Filmovi o filmu

Nekada davno emisija o filmu....
3, 2, 1… kreni!,
bila je popularna jugoslovenska (i hrvatska) emisija o filmu, koja se prikazivala na Televiziji Zagreb od 1977. do 1983. godine, nastala prema ideji N. Pate. Emisija je počela sa upoznavanjem gledalaca sa filmskim zanatima, estetikom i žanrovima, a kasnije je sadržavala i opširne intervjue sa poznatim stranim rediteljima i glumcima, poput F. Truffauta, O. Wellesa, C. Chabrola i drugih.
O da, dobri stari Ivan Hetrich.

Boufinger sa Stivom Martinom i Edi Marfijem iz 1999

Da li se neko seća francuskog filma (valjda...) posvećenog godišnjici filma (kao početak uzet film braće Limijer)?
Možda je bila stogodišnjica, 1995.

(Ako je neko od vas to već predložio ovde, izvinjavam se.)

Poslednja izmena:
Boufinger sa Stivom Martinom i Edi Marfijem iz 1999

Ovaj film obožavam! Jedna od retkih komedija koja me je i nasmejala, zapravo.

U sceni kada na audiciju dolazi Edi (ne znam ime u filmu), na zidu se vidi plakat za film koji se zove "YUGO story". Pošto imam potrebu (poremećaj?) da se bavim nebitnim detaljima, danima sam prekopavala internet, jer sam htela da proverim da li taj film stvarno postoji... Ne postoji, ali postoji dosta filmova u kojima je baš jugić korišćen, pa bi to mogla da bude posebna tema... :mrgreen:

A onda i tema o izmišljenim filmovima za potrebe filmova/serija (mislim da bi odlčan materijal bila serija "Seinfeld" :mrgreen: ).

Back