Haos u Češkoj zbog utakmice s Kosovom: Tuče, dronovi, konjica i "Kosovo je Srbija"

isla je slika Planetom rusenja i paljenja srpskih crkvi po Kosovu, pa se nesto svijet nije posebno uzbudjivao...tako da je ovo lijepo, dobro i pozitivno za nas Srbe...ne znam da li se ti tu mozes racunati, sa obzirom na tvoje sugave komentare....
Išla i brzo skinuta, teško da je i možeš naći danas. Sve je stvar prezentacije ili ti propagandne mašinerije, istina tu nije bitna.
 
Česi nas možda i ne simpatišu koliko ne vole Šiptare ... ne vole ih zbog toga što šiptari jesu
Био сам у Прагу, још се сећају 1968, када смо њихове туристе (а било их је много) срдачно гостили док се ситуација код њих није смирила.
 
:ok: Biće da je to primarni uzrok češkog nezadovoljstva Šiptarima.
a zasto ne bi bio?....da li ti znas da u pojedinim zemljama EU Siptari kontrolisu 80% trgovine heroinom...mislim da je Ceska bas jedna od tih zemalja...inace na teritoriji citave EU Siptari kontrolisu preko 60% ukupne trgovine heroinom... a Kosovo je glavni magacin heroina, uz americku logistiku....ne bi bilo lose da tu i tamo pokusas da razmisljas svojom glavom, ako u njoj ima ista sto podupire taj proces....
 
u redu onda, nisam bio pripremljen :rumenko:
Када смо играли са Косово у Софији УЕФА је казнила наша фудбалска федерација због звиздање њиховом химна,разлог за казну је био расизам према УЕФА. :kez:
 
Играмо се питалице

Шта би рекао мали алек у коментару на овај догађај?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Plzenj -- Grupa čeških navijača napala je Albance u jednom lokalu u Plzenju uoči meča reprezentacija Češke i tzv. Kosova u kvalifikacijama za EURO, prenose češki mediji.
Pogledajte prilog 613570
Policija je brzo reagovala i sprečila teži incident, dok je nekoliko navijača privedeno.

Pre toga češke pristalice su ispred hotela u kome su smešteni kosovski fudbaleri, pevali "Kosovo je Srbija" i "Srbija, Srbija". Sa sobom su nosili i parole sa zastavom Srbije i poznatim natpisom "Nema predaje".

Jutros se oglasila i češka policija iz koje je saopšteno da je zbog napada na kosovske navijače, privedeno šestoro a uhapšeno četvoro čeških navijača.

Pred utakmicu uhapšena su četvorica čeških mladića zbog napada na jednog navijača reprezentacije Kosova, na koga su fizički nasrnuli i prema tvrdnjama svedoka za portal Krimi-plzen.cz oteli mu najverovatnije kosovsku zastavu.


55 људи прича(ју) о овоме


"Uhapšena su četvorica navijača, stara 20, 21, 35 i 20 godina. Povedena je istraga zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo izgredništva i povrede zdravlja u pokušaju. Završili su u pritvoru", kazala je portparol policije Dagmar Brožova.

Tri sata pred početak utakmice blizu hotela ispred koga su se okupili kosovski navijači izbila je svađa između čeških navijača iz Brna i kosovskih koja je pretila da se izrodi u opštu tuču tako da je policija intervenisala.


39 људи прича(ју) о овоме


Specijalci i policajci sa psima su obe grupe razdvojili a kosovske navijače sproveli da hotela a zatim sa ostalim navijačima gostujućeg tima do obližnjeg stadiona.

"Policija je privela nekoliko čeških navijača. Reč je o pet muškaraca i jednoj ženi koji su verbalno napali navijače Kosova. Do fizičkog napada nije došlo. Policija ih je privela i nakon saslušanja pustila", kazala je češkoj agenciji ČTK portparolka policije.

