Hemoroidi

• Začetnik teme Začetnik teme stana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
po prvi put na forumu...ovom prilikom saljem srdacan pozdrav svima na sajtu
kako i na koji nacin olaksati problem sa spoljasnjim hemeroidima? do sada ih nisam imao,jako je bolno i neprijatno..napominjem da ih do sada nisam imao,da nemam krvarenje..faktu mi nije pomogao,hemor m sam juce prvi put koristio..osecam malo poboljsanje..neki savet ili predlog..unapred zahvalan..pozz iz bgd

evo jos jedno javljanje,mozda ce nekome znaciti,naime jaki bolovi su me naterali da posetim hirurga koji je konstatovao da imam thromosis perianalis koji je odmah i na licu mesta hirurski otklonio..post operativni tok je bolan ali ni izbliza kao dan pre operacije,...savet svima koji muce muku sa ovim neprijatnostima..ne cekajte i potrazite pomoc strucnih ljudi..veliki pozzz

Poslednja izmena od moderatora:
po prvi put na forumu...ovom prilikom saljem srdacan pozdrav svima na sajtu
kako i na koji nacin olaksati problem sa spoljasnjim hemeroidima? do sada ih nisam imao,jako je bolno i neprijatno..napominjem da ih do sada nisam imao,da nemam krvarenje..faktu mi nije pomogao,hemor m sam juce prvi put koristio..osecam malo poboljsanje..neki savet ili predlog..unapred zahvalan..pozz iz bgd

Poštovani,probajte sa Hadensa mast.Odlična je.Nažalost,trenutno je možete kupiti
samo u Republici Srpskoj.Pakovanje od 42 g košta oko 450 dinara.
Imate u svakoj apoteci.Inače je austrijska.
Svako dobro.

Pozdrav..ja bi zeleo da se raspitam nesto malo o hemoroidima..imam 17,skoro 18 godina i nedavno (pre nedelju i po,dve) mi se pojavio jedan problem..naime izrasla mi je kao neka mala kuglica velicine graska ili omanjeg klikera blizu anusa..normalne je boje nista ne krviari samo kao neki izrasli cvrsti baloncic..
citao sam nesto o hemoroidima i slusao,i uvek sam se pazio npr.da ne sedim na vrucoj peci,ili da se pravilno hranim,jedem dosta voca i povrca..sve u svemu vodim veoma zdrav zivot i bavim se sportom aktivno..
jedini problem moze biti sto volim ponekad duze da sedim na wc-solji i do 20 min i da citam novine..ali nikada nisam imao problema sa stolicom...
pa bih hteo da pitam da li je moguce da je to hemoroid neka blaga forma u ovim godinama i pod ovakim okolnostima,tj. nacinom zivota? i ako jeste da li je moguce da se izleci ako se spreci,tj.leci odmah sad?
hvala u napred na odgovorima
pozdrav

Spoljni hemoroidi ne bole,desava se ponekad u slucaju kada imas opstipaciju [zatvor],ali je jako retko kao sto je retkost da krvare,sve te simptome bol,krvavljenje prate unutrasnje hemoroide.

Po tvom opisu moguce je da imas spoljne hemoroide ali ces tacno znati ako posetis hirurga-proktologa.

U slucaju da jesu nije to nista strasno,postoje kremice koje ces koristiti ako bas krenu da te bole ali tu je najbitnije da izbacis ljutu hranu iz upotrebe [ako jedes ljuto] ,ne znam da li unosis tecnost i koliko jedes bas zdravu hranu,mislim na supice i na jela koja se jedu kasikom [da ne nabrajam] ali je jako bitno da o tome povedes racuna... U svakom slucaju izlecenje je nemoguce odmah kao sto zelis ali je moguce sve to drzati pod dobrom kontrolom.

Poslednja izmena:
Pozdrav svima :)

Imam problem slican kao i dzonsononko , naime pre par dana sam primetio izraslinu, blizu anusa, u pocetku me dosta bolilo, kad sjedim, nekad kad se krecem.... Juce se bol smanjila, danas me uopste ne boli ali je izraslina ostala. Kako da je se rijesim? ? ?
Cimam se da nece narasti ili tako nesto...

Inace sam sportista, dosta se zdravo hranim ali jedem dosta ljutog, i kad imam stolicu sjedim 20 min na solji... tako sam navikao...alkohol pijem samo vikendom :) Buduci da pre nisam imao nikakvih problema sa ovim ne znam sta da radim... a malo mi neugodno ici kod doktora :D
Mnogo se krecem, teretana, box, fax... tako da sigurno nije od nekretanja, mada kad radim i ne krecem se mnogo jer je takav posao..a to je 3-4 h dnevno da radim. STA DA RADIM ? smem li u teretanu i na treninge?

