Hajde da pricamo malo o kolektivnim identitetima

Ali tvoja svojta ionako zeli smrt i istrebljenje Englezima, Nemcima, Holandjanima, Francuzima, Spancima, Svedjanima, Dancima... tako da bi ti zapravo trebao da navijas za migrante. :mrgreen:

Imbecilno razmišljanje, ako i imam šta da zamerim vlastodršcima na zapadu zašto misliš da bi ikada poželeo zlo nekoj porodici u EU.

Uostalom ta ista EU je najveći i najznačajniji partner u svim poslovima kojima se bavim tako da mi ni iz uskosebične vizije nikako ne odgovara da se tamo desi neko veće sra-nje.

Teško da mogu da im pomognem ali mi nije prijatno što gledam šta im se dešava i kako običan narod strade zbog imbecilne politike i odluka retardiranih ljudi koji vode najveće EU zemlje.

Cia je njihova.SAD su židska država.Ne znam šta je taj Vatikan.
Vatikan je babaroga devedesetih i CIA.
Posle su Svarm i duboka drzava stigli kao strasilo.
Sada se guraju cionisti...
Lepo...
Bar su kreativni interesni centri, pa nam menjaju neprijatelje.
Nije monotono.
Svi su krivi i manipulisu,hoce da nas upropaste zbog viseg cilja...
Samo mi nismo krivi za ovu papazjaniju ovde.

Imbecilno razmišljanje, ako i imam šta da zamerim vlastodršcima na zapadu zašto misliš da bi ikada poželeo zlo nekoj porodici u EU.

Uostalom ta ista EU je najveći i najznačajniji partner u svim poslovima kojima se bavim tako da mi ni iz uskosebične vizije nikako ne odgovara da se tamo desi neko veće sra-nje.

Teško da mogu da im pomognem ali mi nije prijatno što gledam šta im se dešava i kako običan narod strade zbog imbecilne politike i odluka retardiranih ljudi koji vode najveće EU zemlje.
Iz iskustva na forumu a i sire.

Npr. neki ludak-musliman u npr. Ipsvicu ili Malmeu siluje i ubije nekoliko Engleza/Svedjana, vecina foruma je u stilu ''ura ura ura'' , ''ako, samo tako'', ''sta su sejali to i zanju'' itd. I to ne za vlasti u tim zemljama, vec za obican svet.

:ok:

Ne znam koliko je današnji prosečan Srbin dobar čovek. Ne znam čak ni koliko neko u ovoj zemlji može da se smatra krivim za to što je loš čovek. Decenije, pa i vekovi nepravde su Srbe naučili da budu oportunisti i da ne paze mnogo na moral, na datu reč, na tuđe potrebe i interese, tuđ integritet i čast. Nekako imam osećaj da se kod nas sve smatra dozvoljenim dok se ne obelodani. Znači, možeš da kradeš u firmi kao direktor, možeš i kao radnik, možeš da varaš bračnog partnera, svašta možeš da radiš, ali pazi da niko ne sazna za to. Ako se sazna, onda si kriv, a dok niko ne zna, nisi kriv. Dalje, dozvoljeno je pričati laži o političkim protivnicima ako će to da ti donese napredovanje u partiji, dozvoljeno je spletkariti u firmi ako će to da ti donese bolje radno mesto, dozvoljeno je podmićivati i biti podmićen, zapošljavati preko veze i biti zapošljen iako si svestan da je bilo puno kandidata mnogo boljih od tebe. Ko ih šiša, snađi se pa živi.
To je slika moralne i opšteljudske propasti i ne znam koliko takav narod može da se smatra dobrim.

