Hajde da pricamo malo o kolektivnim identitetima

Iz iskustva na forumu a i sire.

Npr. neki ludak-musliman u npr. Ipsvicu ili Malmeu siluje i ubije nekoliko Engleza/Svedjana, vecina foruma je u stilu ''ura ura ura'' , ''ako, samo tako'', ''sta su sejali to i zanju'' itd. I to ne za vlasti u tim zemljama, vec za obican svet.

Mogu da razumem i takvo ponašanje

Kada smo mi ratovali sa mudžahedinima oni su ih podržavali.
Mada, iskreno i što je najluđe od svega, vlast u vodećim EU zemljama i sada podržava mudžahedine dok kolju i siluju njihov rođeni narod.

S tim u vezi mi i nemamo pravo da se ljutimo, zar ne

Наравно да није. Постављање ДОС марионета на власт је била друга фаза те агресије.

Србији ће требати дуго да се у потпуности од свега тога ослободи.
Ne bih vlast DOS-a nazvao izdajničkom.Bilo je među njima živuljki koje jesu ljubitelji nesrpskih nacionalizama ali manje uticajnih kao što je Žarko Korać na primer ali oni važniji kao što su Koštunica pa i Đinđić nisu bili izdajnici.
Mogu da razumem i takvo ponašanje

Kada smo mi ratovali sa mudžahedinima oni su ih podržavali.
Mada, iskreno i što je najluđe od svega, vlast u vodećim EU zemljama i sada podržava mudžahedine dok kolju i siluju njihov rođeni narod.

S tim u vezi mi i nemamo pravo da se ljutimo, zar ne
Nisu ih samo podržavali nego su ih u doslovom smislu dovodili na ratište u Bejha a u Hrvatskoj su im organizovali kampove za obuku.

Viktor Igo...
Veličina jednog naroda ne meri se brojem, kao što se veličina čoveka ne meri stasom. Njegova mera je količina inteligencije i vrline koje poseduje.

Alal vam vera svima koji oterate ijednog Srbina u inostranstvo samo zato sto uputi kriticku rec o pojavama koje onemogucavaju napredak Srpskog drustva a vama smetaju da budete ono sto jeste....

Drago mi je da se vise ne cuje samo superlativ kada srbi pricaju o sebi.
To je kriticko misljenje, dobrodoslo, na kraju krajeva - zdravo je.

Nazalost, pojavljuje se tek nakon nekog drustveno politickog skandala ili ulaska u slepu ulicu gde ubedjenje "mi pa mi" obicno dovede.
Zeznuo si se tu.....nema tog pomaka.....veruj mi....

Zeznuo si se tu.....nema tog pomaka.....veruj mi....
Zasto imam dojam da na krsti, barem kada se prica o ovakvim, drustveno politickim temama, ima mnogo pesimizma,melanholije.
Zasto smo izgubili veru jedni u druge?
Verovatno je razlog, promisljam, sto smo konstantno pod "paljbom" zatucanih i poluobrazovanih donosioca odluka.
Ali ,molim, sve se to moze ispraviti,i hoce.
Zato zaista ponekad ne razumem toliki stepen razocarenja.

Budi receno,
pamtim istu melanholiju u poslednjim danima crvene bande.

Zasto imam dojam da na krsti, barem kada se prica o ovakvim, drustveno politickim temama, ima mnogo pesimizma,melanholije.
Zasto smo izgubili veru jedni u druge?
Verovatno je razlog, promisljam, sto smo konstantno pod "paljbom" zatucanih i poluobrazovanih donosioca odluka.
Ali ,molim, sve se to moze ispraviti,i hoce.
Zato zaista ponekad ne razumem toliki stepen razocarenja.

Budi receno,
pamtim istu melanholiju u poslednjim danima crvene bande.
Ne, nego imas tihi uticaj onih koje ne smem da pomenem, i tu ne mozes nista...
kad napises nesto sto bi donelo renesansu a ne klikove, samo ce necujno da zavuku autoru i nista se nije desilo.....

pufffffff.........