Poslednja izmena od moderatora:
Pozdrav svima :)

Imam problem slican kao i dzonsononko , naime pre par dana sam primetio izraslinu, blizu anusa, u pocetku me dosta bolilo, kad sjedim, nekad kad se krecem.... Juce se bol smanjila, danas me uopste ne boli ali je izraslina ostala. Kako da je se rijesim? ? ?
Cimam se da nece narasti ili tako nesto...

Inace sam sportista, dosta se zdravo hranim ali jedem dosta ljutog, i kad imam stolicu sjedim 20 min na solji... tako sam navikao...alkohol pijem samo vikendom :) Buduci da pre nisam imao nikakvih problema sa ovim ne znam sta da radim... a malo mi neugodno ici kod doktora :D
Mnogo se krecem, teretana, box, fax... tako da sigurno nije od nekretanja, mada kad radim i ne krecem se mnogo jer je takav posao..a to je 3-4 h dnevno da radim. STA DA RADIM ? smem li u teretanu i na treninge?

Moras izbaciti ljuto iz ishrane... onda ces videti ima li promena ili ne...
Sto se tice teretane mozes ici samo ne preteruj sa tegovina od ne znam koliko kilograma... ;)
Unosi sto tecniju hranu i sto vise vode....

Meni je probleme stvarao posao, odnosno dugotrajno sedenje bez obzira sto se pravilno hranim. Problem su mi resili vinalite ulosci koji su namenjeni i zenama i muskarcima. Mnogo su manji su od menstrualnih ulozaka i za razliku od njih imaju anjonsku traku koja sprecava upale i razvoj stetnih mikroorganizama, omogucavajuci tom delu tela da bolje "dise". Ranije mi ih je donosila jedna rodjaka iz inostranstva a od nedavno ih kupujem ove, mada ih nema u redovnoj prodaji vec preko poznanice koja ih prodaje preko mlm.

O hemoroidima se otvoreno ne priča. Oni su neugodna pojava koju skrivamo od drugih. U ljekarnama često slažemo da mast kupujemo zapravo svojoj baki. No činjenica je da su hemoroidi veoma česta pojava, pogotovo u današnje vrijeme kada većinu radnog vremena provodimo uz računalo. Vrste hemoroida Hemoroidi su proširene krvne žile na području anusa. Razlikujemo dvije vrsta hemoroida – vanjske i unutarnje. Unutarnji hemoroidi nalaze se iznad kružnog sinkteričnog mišića koji drži anus zatvorenim. Oni su češća pojava i mogu uzrokovati i krvarenja. Za razliku od unutarnjih, vanjski hemoroidi su vidljivi i mogu se napipati prstima... Iako nisu nimalo opasni, hemoroidi vam mogu zadati priličnu neugodu, i to zbog mjesta na kojem se nalaze. Hemoroidi su otečene krvne žile koje se nalaze u i oko anusa te donjeg dijela rektuma, proširene pod pritiskom (slično kao kod proširenih vena na nogama). Hemoroidi mogu nastati zbog genetskog faktora, dugog sjedećeg ili stajaćeg perioda, te teškog podizanja. Također, hemoroidi se često znaju javiti i u trudnoći. Hemoroidi mogu biti unutarnji ili vanjski i oba mogu postati iznimno bolna.

Iako se ranije smatralo da se hemoroidi više javljaju kod osoba starijih od 45 godina, zadnjih su godina i mlađe generacije počele sve više bolovati od ovog problema. Razlog tomu je često sjedenje ispred računala i premala tjelesna aktivnost, tako da, ako se prepoznate u tome, pokušajte razmisliti o promjeni stila života.

Prevencija i liječenje

Najbolje rješenje kod hemoroida je prevencija. Uz izbjegavanje podizanja teških predmeta, te dugog stajanja, najučinkovitija prevencija uključuje zdravu prehranu! Znači, minimalno pet puta na dan jedite voće i povrće koje sadrži puno vlakana, a obavezno jedite i integralne žitarice, te svu laganu i kuhanu hranu. Ukoliko imate problem sa zatvorom, pojedite dva zrela kivija. To bi trebalo riješiti vaš problem.

Pijte najmanje osam čaša vode ili biljnih čajeva dnevno. Osnovni razlog ovakve prehrane je da se postigne redovita i mekana stolica.
Postoje i mnoge kreme koje mogu olakšati vaše simptome. Pokušajte pronaći neku koja sadrži lijesku.

Jedite povrće i voće (trešnje, borovnice, kupina...) bogato flavonoidima, jer oni jačaju vene. Za liječenje hemoroida možete koristiti i dodatke prehrani poput vitamina C.