Problem sa njima je što imaju prevelik ego. To su ljudi koji uvek insistiraju da bude po njihovom i ne prihvataju da je neko bolji od njih. Svojeglavi, nagli, drski, dobri za napad, loši za odbranu.
Srbi iz RS su prinuđeni da žive u državi koju ne smatraju svojom, sa druga dva naroda koje ne vole, kao ni ovi njih. Siromašni su i nemaju mogućnosti da se izvuku iz bede jer je i čitava država tamni vilajet. Čeznu da se ujedine sa Srbijom ili da emigriraju u Srbiju da bi poboljšali svoje izglede. Da bi uspeli u životu, izmislili su priču o nekakvoj svojoj superiornosti nad Srbima iz Srbije, i potkrepljuju je takođe izmišljenim bajkama o višem nivou patriotizma u odnosu na nas ovde. Zapad im ne da da se otcepe i zbog toga ga mrze. Da bi nekako uspeli u tom ujedinjenju, potrebno im je topovsko meso. Potrebno im je i da nas ovde uvuku u svoj rat protiv Zapada, nas koje inače smatraju nižom vrstom od sebe, pa neće biti šteta i ako mi opet podnesemo tu žrtvu zbog njih, kao što su i u WW1 zapalili vatru tamo kod njih a ovde kod nas se odigrale sve borbe i svo stradanje. Pa što sad ne bi ponovili isto to? Ko kaže ne, označiti ga kao izdajnika, slabog Srbina ili kao ''ustašu iz kruga dvojke'' (seti se kako je bilo zimus''). To o čemu maštaju njihovo rukovodstvo im upravo i obećava a oni ga zauzvrat biraju iz ciklusa u ciklus. Začarani krug.
Slično je bilo i sa krajiškim Srbima. Podigli ustanak na svoju inicijativu, ne pitajući nikoga u Srbiji da li to može, da li je pametno i da li mogu da računaju na dugoročnu pomoć, pa posle kukaju što nije Srbija uletela da ih brani '95. i ispredaju bajke na temu ''Ko nas je izdao?''

Zaista si sve lepo kazao.

Sto sam starija to mi se vise cini da su razlike u mentalitetu Srba izrazenije.
Neverovatno je koliko je Srbija majusna, ukljucujuci i Srpsku, Srbe iz Crne Gore, ukljucujuci sve i opet nas nece biti dovoljno da napunimo jedan Pariz.
Postavlja se pitanje, zasto se mi ne mozemo sloziti oko najvaznijih pitanja kako drzava treba da izgleda?
Ja sam u javnosti pocela da vodim racuna sta pred kim govorim.
Ukoliko procenim da mi nije mudro, tacno ne pominjem politicka uverenja.
To nije normalno i tako ne bi smelo da bude.
Da li se ja to pribojavam sopstvenog naroda?
Ukoliko je odgovor potvrdan, to je poraz za sve Srbe.

Moja vizija Srbije uzima u obzir pre svega velicinu i podneblje. Negde i veru, odnos prema porodici, takodje.
Ocigledno je da nam je stalo do dece, do skolovanja dece, ipak znamo kada nam je slava i pored posla od devet do pet - srpske zene i dalje kuvaju rucak "za sutra" deci pre skole.
To su negde nepisana pravila kako narod u Srbiji zivi.

Beograd je bombardovan pet puta u jednom veku, slobodno me ispravi ako gresim, ali trebalo bi da je tako.
Mnogo je to rusenja, mnogo je raseljavanja, narod je morao da se snalazi, jedni odlazili, drugi dolazili, ljudi su nam ginuli.
Nama treba par decenija mira.
Da se obnovimo jer ima nade a onda ima i smisla da svako pruzi koliko moze da pruzi.
Cak i ako ne uspe, bice u miru sa sobom.

Nema koristi od ignorisanja sopstvenog porekla. To je usud koji ce nas makar i u starosti docekati.

Licno mi se uvek vraca jedna anegdota iz porodice. Ona me dirljivo prati, kao da definise sve moje.
Tokom rata, prababa je sama cuvala decu. Kako su bili u gradu ona cesto nije imala hranu. Nocu bi otisla nesto svoje da proda, nabavi hranu a onda dodje kuci, napravi veceru i probudi decu da jedu da ista ne spavaju gladna.
Vidis, te gene ne zelim u sebi da ubijem vec se trudim tako da gledam svaku zenu, gde god da sam. Sve su one - ona.

Neka kradu, lazu, neka rade sta god zele, neka optuzuju, neka cine po volji.
Ja ne zelim to da radim jer nisam kao oni.
Ali ne zelim ni da izdam svoju prababu.
I mislim da sam u vecem miru sa sobom od onih koji krive ali i od onih koji kradu.

Novac nikada nece moci da kupi otmenost. I kroz par generacija, to ce narod Srbije shvatiti, kakve god strukture taj narod bio.
Jednostavno ce drustvo sazreti.
Tada ce poceti da se razvija mera.
Trenutno je mera upitna i nisam optimista da cu doziveti da vidim odmerenost u Srbiji na delu.
Medjutim, ako mir potraje par decenija, a mi ne zasvinjimo bas mnogo, ko zna...mozda sve na kraju bude dobro.

