Hleb ili kamen

Urwald

Ističe se
Moderator
Poruka
2.904
Verovatno ste čuli za ove 2 izreke:
"Ko tebe kamenom - ti njega hlebom"

"Klin se klinom izbija"

Kako ih tumačite u kontekstu međuljudskih odnosa, konkretno da vam neko nanese neku štetu/povredi vas ili nekog vašeg?
Da li bi tu osobu "hlebom" ili "kamenom" i zašto?

"Klin se klinom izbija"

Kako ih tumačite u kontekstu međuljudskih odnosa, konkretno da vam neko nanese neku štetu/povredi vas ili nekog vašeg?

...добро бре ..хоће ли коначно почети постирање теме почети са некаквом интроспекцијом ....

Знате оно 'драга Савета'

Стално некакво пропитивање ..анкетисање ....

...добро бре ..хоће ли коначно почети постирање теме почети са некаквом интроспекцијом ....

Знате оно 'драга Савета'

Стално некакво пропитивање ..анкетисање ....
Pa otvori neku takvu temu :)

Ти би каменом или хлебом ? Избијаш клином клин ?
Zavisi od situacije do situacije ...
Za ozbiljnije situacije primenjujem - ko mene kamenom ja njega blokom.
Za smorne/online situacije sa druge strane primenjujem - ko mene kamenom ja njega blokom.
A kada je bockanje u pitanju/ili mi je dosadno uzvratim klikerima :)

Zavisi od situacije do situacije ...
Za ozbiljnije situacije primenjujem - ko mene kamenom ja njega blokom.
Za smorne/online situacije sa druge strane primenjujem - ko mene kamenom ja njega blokom.
A kada je bockanje u pitanju/ili mi je dosadno uzvratim klikerima :)

Јааааооооооо Ј

Ето још једна оно мангупске....' ... прво изјава ...па драмска пауза ...............па онда ДА АЛИ '

Ок ..Доста о теби ...

Хајдемо сада мало о мени

Углавном чекам да се хлеб окамени .... Клинове избегавам ..јер се грозим физичкога насиља ...

"Klin se klinom izbija"

Zavisi od situacije i jacine povrede.
U principu odgovaram hlebom, a ako se to bacanje kamena nastavi uzvracam stenom, jer hleb ocigledno nailazi na nerazumevanje i bude dozivljen kao slabost i zeleno svetlo za dalju agresiju.
Razumni ljudi, cak i ako su krenuli djonom, obicno prestanu ako sa njima „normalno” razgovaras, ali to nije uvek slucaj.

Zavisi od situacije i jacine povrede.
To definitivno
U principu odgovaram hlebom, a ako se to bacanje kamena nastavi uzvracam stenom, jer hleb ocigledno nailazi na nerazumevanje i bude dozivljen kao slabost i zeleno svetlo za dalju agresiju.
Na žalost čest je to slučaj ... Imao sam situacija da sam pokušavao mirnim putem da rešim neke situacije ali nije išlo i pomavljale su se do momenta kada nije došlo do fizičkog obračuna - posle toga nije bilo ponavljanja. Tako da ono svako razume neki "poseban jezik/odgovor".
Razumni ljudi, cak i ako su krenuli djonom, obicno prestanu ako sa njima „normalno” razgovaras, ali to nije uvek slucaj.
Ima tu i momenat kako im se neko obraća i koje reči bira, dosta često priđe i ono:
"Lepa reč i gvozdena vrata otvara" mada kontam da je umesto "lepa" bolji izbor "odabrana".

"Klin se klinom izbija"

To je iz vremena kada je kolektivizam bio razvijen na daleko manjem nivou nego danas. Bila je potrebna unifikacija naroda tada. Jevreja - valjda... A da bi se ujedinili bila je potrebna interna reforma. Nesto poput bratstva i jedinstva u staroj jugoslaviji. Morao si da prevaspitavas citave nacije da se ne bi krvilli/ubijali i td.
kamen-hleb vise shvatam poput toga da nasilje radja nasilje i da je zatvoren krug i time treba da postiji mehanizam da se zaustavi. Tada je to bilo na nivou duhovnog - religioznog.
Danas se medjutim od individue ocekuje vise. Svest o zakonu, svest o moralu, svest o vlasnistvu, svest o progresu, politicka svets kao i napredak na individualnom nivou.

postoji i ona izreka umesto gađanja kamenjem i hlebovima
ko ti opali šamar ti mu okreni i drugi obraz...

sve u svrhu odlaska u neki raj za koji uopšte nije utvrđeno da sigurno postoji.
jel se vratio neko otuda da nam kaže utiske? pa nije

zašto onda da budemo dobri prema svojim mučiteljima?
ko tebe kamenom ti njega vatrenim oružjem...
ja bi tako, za vas ne znam

Ne diraj me ne diram te
Tako ja postupam...
ali
Ko me lupi jednom uvredom vratim sa dve
ko laze o meni lazem trostruko o njemu ili njoj
Miroljubiv jesam ali glup nisam
kakav bre hleb
odmah natrag u glavu pa neka se misle posle

PS
To za idiote
normalan covek nece baciti kamen na mene.
ako me slucajno pogodi dobice hleb
ali samo jednom

posle necu verovati da je slucajnosr.

1000037735.jpg

Back