Uz brigu o prehrani, veoma je važna i redovita higijena, kao i redovito mijenjanje donjeg rublja.

Izvor: http://dnevnohr.com/Zdravlje/neugodni-i-bolni-hemoroidi-1-dio.html

krvarenje sluzokze na hemaroidima je problem koji me muci nemam uvecane hemaroide jedino posle mehanickog dodira sa papirom oni prokrvare ima li neki lek za oslabljenu sluzokozu probao kantarion flogocid i neku mast za hemaroide kucanje mi slabo ide izvinjavamse nadam se da ce te razumeti bez interpukcije. otkrio sam gde je tacka.

Imam problema sa hemoroidima vec skoro 20 godina.Stres, neredovna i zacinjena hrana, gazirano, alkohol, pusenje.......Sve je to doprinelo tome.
Ono sto je kod mene zanimljivo, a pregledao sam celu temu i nisam nasao nigde, je sto mene hemoroidi NE BOLE, ne ispadaju, nego samo krvare.
Ponekad je to krvarenje i obilno, ali traje dok traje praznjenje......Takodje, cesto nema nikakve veze sa tim da li je stolica tvrda ili nije.
Ono sto je jos zanimljivo je da sam pre jedno 7 godina zaglavio bolnicu zbog upale slepog creva te tamo zbog nekih komplikacija proveo skoro 20 dana, gde su me poprilicno kljukali antibioticima.
Kada se to zavrsilo, i kada sam prvi put ponovo imao prolem sa hemoroidima, hteo sam da poludim od bolova.......
I to je trajalo jedno 20-tak puta ukupno(bolovi) a onda se opet vratilo na "staro".imam ponekad krvavu stolicu, ne boli me...Posle me takodje ne boli, niti imam bilo kakvih problema sa njima.
Naravno, problemi ne traju stalno.
U zavisnosti od ishrane imam i velike periode kada nemam nikakvih problema.
Pa bih molio komentar nekoga strucnijeg o mom problemu......

Krvaris a nisi isao doktoru ?

A KAKO ZNAS DA IMAS HEMOROIDE ??

Dom zdravlja , uput za hirurga u nekoj bolnici i na pregled . Samo se ti igraj :(

Verujem da si u pravu 100%.Ja relativno cesto radim nalaze krvi, za zadnjih 20 godina bio sam najmanje 10 puta na ultrazvuku stomaka, 2,3 puta sam pio onaj barijum.Isao sam i za hemoroide na pregled, jos tamo pre 20-tak godina, kada sam prvi put imao probleme......
Ti moji problemi sa krvarenjem su dosli dotle da ja skoro precizno znam kada cu krvariti......Trudim se da ishranu dovedem u red, ali tacno osetim da cim sam malo nedisciplinovan , krene krvarenje..
Kao sto vidis, ja sam radim cesto nalaze(ono sto je zanimljivo u tim nalazima je da su u pravilu izvanredni,i to od prve do poslednje stavke ukljucujuci i triglicerida,lipide i holesterol iako sam ja 2m i oko 130kg, cak i u vreme kada sam pusio, bio izlozen velikom stresu,zacinjenoj hrani), i obzirom na to da kao pusac(koji je ostavio cigarete pre vise od mesec dana posle vise od 25 godina) imam opstruktivni bronhitis, te da genetski imam probleme sa sinusima, da sam do sada imao 3 puta napad bubrega zbog peska u njima,da mi je pre 15-tak godina pukao cir na zeludcu koji nisam ni znao da imam,da sam zbog bavljenja sportom najmanje deset puta bio u gipsu zbog uganuca skocnih zglobova, te da imam problem sa psorijazom, ja sam isuvise cesto u bolnici...kad bi bio vise ne bi odatle izlazio...
A hemoroidi, obzirom da skoro tacno mogu da predvidim kada cu imati problem(stres, zacinjeno isl.) mi se cine kao najmanji problem.

PS:Uostalom, kazu da je zdravo biti davalac krvi(dao sam je desetak puta "zvanicno"), jer se "obnavlja" krv, te s te strane ovo krvarenja i ne mora biti tako lose..
(OVO JE BIO CRNI HUMOR,NARAVNO).

PS1: Posto sam upravo izasao iz problema sa upalom pluca(vec se smejem vasem izrazu lica posle svih ovih bolesti koje sam naveo da imam, i vaseg zamisljanja na sta li to lici.hehehe), bas sam u ponedeljak resio da odem na generalku, te da povadim upute za sve.Tako da cu iskoristiti priliku pa uzeti i uput za hemoroide i hirurga.