Neverovatno je koliko je Srbija majusna, ukljucujuci i Srpsku, Srbe iz Crne Gore, ukljucujuci sve i opet nas nece biti dovoljno da napunimo jedan Pariz.
Postavlja se pitanje, zasto se mi ne mozemo sloziti oko najvaznijih pitanja kako drzava treba da izgleda?

Moja vizija Srbije uzima u obzir pre svega velicinu i podneblje. Negde i veru, odnos prema porodici, takodje.
Ocigledno je da nam je stalo do dece, do skolovanja dece, ipak znamo kada nam je slava i pored posla od devet do pet - srpske zene i dalje kuvaju rucak "za sutra" deci pre skole.

Beograd je bombardovan pet puta u jednom veku, slobodno me ispravi ako gresim, ali trebalo bi da je tako.
Mnogo je to rusenja, mnogo je raseljavanja, narod je morao da se snalazi, jedni odlazili, drugi dolazili, ljudi su nam ginuli.
Da se obnovimo jer ima nade a onda ima i smisla da svako pruzi koliko moze da pruzi.

Nema koristi od ignorisanja sopstvenog porekla. To je usud koji ce nas makar i u starosti docekati.

Licno mi se uvek vraca jedna anegdota iz porodice. Ona me dirljivo prati, kao da definise sve moje.
Tokom rata, prababa je sama cuvala decu. Kako su bili u gradu ona cesto nije imala hranu. Nocu bi otisla nesto svoje da proda, nabavi hranu a onda dodje kuci, napravi veceru i probudi decu da jedu da ista ne spavaju gladna.
Vidis, te gene ne zelim u sebi da ubijem vec se trudim tako da gledam svaku zenu, gde god da sam. Sve su one - ona.

I mislim da sam u vecem miru sa sobom od onih koji krive ali i od onih koji kradu.

Novac nikada nece moci da kupi otmenost. I kroz par generacija, to ce narod Srbije shvatiti, kakve god strukture taj narod bio.
Trenutno je mera upitna i nisam optimista da cu doziveti da vidim odmerenost u Srbiji na delu.
Medjutim, ako mir potraje par decenija, a mi ne zasvinjimo bas mnogo, ko zna...mozda sve na kraju bude dobro.
Vrlo si optimistična po pitanju budućnosti, pa neću da mračim mnogo. Samo ću da kažem da sam ja takav bio do pre desetak godina. Onda sam shvatio da je ipak dugoročno bolje nemati iluzije nego biti realan.

Svi ste vi bili sve nesto , ali to se iskreno kaze do pola...
Do pola ovo do pola ono...
Do pola je lako biti...do ponoci ovo od ponoci ono..

Svi se uhvate 1,2,3 detalja i misle to ih cini junacima i postenima...cini ih mitomanima.

Ono sto treba da cini kolebljivce delom opseg sadrzaja su nekolebljivci...
A kako se Srbi ponasaju prema nekolebljivcima to je pitanje koje niko od kolebljivaca , citaj niko od Srba ne zeli da cuje..

Posten je budala, castan prvi gine, ko je malo pametniji svi su mu neprijatelji...jer je za primer...a onda drugi nisu za primer..

Da ne dokazujem nemoguce...da ubedjujem opstu fukaru da nije fukara...
Ili ako ublazim to , da ne ubedjujem toliko ljudi koji su do pola da je isto biti neko ko drzis i dan i noc strazu nad svojim ponasanjem i neko ko to radi u 1,2, 3 trenutka i upotrebi cuvenu srpsku recenicu , mora se preziveti....

A to je laz...SIGURNA laz..
Prezivelo bi se i bez kradje i bez bezanja sa linije fronta, prezivelo bi se i bez spoticanja najsposobnijih da bi sebi otvorio put ka karijeri...
Cak bi se i bolje prezivelo...

Ali ostaje taj seljacki mentalitet i kolektivitet....bushi, muti , podmeci...trpaj sta stignes.
Posle trpi malo , ali vremenom stvori sliku da malo ti krades malo drugi, nije kradja samo kad uzmes nego i kad otmes nego i kad nije cuvano a uzmes...

I uvek je opravdano sa recima , mora se preziveti , mora se imati za nove nike patike, za novi auto...

A ta prica da kad je malo duze mir da bi onda bilo bolje....pa nije tacna prica....jer porodice zive od toga da se nakradu kad su ratna i smutna vremena , pa posle od toga zive i sin i unuci ,pa se istrose pa se ceka i provocira novi rat....

