halloween vs sv luka

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa lepo, sta fali da imamo i dva praznika pod maskama, jedan sa slovenskim, drugi sa keltskim elementima. A sto se tice ostajanja do kasno, jel iz istog razloga ne slavis i Novu godinu? :lol:

Pa da, ali red bi bio makarprvo nauciti o svom obicaju, zasto slepo preuzimati tudje pre nego sto saznas o svom? Drugo to je i stvardostojanstva, bas zato.

u Srbiji ne zive samo pravoslavci i zasto vam uopste smeta sta drugi slave?

Pa nisu drugi, taman posla, neka slave sta hoce, nego sto i nasi to preuzimaju a ne znaju da postoji i nas obicaj, takav ili slican. Umesto da s eu javniom medijima npr, promovise i progovori nesto o tome najpre, oni kao zaludne babe daj da i ja kopiram sto i svi.

ne poznajem nikoga pravoslavne vere ko to slavi, samo katolike

Ni ja, ali vidim po novinama, promovise se kao maltene neko slavlje, ova poznata licnost obukla ovo, ona ono....na sta to lici?

Mislim, ruzno i kiceraj da nema kud.

U godini i vremenu kad se obelzava 100 godina od proboja Solunskog frona, naprimer.

Pa se covek pita,koje su to vrednosti koje se prmovisu?

Poslednja izmena:
Ti nikad ne pravis analizu nekakvih zbivanja?
Da li se nekada upitas, zasto nesto da radis ili ne radis?

pravim, ali vera je za mene svetinja, kako moja tako i tudja, oni kojima tudja vera smeta nisu nista bolji od onih idiote iz isis-a

- - - - - - - - - -

Pa nadam se da se ne neparavis vesticom za tu veceru. Jedno je tolerisati, ispostovati,a drugo je sam se u to uvlaciti.

za kakvu sad veceru?

Ne znas zasto te je pozvala, nego da zajedno proslavite?

tebe ocito niko nikad nije ni pozvao u goste

kakvo slavlje, cocece?

Pa Bozic je slavlje Rajka.

Pazi, nemam nista protiv proslave Bozica, podrzavam, I Katolici i mi slavimo isti Bozic samo na razlicite datume.
Pokuisavam da ti pomognem da razumes da nema nista lose u proslavi Bozica.
Samo kad ides kod katolkinje slavis ga kao Pravoslavna, ako to jesi. Znaci prekrstis se pravoslavno;
pa ako joj to ne smeta (ili nesto drugo)onda je ok.
Naravno,potrebno je da i ona slavi kako treba;Da se to ne kosi sa duhom slave.

Poslednja izmena:

Back