Jos stoji ona nakaza od ''grba'' na zvanicnoj strani grada:Да изгледа да су вратили стари на инсистирање Драгана Јацановића.
https://pozarevac.rs/
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jos stoji ona nakaza od ''grba'' na zvanicnoj strani grada:Да изгледа да су вратили стари на инсистирање Драгана Јацановића.
Или зелена позадина.Може ли ми неко помоћи око тинктура. Мени се чини да цео грб има само црну и белу боју, сем позадине која је плава?Pogledajte prilog 1228497
па водоравне линије требало би да представљају плаву ал некако ми скроз бзвз да су тврђава и река тако црно-белеИли зелена позадина.
јер контам да су ментално и даље на нивоу комунистичких амблемаНикада ми неће бити јасно што не консултују стручњаке поводом ових ствари, јел то толико тешко и скупо.
Opet te brojke na grbovima.Никада ми неће бити јасно што не консултују стручњаке поводом ових ствари, јел то толико тешко и скупо.
Уз мале корекције може то да буде леп грб.
на сребрном, три хоризонталне плаве греде од којих је горња по средини преломљена на четири места
Па сад бројке нису нешто популарне у грбовима поготово у западној хералдици али није ни погрешно ставити их.Овде представљају годину када се место први пут помиње и то под именом Равно.Opet te brojke na grbovima.
I da, kakvi su to grifoni ili sta vec na crvenoj pozadini?
Ni u ruskoj.Па сад бројке нису нешто популарне у грбовима поготово у западној хералдици
Tacno, amaterizam prosto isijava.мени су бројке и натписи на штиту јако одбојни
некако ми делује немаштовито и лоше
а овај предлог грба Ћуприје је пресмешан
види се да га је радио уметник који не зна шта ради а покушава да покаже да зна
не зна уопште шта је мали грб
Ово је значење грба, а колега је претпостављам мислио на опис грба хералдичким речником, блазон.Grb Podgorice je zvanični grb crnogorskog glavnog grada Podgorice, koji je usvojen 30. marta 2006. godine. Autor grba je Srđan Marlović
Opis grba:
- Srebrna boja štita predstavlja vodu. Među svim karakteristikama Glavnog grada, najvažnije je bogatstvo vodom (6 reka i Skadarsko jezero, najveće jezero na Balkanu).
- Dve donje plave grede simbol su urbanog nasleđa današnjeg grada, stari gradovi Doklea i Meteon. Oni predstavljaju „temelje“ današnje Podgorice.
- Univerzalni simbol koji predstavlja sva prepoznatljiva urbana obilježja grada (Nemanjin grad Ribnica, sahat-kula, mauzolej na Gorici, kapije, mostovi, itd) jeste prelomljena greda na vrhu.
- Bedemska kruna predstavlja Podgoricu kao glavni grad.
- Dva srebrna lava koji pridržavaju grb uzeti su sa najstarijeg poznatog grba Podgorice, onog kojeg je koristio Božidar Vuković-Podgoričanin.
- Vinova loza ispod štita i njegovih držača predstavlja vinograde po kojima je podgorički kraj poznat.
https://sr.wikipedia.org/sr-el/Грб_Подгорице
Da dodam da je girnja greda izlomljena u obliku ćiriličnog slova "P" - Podgorica.
европске културе, коју и ми баштинимо.
Kojih 6 rijeka? Za ih nema 5? Morača, Zeta, Cijevna, Sitnica i Ribnica?(6 reka i Skadarsko jezero, najveće jezero na Balkanu).