Ko je najvise zeleo pljacku 90tih...seljastvo...samo iz istih motiva da se ne vidi i da nikad nisu krivi , to ni sami ne vide i negiraju....subverzivno seljastvo, mozda ce to nekima pojasniti stvari..

Ali ne verujem, jer nivo svesti je sada manji nego sto je bio 1990 godina...

Mozda je sramota to sto su Srbi kao mesavina Srbijanaca, Srba iz bosne ,Srba iz gline i korduna i srba iz kosova dosli na grane da su kolektivno svi lopovi....a jesu...
Samo na razlicite nacine...Neki su samo agresivni otimaci , ali nisu sitnosecikese...
Drugi su kao u carstvu olivera tvista svi dugoprstici...treci su posteni ali sve sto nestane pojela maca, imamo mnogo zaebane macke...
A mozda i nije sramota, mosta su takvi bili Srbi koji su branili srbiju 1914 i 1918 , mozda su to Solunci , isti takvi lopovski orjentisani nasi preci, koji a ostavis cizme da ti se suse pored vatre, a neko ti pokrade iako mu ne trebaju , ali visak par ce se prodati dalje kako se ide na jug, u Kargujevcu ce prodati nekom za suvu slaninu...

Ne mogu da sudim ono sto nisam video...
Ali ono sto sam video od relativno postenog Srbijanskog naroda, ovde u Srbiji , i Srbijanskog seljaka, koji je uvek malo zaebavao i voleo da na sitno kraducka, ali na sitno bas, uz gubitak kolektivnog identiteta dolaskom svih ostalih Srba iz drugih delova sveta u Srbiju , radi zastite, ali ne i radi prihvatanja nekih normi ponasanja, nego bas nametanja srpske esencije, mi smo u nevolji , treba preziveti , sve je dozvoljeno kradi lazi mazi...
Svedok sam masovnog siromasenja Srbijanaca, i masovnog snalazenja svih ostalih Srba na teritoriji Srbije iako su izbeglice..

Pre se okucise Bosanci , Kordunasi, Kosovari , dok se Srbijanac samo osiromasio...
Sad Srbijanaca ima ili kao bednika u Srbiji ili su u pecalbi...dok je vecina ljudi u Srbiji poreklom ili iz bosne ili iz krajine ili sa kosova ....ili iz CG

To je ono cega sam ja svedok...a zvanicno sve moze da se negira..

Sto se tice inteligencije....medju Srbijancima je bilo i inteligentnih i glupih, sto je valjda normalno...planinska inteligencija bosanskih srba je neotesana....na stranu sto mogu da budu glupi i inteligentni , ali je neotesana...crnogorska je agresivna i pola totalno necasna, samo pola...a glina krajina , podmukli , kao da su ih hrvati pravili, mozda za mrvicu u proseku inteligentniji, a mozda samo zbog te podmuklosti tako izgleda...

Poslednja izmena:
Sve je ovo proslost, sad su Srbi novi narod....
Ne racuna se vise Srbijanac, Srbin iz bosne, Srbin iz krajine, Srbin sa kosova...
Sad is SNS Srbin i tacka,
Bezao si iz hrvatske, bezaces i iz Srbije, zabole te tuki samo ako bude zatrovana...
Bezao si iz bosne, bezaces i iz Srbije, zabole te tuki , samo ako bude zatrovana
Bezao si iz kosova, bezaces i iz Srbije, zabole te tuki , samo ako bude zatrovana...jos mozes da se vracas da preprodas...

Srbi kao nov narod, to treba da vam bude tema, da se vise ne krijete svi smo srbi a ovamo mi vadite neke price iz proslosti dok svi niste bili isti srbi...
Sad da vidimo ko smo sta smo..
Sad da vidimo zasto je masa zlobnih forumasa pametno i zasto svako ko promovise sebicluk i lopovluk pametan srbin i forumas, a svako ko promovise gradjenje korektnih odnosa , budala, nerealan...
Ja sam siguran da nema napretka dok se ljudi ne dogovore kako funkcionise medjusobna podela rada , prihoda i saradnja...

A to sto vi meni pricate da moze na silu, da jedan ucenjuje drugog pa drugi treceg i tako malo se krade malo se ucenjuje....to sto su srbi danas...to vi obesite macku o rep...
To moze dok ste svi ovce i glupa stoka....
Vasa pametnija deca, nece sva, ali pametnija, to nece prihvatiti i odose, gledacete im samo slike iz udaljenih letovalista....

