Hajde da pricamo malo o kolektivnim identitetima

Tesko je u sistemu lukavih i povkarenih radikala biti pritajeni spavac koji moze da odradi tihu evoluciju , ne ide to tako....
Suvise ima onih kojima se da novac i onda se trazi da primaju pljuvacine...mona tu jos i lepo prolazi , posalju ga samo da ga sljiskaju kamioni na sljakavici , ali oni drugi iz cesida , sine ono je izivljavanje........
Evo kako ja to vidim.
Sva nam je elita (prava), negde uhlebljena.
Plate,honorari,dnevnice, procenti.
Ko god je u solo reziji podigao glas i rekao svoje misljenje , je na neki nacin zazalio.Svako.
Cak i oni koji se oslanjaju na NVO,jer NVO placa po ucinku.
Neces se ovajditi ako povremeno na nesto ukazes

Zato taj posao,nedovoljno kvalitetno odradjuju novinari umesto doktora,,profesora...

Poput tela koje se na hladnociskuplja,intelektualci cekaju "popizditis woks".
Ne treba im zameriti, jer ovo ludilo moze u nekoj reziji potrajati i decenijama.

Pazi sta ti kazem, nema vise nazad...

Kvalitet ljudi je toliko opao , inteligencija, fokus, obrazovanje, da ti u Srbiji vise neces moci imati nista osim trabunjanja i zenski korpus....u smislu laprdamo sta nam kazu , ebe nam se redovno i zivimo da nam deca rastu , kad je zena mislila o casti , samo o postenju , tj da je ne uhvate sa zadignutom hailjinom...o ostalom treba muskarac da razmislja....

Plus sto imas toliko struja koje nanose mrznjom stetu jedna drugoj , da ce tu tesko biti primirja....nece biti krvnistva, ali nece biti primirja....

Najgora varijanta...nesto kao onaj PA6 sto ce mu ceo zivot proci u odvajanju titoista i kod mladih i kod onih koji sednu sa njim u kafanu...

Srbija je osudjena na 30 30 40 , otprilike 30% ce biti Srbi , 30% balkanci , a 40% arapi i stranci...i rusi spadaju u strance po mom tumacenju...osim ako se udaju ili ozene...ali ovo cele porodice, to su stranci..

Evo ni kvalitet studenata ne mozes nikako ama bas nikako da vratis na onaj od 1995 , mozes da ulozis para koliko hoces, da sve pliva u parama, ali neces dobiti kvalitet...
dobices genijalce par komada...malo manje nego sto bi ranije, ali dovoljno...

pa i Đinđić nisu bili izdajnici
Ова констатација је крајње нетачна и нема никаквог утемељења у чињеницама.
Тај је био нит смрди, нит мирише, ни тамо ни овамо, ни студен ни врућ.
Све нешто необавештен кад су хапсили Србе и терали их у Хаг. У његово време највише је Срба предато хашкој инквизицији. Имај то на уму.

Ne bih vlast DOS-a nazvao izdajničkom
Обични заведени људи и неки локални функционери вероватно нису, али они на врху, коловође те коалиције , били су окорели издајници!

Evo kako ja to vidim.
Sva nam je elita (prava), negde uhlebljena.
Plate,honorari,dnevnice, procenti.
Ko god je u solo reziji podigao glas i rekao svoje misljenje , je na neki nacin zazalio.Svako.
Cak i oni koji se oslanjaju na NVO,jer NVO placa po ucinku.
Neces se ovajditi ako povremeno na nesto ukazes

Zato taj posao,nedovoljno kvalitetno odradjuju novinari umesto doktora,,profesora...

Poput tela koje se na hladnociskuplja,intelektualci cekaju "popizditis woks".
Ne treba im zameriti, jer ovo ludilo moze u nekoj reziji potrajati i decenijama.
S tim da tebi smetaju samo zapadne NVO, a sasvim suprotno mislis o raznim fondacijama gazprom, fondacijama gorcakov, emre yunus ''institutima'', konfucijevim ''institutima'' i slicnim agenturama koje itekako rovare po Srbiji.

Pazi sta ti kazem, nema vise nazad...

Kvalitet ljudi je toliko opao , inteligencija, fokus, obrazovanje, da ti u Srbiji vise neces moci imati nista osim trabunjanja i zenski korpus....u smislu laprdamo sta nam kazu , ebe nam se redovno i zivimo da nam deca rastu , kad je zena mislila o casti , samo o postenju , tj da je ne uhvate sa zadignutom hailjinom...o ostalom treba muskarac da razmislja....

Plus sto imas toliko struja koje nanose mrznjom stetu jedna drugoj , da ce tu tesko biti primirja....nece biti krvnistva, ali nece biti primirja....

Najgora varijanta...nesto kao onaj PA6 sto ce mu ceo zivot proci u odvajanju titoista i kod mladih i kod onih koji sednu sa njim u kafanu...

Srbija je osudjena na 30 30 40 , otprilike 30% ce biti Srbi , 30% balkanci , a 40% arapi i stranci...i rusi spadaju u strance po mom tumacenju...osim ako se udaju ili ozene...ali ovo cele porodice, to su stranci..

