www mira
Zainteresovan član
- Poruka
- 353
Goscica:A nemam ni ja sud sa rupomsamo saxiju sa rupom
:wink:
Sebe možeš smatrati srecnicom. Zamisli one koji nemaju ni saksiju ni posudu, sa rupom naravno, :wink:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Goscica:A nemam ni ja sud sa rupomsamo saxiju sa rupom
Čisto da ne bude zabune - i ja posedujem saksiju. :wink:www mira:Goscica:A nemam ni ja sud sa rupomsamo saxiju sa rupom
Sebe možeš smatrati srecnicom. Zamisli one koji nemaju ni saksiju ni posudu, sa rupom naravno, :wink:
smeh:Čisto da ne bude zabune - i ja posedujem saksiju. :wink:www mira:Goscica:A nemam ni ja sud sa rupomsamo saxiju sa rupom
Eto šta kaže jedna sjajna domaćica i pametna žena. Još da ovo pročita onaj ko trebawww mira:Prava stvar za obe je posuda sa rupom. Bez toga ništa
do daljnjeg :wink:
 ...
 ...Pročitao, uz nabavku suda napisaće na kraju i traktat o RUPI!!!smeh:Eto šta kaže jedna sjajna domaćica i pametna žena. Još da ovo pročita onaj ko trebawww mira:Prava stvar za obe je posuda sa rupom. Bez toga ništa
do daljnjeg :wink:...
  :wink: Espanol:Pročitao, uz nabavku suda napisaće na kraju i traktat o RUPI!!!smeh:Eto šta kaže jedna sjajna domaćica i pametna žena. Još da ovo pročita onaj ko trebawww mira:Prava stvar za obe je posuda sa rupom. Bez toga ništa
 ZNANJA NIKADA DOSTA.
 ZNANJA NIKADA DOSTA.Espanol:Pročitao, uz nabavku suda napisaće na kraju i traktat o RUPI!!!smeh:Eto šta kaže jedna sjajna domaćica i pametna žena. Još da ovo pročita onaj ko trebawww mira:Prava stvar za obe je posuda sa rupom. Bez toga ništa

Goscica:Shefe, svaka cast! Evo smo i mi ostale stale u red!!!

Ček da proverim kreditnu sposobnost... :wink:
 Ček da proverim kreditnu sposobnost... :wink: ILI JESI - ILI NISI - LAVEspanol:Goscica:Shefe, svaka cast! Evo smo i mi ostale stale u red!!!

A da nađete vi nekog drugog šefa...?Goscica:ILI JESI - ILI NISI - LAVEspanol:Goscica:Shefe, svaka cast! Evo smo i mi ostale stale u red!!!

[/b]Svima njima zahvalna do....neba! :wink: Davajte dobre recepte za KUGLOV!!!
 [/b]Svima njima zahvalna do....neba! :wink: Davajte dobre recepte za KUGLOV!!! na Torte i kolači :wink:
 na Torte i kolači :wink:Goscica:Samo da prijavim da je juce u moj dom stigao SUD SA RUPOM :shock: sa sve shefom i jos nekim clanovima ovog naseg foruma....[/b]Svima njima zahvalna do....neba! :wink: Davajte dobre recepte za KUGLOV!!!

Davaj taj recept!I pozz.mamu! :wink:sanja:Goscica:Samo da prijavim da je juce u moj dom stigao SUD SA RUPOM :shock: sa sve shefom i jos nekim clanovima ovog naseg foruma....[/b]Svima njima zahvalna do....neba! :wink: Davajte dobre recepte za KUGLOV!!!
moja mama ima recept za kuglof "crnac u haljinici".
testo je sa komadicima cokolade (ako se secam, nema sud sa rupom pa nije pravila), presvucen je glazurom od cokolade a ima "hadljinicu" od bar 5 cm naspricane ulupane pavlake.
eto ideje a ne smem ni da pomislim kakvo je...