I mogli bi da prestanete sa tom Srpskom praksom da polovina Srba su lopovi , a druga polovina brani lopove iako sami kraduckaju minimalno...
Vise sto im ovi veliki lopovi bace kao otpadak ili cast....

Mene je uvek nerviralo sto moj cale ne ume da prepozna lopove od manipulanata...
Pa brani lopove, a manipulante smatra prevarantima...a izgleda da vecina Srba to ne razlikuje i da su totalno tupi za te stvari....i dan danas svuda to vidim....a sami su spremni da manipulisu u sekundi , ocas posla...

Poslednja izmena:
I pre kraja bombardovanja, u gradovima gde je bila najveca mobilizacija, postojalo je nezadovoljstvo naroda zasto se samo salju opoziciona deca i seljaci na najopasnija mesta, dok SPS/JUL srednja klasa ladi dupe.

Glavni SPS-ovci po tim gradovima su vec tada oznaceni kao ljudi za koje narod zeli da zavrse karijeru kao Causesku.

DOS im je u stvari pomogao (tim SPS-ovcima vladarima zivota i smrti), da se sve to na kraju resi na mirni nacin.

Ti, iz tvog ugla, treba da cenis DOS, jer da nije bilo DOS-a, ko zna kako bi se na kraju to sve zavrsilo.

Narod je hteo da ih lincuje. DOS-ovci su ih spasili.
Досманлијски пропаганда. Међутим, ниси одговорио на питање- како СПС или ЈУЛ или било ко други може бити крив што је зчочиначки НАТО пакт извршио агресију против Србије и србског народа?

Npr. neki ludak-musliman u npr. Ipsvicu ili Malmeu siluje i ubije nekoliko Engleza/Svedjana, vecina foruma je u stilu ''ura ura ura'' , ''ako, samo tako'', ''sta su sejali to i zanju'' itd. I to ne za vlasti u tim zemljama, vec za obican svet.
Свако се радује несрећи свог непријатеља, а западњаци су наши исконски непријатељи.

Досманлијски пропаганда. Међутим, ниси одговорио на питање- како СПС или ЈУЛ или било ко други може бити крив што је зчочиначки НАТО пакт извршио агресију против Србије и србског народа?
SPS ili jul su organizacije oportunista i jajara koje su koristile slobin rezim i pljackale Srbiju...
To nije odgovor na tvoje pitanje...niti ima veze sa napadom NATO..

Sloba sam po sebi uz njegov tim od 20 ljudi , e to ima veze sa NATO napadom , i svim dogovorima koje je Sloba radio sa CIA i Washingtonom....E to je odgovor na tvoje pitanje...
Jedna ekipa u Srbiji ima veze sa NATO napadom, ma sta ti mislio o tome..

To nije cela partija ni SPS ni Jul, , oni su nesto drugo , duboka drzava, jajare koje su povezane sa podrskom Slobi Milosevicu i noseci stubovi , ali nemaju veze sa NATO napadom, neki od njih imaju veze sa odbranom od NATO napada, ne sme se to zanemariti , nisu mnogo ali su pomagali...neki su pomagali i kao normalni obicni gradjani..

Dakle neki iz SPS su bili Srbi na stranu lopovisanje....

Ali Sloba Milosevic je odgovor na tvoje pitanje i njegova ekipa, nisu svi Srbi u toj ekipi ima i stranaca...

Свако се радује несрећи свог непријатеља, а западњаци су наши исконски непријатељи.
To bas i nije tacno ako se gleda Srbija od 1876
A nije tacno ni ako se posmatra samo socijalizam , tj da nije promena na socijalizam dovela do neprijateljstva...

Sve se to promenilo od kad su trgovci i pregovaraci postali seljoberi iz vlasotincea i zagubice...kad ti dodje neko takav, grub , koji ne shvata vaznost pazljivog biranja radne snage, pozitivne selekcije i slicnih logicnih i srpski nelogicnih postupaka..

Poslednja izmena:
To bas i nije tacno ako se gleda Srbija od 1876
A nije tacno ni ako se posmatra samo socijalizam , tj da nije promena na socijalizam dovela do neprijateljstva...
У последњих 200 година, овде је увек долазио представник западњачког света, да нас убија, истребљује, окупира, одузима делове територије, подржава наше локалне непријатеље.Разни изговори, разне идеолошке приче, али увек овде долази неко из западњачког света да нам загорчава живот.

