HLEB NAŠ...

smeh:
www mira:
Goscica:
A nemam ni ja sud sa rupom :( samo saxiju sa rupom :P :wink:

Sebe možeš smatrati srecnicom. Zamisli one koji nemaju ni saksiju ni posudu, sa rupom naravno, :wink:
Čisto da ne bude zabune - i ja posedujem saksiju. :wink:

Saksija u ovom slucaju ne vredi ni jednoj ni drugoj. Prava stvar za obe je posuda sa rupom. Bez toga ništa
do daljnjeg :wink:

Espanol:
smeh:
www mira:
Prava stvar za obe je posuda sa rupom. Bez toga ništa
do daljnjeg :wink:
Eto šta kaže jedna sjajna domaćica i pametna žena. Još da ovo pročita onaj ko treba :roll: ...
Pročitao, uz nabavku suda napisaće na kraju i traktat o RUPI!!! :lol: :wink:

Uz svečanu objavu da je SUD S RUPOM konačno nabavljen i javnu zahvalnost šefu što ispunjava obećanja, još samo da ga podsetim da nam svima ostaje dužan traktat o rupi :wink:
Nema potrebe da žuri, ima vremena, ali da se ne zaboravi :wink: :lol:

PS Javna promocija suda s rupom se planira o čemu će članstvo sa zadovoljstvom na vreme biti obavešteno :wink:

Proja
Potrebno je: -
-2 manje šolje kukuruznog griz brašna
-2 šolje belog brašna
-2 šolje mleka
-1 šolja ulja
-1 prašak za pecivo
-4 jaja (odvojeno)
-300- 350 gr. sira
-so po ukusu

Izdrobiti sir, dobro pomešati sve sastojke i na kraju dodati sneg od belanaca. Smesu sipati u sud po želji i peći na 220C oko pola sata.

Poslednja izmena:
Ne znam meru, radim po osećaju, a rekla mi je jedna baka iz Rusije: kvasac, brašno, malo mekinje, malo raženog brasna, heljdino brašno, laneno seme, susam, voda, kefir ili jogurt i so.

Ja od tad, bilo koju kombinaciju hlaba da pravim, stavim jogurt, ima tu nešto. Recept u saksiji je sjajan, nisam pravila još, a vidi se po sastavu.

Samo da prijavim da je juce u moj dom stigao SUD SA RUPOM :shock: sa sve shefom i jos nekim clanovima ovog naseg foruma.... :D [/b]Svima njima zahvalna do....neba! :wink: Davajte dobre recepte za KUGLOV!!!

Goscica:
Samo da prijavim da je juce u moj dom stigao SUD SA RUPOM :shock: sa sve shefom i jos nekim clanovima ovog naseg foruma.... :D [/b]Svima njima zahvalna do....neba! :wink: Davajte dobre recepte za KUGLOV!!!

moja mama ima recept za kuglof "crnac u haljinici".
testo je sa komadicima cokolade (ako se secam, nema sud sa rupom pa nije pravila), presvucen je glazurom od cokolade a ima "hadljinicu" od bar 5 cm naspricane ulupane pavlake.
eto ideje a ne smem ni da pomislim kakvo je... :)

sanja:
Goscica:

moja mama ima recept za kuglof "crnac u haljinici".
testo je sa komadicima cokolade (ako se secam, nema sud sa rupom pa nije pravila), presvucen je glazurom od cokolade a ima "hadljinicu" od bar 5 cm naspricane ulupane pavlake.
eto ideje a ne smem ni da pomislim kakvo je... :)
Davaj taj recept!I pozz.mamu! :wink:

valjda cu da se setim da prepisem od nje.
znas, ja nemam taj sud sa rupom... sta ce mi onda i recept... :(
ali, zbog onih sto imaju sud-potrudicu se.

i gigule (ne znam kako se ovo vrti po padezima) sam ostala duzna recept za sok (sirup) od mente, znam, valjda cu napisati dok nova menta ne stigne :)

sanja:
valjda cu da se setim da prepisem od nje.
znas, ja nemam taj sud sa rupom... sta ce mi onda i recept... :(
ali, zbog onih sto imaju sud-potrudicu se.

i gigule (ne znam kako se ovo vrti po padezima) sam ostala duzna recept za sok (sirup) od mente, znam, valjda cu napisati dok nova menta ne stigne :)
čekam :wink:

:D Maniote vise taj "sud sa rupom", valjda modlu za kuglof, da se mi vratimo orginalnoj temi, hlebu, juce nesto gledam malo sunke i malo ovcjeg kackavalja, skupili se nekako u frizideru, a nema vise od po 100-200gr, a nas sedmoro u kuci, pa "upropastih" jednu (jadnu!) pogacu sa tim... Lepo je islo uz caj... Elem testo obicno, kilo brasna, pola litra mleka, casa od jogurta ulja, dve kasike secera (jedna u kvasac, jedna u brasno), kasika soli i, naravno, kockica svezeg kvasca. Srednje mekano testo raslo je oko jedan sat, onda sam razvukla koru debljine prsta, posula je onim ostatkom kackavalja (narednanog) i sunke (naseckane), smotala kao za strudlu, sekla komade debljine oko dva prsta i redjala, sa secenom stranom nagore u obicnu, podmazanu i brasnom posutu tepsiju (kao za pogacu-ruzu). Ostavila sam je da naraste jos jedan sat, onda premazala jajetom i ispekla. Verujte mi na rec, bilo je odlicno, a ako ne verujete-probajte sami!

NenaS:
:D Maniote vise taj "sud sa rupom", valjda modlu za kuglof, da se mi vratimo orginalnoj temi, hlebu, juce nesto gledam malo sunke i malo ovcjeg kackavalja, skupili se nekako u frizideru, a nema vise od po 100-200gr, a nas sedmoro u kuci, pa "upropastih" jednu (jadnu!) pogacu sa tim... Lepo je islo uz caj... Elem testo obicno, kilo brasna, pola litra mleka, casa od jogurta ulja, dve kasike secera (jedna u kvasac, jedna u brasno), kasika soli i, naravno, kockica svezeg kvasca. Srednje mekano testo raslo je oko jedan sat, onda sam razvukla koru debljine prsta, posula je onim ostatkom kackavalja (narednanog) i sunke (naseckane), smotala kao za strudlu, sekla komade debljine oko dva prsta i redjala, sa secenom stranom nagore u obicnu, podmazanu i brasnom posutu tepsiju (kao za pogacu-ruzu). Ostavila sam je da naraste jos jedan sat, onda premazala jajetom i ispekla. Verujte mi na rec, bilo je odlicno, a ako ne verujete-probajte sami!
Ovo je moglo da ide i na temu Experimenti - ali -uspesni! :wink:

:D Znam, osim sto sam ja tehnolog, specijalnost mi je - pekarstvo, pa to nije bio bas eksperiment. :wink: Sto se onog "suda sa rupom" tice, imam ga i ja odavno, teflonski, retko pravim kuglof, ali on u mojoj kuci ima drugu namenu - u njemu pecem koh. Taman je mera za masu od 6 jaja, a mnogo se lepse napije mleka, nego u klasicnoj tepsiji, jer kad ga izvrnem u ciniju mleko sipam i spolja i unutar venca.

NenaS:
:D Znam, osim sto sam ja tehnolog, specijalnost mi je - pekarstvo, pa to nije bio bas eksperiment. :wink: Sto se onog "suda sa rupom" tice, imam ga i ja odavno, teflonski, retko pravim kuglof, ali on u mojoj kuci ima drugu namenu - u njemu pecem koh. Taman je mera za masu od 6 jaja, a mnogo se lepse napije mleka, nego u klasicnoj tepsiji, jer kad ga izvrnem u ciniju mleko sipam i spolja i unutar venca.
Pošto se osećam po malo krivom za toliko potenciranje suda sa rupom, imam potrebu i da pojasnim, naročito pošto si nam se ti (a i mnogi drugi) priključila u vreme kad je ta šala već uveliko bila zaživela (ako te zanima, baci pogled na Italijansku kuhinju, pa venac od graška i šunke) i potpuno mi je jasno da smo malo i dosadili. Pošto se sve odvijalo veoma lepo i ima (naročito po mene :wink: ) srećan kraj - nećemo više o tome.
Naravno da su svi recepti i ideje oko upotrebe istog - sasvim dobrodošli :wink:
PS I samo ti eksperimentiši, pardon: upotrebljavaj svoje znaje, struku i iskustvo - ova pogača zvuči baš, baš dobro :wink:

Back