čekam :wink:sanja:valjda cu da se setim da prepisem od nje.
znas, ja nemam taj sud sa rupom... sta ce mi onda i recept...
ali, zbog onih sto imaju sud-potrudicu se.
i gigule (ne znam kako se ovo vrti po padezima) sam ostala duzna recept za sok (sirup) od mente, znam, valjda cu napisati dok nova menta ne stigne
 Maniote vise taj "sud sa rupom", valjda modlu za kuglof, da se mi vratimo orginalnoj temi, hlebu, juce nesto gledam malo sunke i malo ovcjeg kackavalja, skupili se nekako u frizideru, a nema vise od po 100-200gr, a nas sedmoro u kuci, pa "upropastih" jednu (jadnu!) pogacu sa tim... Lepo je islo uz caj... Elem testo obicno, kilo brasna, pola litra mleka, casa od jogurta ulja, dve kasike secera (jedna u kvasac, jedna u brasno), kasika soli i, naravno, kockica svezeg kvasca. Srednje mekano testo raslo je oko jedan sat, onda sam razvukla koru debljine prsta, posula je onim ostatkom kackavalja (narednanog) i sunke (naseckane), smotala kao za strudlu, sekla komade debljine oko dva prsta i redjala, sa secenom stranom nagore u obicnu, podmazanu i brasnom posutu tepsiju (kao za pogacu-ruzu). Ostavila sam je da naraste jos jedan sat, onda premazala jajetom i ispekla. Verujte mi na rec, bilo je odlicno, a ako ne verujete-probajte sami!
 Maniote vise taj "sud sa rupom", valjda modlu za kuglof, da se mi vratimo orginalnoj temi, hlebu, juce nesto gledam malo sunke i malo ovcjeg kackavalja, skupili se nekako u frizideru, a nema vise od po 100-200gr, a nas sedmoro u kuci, pa "upropastih" jednu (jadnu!) pogacu sa tim... Lepo je islo uz caj... Elem testo obicno, kilo brasna, pola litra mleka, casa od jogurta ulja, dve kasike secera (jedna u kvasac, jedna u brasno), kasika soli i, naravno, kockica svezeg kvasca. Srednje mekano testo raslo je oko jedan sat, onda sam razvukla koru debljine prsta, posula je onim ostatkom kackavalja (narednanog) i sunke (naseckane), smotala kao za strudlu, sekla komade debljine oko dva prsta i redjala, sa secenom stranom nagore u obicnu, podmazanu i brasnom posutu tepsiju (kao za pogacu-ruzu). Ostavila sam je da naraste jos jedan sat, onda premazala jajetom i ispekla. Verujte mi na rec, bilo je odlicno, a ako ne verujete-probajte sami!Ovo je moglo da ide i na temu Experimenti - ali -uspesni! :wink:NenaS:Maniote vise taj "sud sa rupom", valjda modlu za kuglof, da se mi vratimo orginalnoj temi, hlebu, juce nesto gledam malo sunke i malo ovcjeg kackavalja, skupili se nekako u frizideru, a nema vise od po 100-200gr, a nas sedmoro u kuci, pa "upropastih" jednu (jadnu!) pogacu sa tim... Lepo je islo uz caj... Elem testo obicno, kilo brasna, pola litra mleka, casa od jogurta ulja, dve kasike secera (jedna u kvasac, jedna u brasno), kasika soli i, naravno, kockica svezeg kvasca. Srednje mekano testo raslo je oko jedan sat, onda sam razvukla koru debljine prsta, posula je onim ostatkom kackavalja (narednanog) i sunke (naseckane), smotala kao za strudlu, sekla komade debljine oko dva prsta i redjala, sa secenom stranom nagore u obicnu, podmazanu i brasnom posutu tepsiju (kao za pogacu-ruzu). Ostavila sam je da naraste jos jedan sat, onda premazala jajetom i ispekla. Verujte mi na rec, bilo je odlicno, a ako ne verujete-probajte sami!
 Znam, osim sto sam ja tehnolog, specijalnost mi je - pekarstvo, pa to nije bio bas eksperiment. :wink:  Sto se onog "suda sa rupom" tice, imam ga i ja odavno, teflonski, retko pravim kuglof, ali on u mojoj kuci ima drugu namenu - u njemu pecem koh. Taman je mera za masu od 6 jaja, a mnogo se lepse napije mleka, nego u klasicnoj tepsiji, jer kad ga izvrnem u ciniju mleko sipam i spolja i unutar venca.
 Znam, osim sto sam ja tehnolog, specijalnost mi je - pekarstvo, pa to nije bio bas eksperiment. :wink:  Sto se onog "suda sa rupom" tice, imam ga i ja odavno, teflonski, retko pravim kuglof, ali on u mojoj kuci ima drugu namenu - u njemu pecem koh. Taman je mera za masu od 6 jaja, a mnogo se lepse napije mleka, nego u klasicnoj tepsiji, jer kad ga izvrnem u ciniju mleko sipam i spolja i unutar venca.Pošto se osećam po malo krivom za toliko potenciranje suda sa rupom, imam potrebu i da pojasnim, naročito pošto si nam se ti (a i mnogi drugi) priključila u vreme kad je ta šala već uveliko bila zaživela (ako te zanima, baci pogled na Italijansku kuhinju, pa venac od graška i šunke) i potpuno mi je jasno da smo malo i dosadili. Pošto se sve odvijalo veoma lepo i ima (naročito po mene :wink: ) srećan kraj - nećemo više o tome.NenaS:Znam, osim sto sam ja tehnolog, specijalnost mi je - pekarstvo, pa to nije bio bas eksperiment. :wink: Sto se onog "suda sa rupom" tice, imam ga i ja odavno, teflonski, retko pravim kuglof, ali on u mojoj kuci ima drugu namenu - u njemu pecem koh. Taman je mera za masu od 6 jaja, a mnogo se lepse napije mleka, nego u klasicnoj tepsiji, jer kad ga izvrnem u ciniju mleko sipam i spolja i unutar venca.