Bastiani
Poznat
- Poruka
- 7.658
С обзиром на то да је учкур развезан, може се претпоставити да је нека сексуална афера у питању.Мора да постоји нека занимљива породична анегдота везана за неке гаће.![]()
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
С обзиром на то да је учкур развезан, може се претпоставити да је нека сексуална афера у питању.Мора да постоји нека занимљива породична анегдота везана за неке гаће.![]()
Недавно сам прегледао територијалне грбове бивших совјетских република и могу рећи да има прилично блесавих. Ова два су ми баш посебна:
Грб места Гражишкјај у Литванији:
Pogledajte prilog 430472
Грб града Жељезногорск у Русији:
Pogledajte prilog 430473
...
У имену тог холандског места такође "броек" значи панталоне па није ни чудо што су то ставили на грб места.
...
Ako bi se sledili nemački ili engleski naziv za kokošku, verovatno je ime grada nešto kao "kokošije pantalone", pa odatle i kokoška. Svejedno je prilično zabavno.
Занимљиво је уочити да се негде у време настанка рецимо ове слике, јавља грб угарске са сребрним уместо црвеним пољем.
Да ли за то постоји неки нарочит разлог?
Два грба са црвеним пољем нарушила би симетрију горњег дела слике? Практичан човек, тај Дирер![]()
Проблем је што има идентична слика, Дирерова, где је тај грб обојен црвено. Зашто?![]()
и још ставили у грб и јазавца, који је код Кочића штеточина и симбол аустро-угарског окупатора.
Боже сачувај. Штит - у реду, мени је ОК. Бедемска круна - мислим да јој Бански двори нису требали али 'ајд' и да прође. Али велики грб... грдоба невиђена. Не знам коме је пало на памет да поставља конкретне историјске личности и малтене савременике за чуваре грба али треба га "ухапсити". А јазавац је шта? Некакав резервни чувар ваљда. Постамент мени такође ружан овакав какав је. И на крају као врхунац лента са геслом које гласи: " "
Нешто размишљам, михвел, иако је то и мени прво упало у око, да је разлог тој празаној ленти заправо наша несрећа што све имамо на два писма, па је овде остављена летна из два дела за "БАЊА" и "ЛУКА", односно за неСрбе "BANJA" и "LUKA".
Ко ће га знати. Видећемо на шта ће до краја да изађе...
Решење је рад Драгомира Ацовића. Ројалиста, не бих баш пребацивао целокупну кривицу на политичаре, чијег утицаја можда није ни било.
Лента је празна, али ту ће вероватно ићи име града, ако тако изгласају. Било би боље да су сасвим изоставили ленту, кад већ морају да употребе оба писма.
Шта је то на дну штита, испод воде? Сломљени мост, или неки произвољни 'декоративни' детаљи?