Ova utakmica ocenjena je kao manifestacija visokog rizika i policija je preduzela vanredne mere bezbednosti zbog toga što se češki huligani i tvrdo navijačko jezgro često na utakmicama solidarišu sa srpskim navijačima i donose pored čeških i srpske zastave kao i transparente "Kosovo je Srbija", a u Plzenj su na utakmicu reprezentacije stigle brojne grupe huligana maskiranih lica i sa kapuljačama i navijača iz Praga i Brna.


97 људи прича(ју) о овоме


Policija je pozvala i konjičku jedinicu iz Praga, kretanje navijačkih grupa pratio je policijski helikopter, a gradske vlasti Plzenja stavile su na raspolaganje policiji svoje dronove.

Kosovo koje je dugo bilo na marginama pažnje češke javnosti u žižu se vratilo kada je predsednik Češke Miloš Zeman saopštio tokom posete Beogradu od 10. do 12. septembra da će predložiti da Češka povuče priznanje Kosova zato što je to zemlja koju vode ratni zločinci a vlada je 2008. godine Kosovo priznala iako je donji dom parlamenta usvojio rezolucija sa zahtevom vladu da to ne čini.

U strahu od izgreda na stadionu i pred utakmicu Fudbalski savez i češka reprezentaciju već su sredinom oktobra iznenada odlučili da ne dopuste uobičajenu prodaju ulaznica na internetu, gde mogu samo da rezervišu uz broj svoje lične karte ulaznice a mogu da ih podignu na stadionu na dan utakmice.

Na jednu ličnu kartu, ali uz dostavljanje brojeva ličnih karata za koga su, mogle su da se rezervišu maksimalno četiri ulaznice, a na stadion su uz kosovske navijače mogli da udju samo državljani Češke jer ulaznice nije mogao da kupi nijedan stranac, čak i kad ima odobren boravak u Češkoj.

Za kosovske navijače je izdvojeno 927 ulaznica i na stadion su mogli da udju samo sa ulaznicama koje su nabavili preko svog nacionalnog fudbalskog saveza, jer su sa ulaznicam nabavljenim u Češkoj mogli da udju samo češki državljani, pošto su redarske službe kontrolisale pri ulasku na stadion lične karte i prema pisanju prištinskih medija neki kosovski navijači tako uprkos ulaznici nisu mogli da udju na stadion.
Česi veći Srbi od Srba.
 
Jes i na busu pise “Lasta” pa ne leti

Ali zato na onim busevima koji svakodnevno prolaze kroz Kruševac pišu sve neka šiptarska imena. Puni u odlasku, prazni dok se vraćaju po nove ture :kafa: Šta misliš, kad se jednom pomere Amerikanci i ostali šljam odavde, kako ćete da prođete? Možda bolje nego kad ste imali vazdušnu podršku NATO, a svi do jednog pobegli preko Prokletija? :whistling:
 
Cesi mozda nas simpatisu, ali da sad nesto puno lome glavu oko toga nije da su nesto spremni. Kao sto bi mi danas oko Sudeta recimo

Naravno.
Cesi su ozbiljna nacija, a svi oni znaju ko su i sta su Siptari.
Ovim potezima prvenstveno im daju do znanja da nisu dobrodosli u Cesku, tako isto Madjari, Slovaci, Poljaci, itd.
Njihove vlade su priznale Kosovo pod pritiskom i politickim okolnostima koje su vladale pre vise od deceniju.
Srbija je okupirana preko beogradskih kvislinga, tako da je glupo zamerati strancima i njihovim vlastima domacu izdaju.
Sutra je novi dan.
 
Jes i na busu pise “Lasta” pa ne leti

Pa i ti sam sebi dade ime "brothers", znači li to da si sijamski blizanac, ili podvojena licnost?
Ili se iza tvog nicka krije sijaset proA. I. botova?

Vezano uz temu: Cesi zaista ne vole Albance. (Ne samo fudbalski 'huligani', nego opcenito vecina Ceha, i to onako iskreno, iz srca misle isto sto i mi o NATO bombardovanju u korist lagatora.)
 

Back
Top