Хералдика и њени принципи

Хвала!

За све постоји први пут.

Ми смо учествовали на више таквих конкурса и више пута смо обманути од стране ситних локалних олигархија.

Први такав случај нам је био управо са Општином Босилеград, а и сада нас ''завлаче'' из једне Општине у Републици Српској...

Врло интересантан фиктивни и маштовити хералдички портрет из кичице Тудора Радуа Тирона (http://www.czipm.org/tiron02.html).

Пример маштовите употребе ''примењене'' хералдике...

nmjheraldyg5.jpg

Наравно, још није ни изблиза завршен, али ћу Вас повремено обавештавати о напретку...

Формице,

На који линк мислиш?

Хвала за портрет.
Није то још готово.
То је још само у фази скице, али сам мислио да би било лепо да се види развој при настанку једнога хералдичкога ремек-дела...

CTEMA:
Формице,

На који линк мислиш?

Хвала за портрет.
Није то још готово.
То је још само у фази скице, али сам мислио да би било лепо да се види развој при настанку једнога хералдичкога ремек-дела...

Onaj u zagradi iznad slike :-(

Inače slika je zaista lijepo urađena, a biće zanimljivo viđeti njen razvoj do kraja. :)
Pozdrav

FILODUX MARINUS:
sto se tice millana i barcelone da nije zastitnik grada ili oblasti,Sveti Georgije,da li ste proverili
Није.
За "Милан" сам сигуран да су га основали енглези и отуд Крст Светога Ђорђа на њиховом грбу.Црвену су изабрали јер је боја ђавола (?),а црну како би их се сви плашили.

Gráthas Ó Domhnálainn:
За грб Couling-a:

There's a certain English touch to it, right?

Одише енглештином, зар не? :)

Па да, човек је Новозеланђанин и енглески Лорд Властелинства Литл Нестон (Lord of the Manor of Little Neston) у Чеширу тако да смо радили у складу са њиховом хералдичком традицијом и укусом...

Back