Прво су Британци подржавали Османлије против нас у 19 веку, онда су овде долазили Аустро-Угари и Немци у оба светска рата, а онда и Американци и сва остала НАТО-братија 90-тих.

To kao drzave, ali ne kao narodi...
A ako gledas kako se drzave ponasaju, to su uvek neki drugi interesi i koliko si mali..

Znaci ili koliko se namestis...

Ja ne znam da li sam u pravu sto razdvajam ponasanje drzava od ponasanja ljudi...
Kod srba to nije toliko razdvojeno , oni ako izaberu losu drzavu onda propadaju moralno i svakakko i kao narod..evo sad, sad su Srbi go.... zbog toga sto su izabirali zadnjih 40 godina sto su mogli veca go...za svoje predstavnike..
Ali dobro bice bogati neki od njih , valjda je to cena...
Ne mogu reci da su francuzi bili protiv Srba ali je Francuska drzava malo zbog para malo i zbog politike bila za Srpsku drzavu u to vreme...

Poslednja izmena:
1724740634501.png

Vidis kad pokazem ovu mapu ljudima, oni se maksimalno osmehnu...svi prepoznaju sebe ako su Moravci....Sve im je blisko , i skoro da su im svi kao braca....

Наравно да је нормално и наравно да се не прибојаваш свог народа него реакције саговорника за којег си свјесна да није личност са клојим је могуће водити разбориту комуникацију. И не самом када су у питању политички ставови (чак и пошалицу двије особе различитог интелекта могу различито схватити, неки плићег ума ће схватити као увреду), једноставно мораш се прилаготити интелекту и карактерун саговорника, да пи је у питању разуман човјек ширих погледа или острашћени билмез, некад и асоцијална проблематична личност, или је пак у питању агитатор неке политичке опције или покрета (мада према таквима лично у комуникацији немам мрву обзира, но не препоручујем теби такав однос).
У коначници ту и јесте разлика између мислећих људуи и будала, мислећи људи су пуни сумње, будале су пуне самопоуздања.

Први и основни задатак свих који на било који начин утичу на будућност Срба, али и свих мислећих људи који имају неки утицај на микро плану, била то и сама породица, јесте морално, духовно и културно оздрављење нације. А ту је заблуда да ту може помоћи дужи или краћи период мира, боља или лошија економска ситуација (заправо једначина је обрнута, морално, духовно и културно оздрављење нације би неминовно водило економском просперитету и поправљању демографске слике), на томе треба радити. Баш због тога што имамо, прије свега преко медија штеточинска дјеловања, а рефлексије таквог чињења видимо на овом форуму и на овој теми, у режији озбиљних играча који имају неограничене ресурсе, којима контаминирају умове нације, намећу нове изопачене "вриједности" као неки идеал којем тежити, који воде у даљње морално и духовно посртање, тај задатак је тежи, некад дјелује неоствариво, но он остаје обавеза мислећих људи који српском народу и Србији мисле добро.

Jedino i samo su oni krivi za bombardovanje, i sve sto se desilo tada.

Dobro je sto im je diktatura pala, i sto je NATO pomogao DOS-u i gradjanima Srbije da ih skinu sa vlasti.

Zato danas i ti i ja zivimo u 4 puta boljem standardu nego za vreme Slobe.

I hvala predsedniku Vucicu sto i dalje koliko-toliko saradjuje sa NATO-om i odrzava taj 4ostruko veci standard nego za vreme Slobe uz pomoc njih.

Poslednja izmena:
У последњих 200 година, овде је увек долазио представник западњачког света, да нас убија, истребљује, окупира, одузима делове територије, подржава наше локалне непријатеље.Разни изговори, разне идеолошке приче, али увек овде долази неко из западњачког света да нам загорчава живот.

Прво су Британци подржавали Османлије против нас у 19 веку, онда су овде долазили Аустро-Угари и Немци у оба светска рата, а онда и Американци и сва остала НАТО-братија 90-тих.
Zapadnjak ti dao državu na Berlinskom kongresu, sprečio Rusa da napravi Veliku Bugarsku, dobio WW1 kad se Rus predao i pomogao Srbinu da oslobodi Srbiju, dao mu i Banat, dao mu Trumanova jaja da ih jede, za vreme SFRJ gurao kredite da bi država mogla da funkcioniše, na kraju mu dao i Republiku Srpsku tj. sprečio njen pad. I opet ne valja.

Back