Poslednja izmena:
OK , ne bezis od lekara , jasno mi je z:lol:

Osim ovog .......... i jasno mi je i zasto ....... ali veruj kad krenes u to , tako ce te bas biti briga taman da stoji ceo konzilijum oko tvoje pozadine i dogovara se sta ce za dorucak na pauzi z:p

Pri svakom krvarenju koje nije uobicajeno treba HITNO dejstvovati ............ a veruj , znam zasto pricam

Dobices pp

Sad videla PS1................tacno , odmah sam zamislila coveka od 2 metra i 130 kg i obesila vilicu od zdravstvene anamneze
Tom dr koji je bude pisao treba sekretarica da hvata beleske jer ce izgubiti vreme . Dobra krvna slika nije uvek merilo zdravlja

Poslednja izmena:
ta napast je vrlo nezgodna i tesko je covek sa tim ziveti
ja imam problema isto sa tim hemoroidima(suljevima) i mogu da vam kazem da kad dobijem ja prokliljem majku sto me rodila
svasta sam probao razne meleme kod hirurga sam isao i normalno on mi je rekao da su dostigli 4 stadium i da se moraju perisati
jedan moj dobar prijatelj lekar mi je rekao da ako je bas stani pani pa onda operacija u redu, a prvo me je savetovao malo oko ishrane i dao mi je jednu mast da mazem na
analni otvor tj: na hemoroide (naravno pre mazanja nekim blagim sapunom i mlakom vodom isprati anus)
sto se tice ishrane, ujutru 3-4 smokve nastinu i sto vose tecnosti i voce
e sad mast koji se maze zove se DELMESON i svaka mu cast ko ga napravio i smislio ruke mu se pozlatile
ko ima hemoroide neka proba ovaj moj savet i nece se pokajati
namerno sam se registrovo kada sam video ovu temu i zelim nekom pomoci zato sto znam sta su hemoroidi i koliko mogu biti nezgodni sa ovim sto sam ja radio mogu samo da kazem da mi je pomoglo mnog,mnogo a tako i vama zelim POZDRAV

Verujem da se sve bolesti ispoljavaju zbog pojedinceve nesposobnosti oprostiti, prihvatiti sebe onakvima kakvi zaista jesmo...
Covek koji voli sebe i svoje telo, ne zloupotrebljava sebe, ni druge...

Pa bi za ispoljavanje hemoroida bio uzrok u ljutnji na proslost, strahu pred zapuštanjem stvari, danim rokovima, osecaju preopterecenosti...

Napisah ovo cisto kao moguci pravac u razmisljanju...

Inace trebalo bi da pomaze ovo....

eulatin_mazilo.jpg

Evo ovako ljudi. Ja nemam hemoroide, ali imam fisure i vise puta mi je pomogla ova tema na forumu, pa se nadam da cu i ja nekome pomoci. Fisure su ostecenja debelog creva na samom izlazu i isto je gadno kao i hemoroidi. Ja se vec duze vreme patim s tim, a poslednjih 5 dana sam imao zatvor koji dodatno stvara bolove prilikom praznjenja. Imao sam takav problem da me je teralo da se ispraznim na svakih 10-15 minuta, a nisam mogao jer su bolovi bili uzasni, preznojavao sam se i morao sam da zagrizem majicu da ne bih vristao. Dodje do samog izlaza i umesto da izadje napolje vrati se u creva i ispadne samo komadic velicine klikera i tako puno, puno puta na dan uz jake bolove naravno :(. Od doktora sam dobio da mazem Faktu ujutru i uvece i anestezin pre i posle svakog praznjenja sto mnogo pomaze kad su u pitanju bolovi. A za omeksanje stolice nije nista pomoglo osim glicerinskih cepica. Nema sta nisam probao, sto bi rekli, od narodnih lekova. Suve sljive, svakakvo semenje, cajeve, jedino sto nisam smeo da probam je ricinus :). Kad sam uzeo cepice jedva sam izdrzavao da me ne protera u narednih pola sata da ne bih izbacio to pre vremena i kad sam konacno skupio snage da odem u WC sve je bilo, u pravom smislu te reci, kao podmazano. Uz jako slabe bolove sam uspeo da izbacim sve iz dva puta u roku od 5 minuta. Ja se iskreno nadam da ce ovo nekome pomoci.

Vidim da si ti vec imala neku operaciju, pa me zanima, ako ti nije problem da mi kazes, koliko dugo traje oporavak posle operacije i da li je bolno ili to zavisi od hirurga i samog stadiuma u kom se nalazi oboljenje? Ove moje fisure nisu kriticne ako pitas nekog hirurga, ali ako se ja pitam meni su kriticne :), pa je pitanje da li ce hirurg u drzavnoj ustanovi hteti da operise na moj zahtev. Jesi ti radila to kod drzavnog ili privatnog hirurga?

Back