Ja i ne vidim neko veliko razocaranje.....bar ne neocekivano...
Tu je i dalje ogromna energija prezira, energija samoljublja i energija pljuvanja..
A pre ili kasnije se pokaze ko je beg i taj sve ostale napushi , i sad lako je meni , ja sam navikao da budem napushen i kad pisem pametne stvari , ali ljudi koji pisu glupe stvari nisu navikli da budu napusheni nego bas suprotno da im se titra i da se velicaju.....
Doduse neki put velicaju i mene , samo sto ja vidim da je to sprdnja...ali posto je bas sve zaebancija, nebitno je....

Garantujem ti da ja nisam izgubio veru u ljude samo sam realan koliko je lopova mnogo i smradova u Srbiji....
Verujes li mi da iako su blentaviji u nekim stvarima, i nemocniji i manje para imaju , bosanci su nekad zdraviji ljudski uzorak nego u Srbiji...

Ali dzaba ja pricam da je potrebna koncentracija...tj razudjenost nece nista uraditi....ali svi stisli pare a daju ogromne pare za pevaljke, za neke izmisljene za nerazmisljanje humanitarne akcije..a to je lose...treba davati nekome ko ima inicijativu , ko nesto obecava , nesto radi ...

Obecanje mora da pocne da se testira i nagradjuje....politicari su obecanja doveli do besmisla...

Ne, nego imas tihi uticaj onih koje ne smem da pomenem, i tu ne mozes nista...
kad napises nesto sto bi donelo renesansu a ne klikove, samo ce necujno da zavuku autoru i nista se nije desilo.....

pufffffff.........
Opet je do mene,nisam bio dovoljno jasan,obnarodovan.
Cim su me necujno prigusili.
Ja i ne vidim neko veliko razocaranje.....bar ne neocekivano...
Tu je i dalje ogromna energija prezira, energija samoljublja i energija pljuvanja..
A pre ili kasnije se pokaze ko je beg i taj sve ostale napushi , i sad lako je meni , ja sam navikao da budem napushen i kad pisem pametne stvari , ali ljudi koji pisu glupe stvari nisu navikli da budu napusheni nego bas suprotno da im se titra i da se velicaju.....
Onda nisu veliki.
Doduse neki put velicaju i mene , samo sto ja vidim da je to sprdnja...ali posto je bas sve zaebancija, nebitno je....
Pametan covek se ne da tako lako ucutkati.
Tj ,ne upregne se u galamu i dokazivanje,ceka svoje vreme.
Imamo i takvog sveta na politickoj sceni.
Mozda nisu transparentni kao ovi drugi, razumljivo, ali ne sumnjam da ce na kraju njihova biti poslednja.

Pametan covek se ne da tako lako ucutkati.
Tj ,ne upregne se u galamu i dokazivanje,ceka svoje vreme.
Imamo i takvog sveta na politickoj sceni.
Mozda nisu transparentni kao ovi drugi, razumljivo, ali ne sumnjam da ce na kraju njihova biti poslednja.
Ne znam, tu ima tehnike provokacije....ne mozes da budes spavac..

Milica zaletnica je mislila da moze da odradi karijeru a da je ne nategnu i da je ne nateraju da se isprovocira do daske, ...pa nije proslo...
Em moras na reklame, em moras da pljunes sve ono sto si pricala, em moras da velicas i hvalis sve ono sto ne valja....bukvalno moras da budes zena svog muza nije ti muz samo seksualni radnik nego i po mozgu hoce da seksa......i tako....

Tesko je u sistemu lukavih i povkarenih radikala biti pritajeni spavac koji moze da odradi tihu evoluciju , ne ide to tako....
Suvise ima onih kojima se da novac i onda se trazi da primaju pljuvacine...mona tu jos i lepo prolazi , posalju ga samo da ga sljiskaju kamioni na sljakavici , ali oni drugi iz cesida , sine ono je izivljavanje........

Back