Naravno da Da,ali sam i dovoljno zrela da znam,da ljubav kao ljubav(sama)nije dovoljna za dobar dugorocan odnos izmedju dvoje ljudi!Volela sam ja i ludje,jace,strastvenije nego sad..oo da mnogo jace.i volela bila voljena..ali ja i on nismo bili kompatibilni..kao u ratu Rouzovih(verovatno ste gledali)!Svaki drugi dan prasina se dize..oko sitnica,velikih stvari..ne vazno!On jednu..ja deset..on deset..ja sto..!Bio je od onih muskaraca koji vole piti,patetisati,ja volela a nesrecna!I kad sam spomenula kalkulisanje,jeste ruzno zvucalo..ali svi smo odgovorni(bar u vecoj meri)za svoj zivot i odluke!Zasto ne bih imala pravo da iskalkulisem u vezi nekog sa kim cu stvarati porodicu..i da,Volim ponovo..ali vise nisam slepa...
Mislim da je to jako važno znati... iskalkulisati, izvagati. Ali moraš da poznaješ sebe.
To nije jedna od onih
trebalo bi pitanja, već moranje. Da znaš šta je tebi potrebno, šta želiš i da ne odustaješ od toga ukoliko to društvo ne prihvata.
Recimo, žena kojoj je novac bitan. Nije joj jedino to važno, ali joj je važnije nego većini drugih žena. Biti sponzoruša nije pohvalno, nije lijepo.
I šta je bolje, da ta sponzoruša isključi taj
manje ljudski kriterijum, i bira kvalitetnog čovjeka, dobrog ko lebac, iako nema debeo novčanik... ili da prizna sebi da i nije baš za orden, ali da nastavi tražiti kvalitetnog, dobrog ko lebac, ali lovarnog?
Ja sam među bitnim stvarima navela poštovanje. Imati poštovanja prema ljudima je jedna od elementarnih stvari. Zašto je onda toliko bitno održati poštovanje, ako je toliko opšta i sveprisutna stvar? Baš zbog tih zahtjeva koje nije lako priznati svakome, i koje nerijetko nećemo ni sebi naglas da navedemo.
Recimo, nedostatak ambicije. Na jednoj od tema se došlo do zaključka da je to nevažna stvar. Ipak je ljubav jedina bitna.
Ali, kako izbjeći razočaranost, ili nedajbože gađenje prema osobi koja nakon deset godina veze/braka nije uspjela da ostvari ništa, nije mrdnula sa sofe ili naučila bilo šta. A ti si neko ko želi kretnju.
I nakon razvoda te podrže osobe koje su kritikovale tvoju želju za nekim ko teži napretku... jer nisu podržavali neambicioznost kao eliminatoran faktor, ali baš i ne podržavaju lenjost i nerad. I ne shvataju da su to stvari koje se svedu na isto, jer se mi u našim trućanjima ne udubljujemo u terminologiju toliko da bismo baš sve lijepo razgraničili.
Takva je i ona priča, meni nije važno da je on školovan, niti mi je bitna njegova profesija, naročito mi novac nije važan, ljubav je jedino šta mi treba, ali, momak mora biti radan, vrijedan, pošten i sposoban.
Oooo, pa nije valjda? Šta će mu sposobnost i vrednoća, ako ti pare nisu bitne?
Zato ne odustaj ni od onih ne tako pohvalnih kriterijuma.