Хералдика и њени принципи

Хвала! Нисам ово видео до сада...

Није лоше написано...

Истина, много ме нервира очигледна и крупна грешка!

Није реч о ''хералду краљевског дома Карађорђевића''! То је, наравно, г. Ацовић!

Ал' кад новинари нешто објаве, исправити ''криву Дрину'' је као хватати пиринач просут из џака са десетога спрата...

CTEMA:
Вујадине,

Скокнух ја да оближњег киоска и купих данашње (суботње) Вечерње Новости, али овога чланка не нађох...

У чему је ствар?

Не знам, можда није изашло у свим издањима , ово је европско које ми добивамо у јутро, датум је Субота 14 Април.

xbbanner.gif

HOBO: http://www.czipm.org/stojnich.html

Поздрав, драги пријатељи хералдике и Христос воскресе. Ево и мене из Берлина, па ћу полагано да шаљем слике са грбовима које сам фотографисао тамо.

Ево грба неког барона, пише испод. Чудно ми је што је промељен положај хоризонталних линија, али мора се признати, каква класика од грба

Prilozi

• Picture 195.jpg
    Picture 195.jpg
    57 KB · Pregleda: 27
CTEMA:
Добродошао!

Лепа слика.

Имаш ли их довољно за једну пристојну галерију?

Имам 19 слика са неким хералдичким или вексилолошким садржајем, од којих је ова коју сам послао најбоља. Тако да не бих могао да кажем да је то довољно за пристојну галерију, али можда за једну непристојну да... :wink:

После онаквога грба - овакав не-хералдички знамен...

То може да прође као неко привремено решење, али бојим се да ће се то ''привремено'' мало одужити...

Мислим да је требало истрајати у одбрани веродостојнога грба Српске...

То и није хералдички знамен, тако да му хералдички ништа и не може да фали...

То, једноставно, није грб и то је све!

У хералдичкоме смислу, овде је реч о назадовању, јер се са употребе хералдички исправнога грба прешло на псевдо-хералдички провизоријум, који би се, у најбољем случају, могао назвати хералдичким беџом - и то прилично лошим...

Нешто о теми: http://www.czipm.org/rs-amb.html

Хералдички гледано, овај је бољи јер има објашњење коме припада тј, шта представља, док онај то нема. Мени се не свиђа јер је урађен по узору комунистичке хералдике, једина разлика је круна место петокраке.

Back