto i nisam bila gladna na kraju filma al sam zato sanjala miseve celu noc. :lol:

Ja retko gledam crtaće - kad dođe neko dete u goste pa imam povod - jedino sam ovaj gledala sama, i uživala :)
Ovo je genijalna scena, tako i ja shvatam hranu, kao vremeplov...

I akcione scene su super, odlična koreografija...

Poslednja izmena:
The Prefab People- Ово је први филм Беле Тара који сам погледао и могу рећи да сам јако пријатно изненађен, готово одушевљен. Филм приказује пропаст породице из радничке класе у време комунизма у Мађарској, нестајање љубави, разумевања, толеранције и тотално отуђење између брачних партнера који су главни протагонисти филма. Филм је лаганог ритма, глума двоје главних глумаца(нарочито хистеричне жене) је бриљантна, а тема је универзална, реална и феноменално обрађена. Највећи квалитет филма је његова реалистичност, те успешан приказ једне сасвим обичне теме на врло занимљив и филмичан начин. Филм врло једноставно комуницира са публиком, јер готово да не постоји савремена породица која више или мање не личи на брачни пар из овог филма. Однос муж-жена је дат на врло упечатљин начин као врло добра психолошка студија. Нешто спорији ритам ми није сметао јер је и у тим моментима централна тема не губи из фокуса, већ се додатно разрађује. Све у свему ово је за мене откриће и вероватно ћу у наредном периоду погледати још који Таров филм.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back