Evo ni kvalitet studenata ne mozes nikako ama bas nikako da vratis na onaj od 1995 , mozes da ulozis para koliko hoces, da sve pliva u parama, ali neces dobiti kvalitet...
dobices genijalce par komada...malo manje nego sto bi ranije, ali dovoljno...
Nece nikada biti kao sto je bilo.
To je cinjenica.
I da, neke dobre stvari su zauvek nestale.
Ajmo malo po komsiluku,da privirimo i vidimo dal je njima,bez rata,diktature,uplva stranog uticaja idemografiji sve kao sto je bilo pre 5-10 godina.

Nije

A nisu imali ni priblizno muke i problema, barem nam se cini, kakve smo mi izneli i iznosimo.

To upucuje na neke zakljucke.

Recimo.
Dal je Bolonja uvedena samo kod nas?
Iako je sustinski unazadila obrazovanje pogotovo visoko.
Dal je demografska slika dobra?
Koliko je stranih kompanija na njihovoj zemlji sa direktnim uticajem.

Bilo koja zemlja od nas u radijusu od 5000 km.
Nije topla voda da veliki uticu na male.
Imali su taj problem i nasi preci.

Stvari se menjaju
Trebace nam vremena da se snadjemo,stoji.

Ali mi ni ne jurimo nas stari voz,vec neki drugaciji.

S tim da tebi smetaju samo zapadne NVO, a sasvim suprotno mislis o raznim fondacijama gazprom, fondacijama gorcakov, emre yunus ''institutima'', konfucijevim ''institutima'' i slicnim agenturama koje itekako rovare po Srbiji.
Ne citas pazljivo.
Samo zelis da me stikliras.
Smeta mi sve sto nije srpsko a nisu turisti.

Ne znate koliko je gadno kad gledas kako Srbi opravdavaju sebi zbog drugih Srba to da postaju pakosni , zli , zluradi i distancirani..

Ej i distanciranost je zlo....
Sta sam ja uradio ako zivim ceo zivot distanciran od ljudi zbog stoke, ili od stoke zbog stoke....
Stoka mi kroji arsine i ceo zivot iako je ne vidjam...nista nisam uradio...
Nemas slobodu da se lepo proveselis, osim na srpski nacin, vestacki , izvestaceno , uz pomoc alkohola, da se ne vidi kako si dupe i kako ti dok lizes flasu svako izgleda kao prijatelj...

Ja sam muzicar i veseljak, ja mrzim takve ljude, i zene koje se vrste u krug, igraju kao trbusni ples, skoce i u sekundi seku vene, a posle toga su kreketuse , ono helo my baby iz opere, da li bese dusko dugousko....nije...

Jbg, dosla nezgodna vremena - ili za ili protiv. Ili dza ili bu. Nikakvih ''100 nijansi sive'' ne dolazi u obzir.
Ono sto je tebi s.korea,njima je amerika.
A ja, ja sam u srbiji.
Imao bih sta da zamerim i koreancima i amerikancima.

NVO su jasne, ili svako ima svoju, ukljucujuci i tanzaniju i vrsi uticaj ili nema ni jedne.

Posto ih mora biti, hoces li ih demonizovati kao putin, zvalavi i drustvo, ili ces besposlenu sluzbu, koristiti da ih dezavuise i uci neke stvari od njih.

Ова констатација је крајње нетачна и нема никаквог утемељења у чињеницама.

Тај је био нит смрди, нит мирише, ни тамо ни овамо, ни студен ни врућ.
Све нешто необавештен кад су хапсили Србе и терали их у Хаг. У његово време највише је Срба предато хашкој инквизицији. Имај то на уму.

Обични заведени људи и неки локални функционери вероватно нису, али они на врху, коловође те коалиције , били су окорели издајници!
Sve Srbi.

Da li to znaci da se slazes sa mojim stavom da su i tebi Srbi neprijatelji?

Da azuriramo stvarnost..

Deca ga tukla zverski": Prijatelj muškarca kog su tinejdžeri ubili na Adi otkrio detalje​

Ta deca su ga tukla zverski, celu noć je ležao tamo - reči su prijatelja M. S. (64) muškarca koji je preminuo u Urgentnom centru nakon što su ga trojica mladića, od kojih su dvojica maloletnici, brutalno pretukli na Adi Ciganliji.

Setnja po Adi moze da privuce decu......
Voljenu i kopije svojih briznih roditelja....i drustva..

Deca imaju svoj kolektivni identitet....

Hocete spisak sta se sve poklalo i pobilo u zadnjih nedelju dana....
Srbija nije prazna .....

Не, твоја став је тотално ирационалан.
Moj stav je potpuno racionalan.

Vas stav gde koristite kolektivne identitete po potrebi, kako vama odgovara, to je iracionalno.

Ovako budite dosledni.

Kada Srbin ubije neku babu, u novinama da stoji 'Srbin ubio babu!', kao sto konstanto pisu 'Siptar i Hrvat ubili babu'.

Doslednost, samo doslednost.

Back