Trenutno zlo koje nanose Srbi Srbima je poprilicno veliko
npr patriotizam....ako ti ne odgovara SNS u Srbiji ti se iseli idi u nemacku..
Taj patriotizam je umobolan, a vrlo je cest i ovde na forumu sami znate koji su..
Zatim prihvatanje negativnih manira...to sto svi kradu , to je ok...sta nije mnogo , 100 din ovde onde...kola ovde onde, udje ti u dvoriste, u kucu , pokrade malo i ode...
Sta 20 ari krompira, 30 ari paprike, sta , nista, ako si domacin , to je nista za tebe i tako opaske..
Zatim , pretpostavka da su svi lopovi , koja se moze uzeti kao tacna....jer ako su 99% lopovi , ja se ne ljutim sto i mene smatraju lopovom, ljutim se sto im je prihvatljivo to ....ali se ne ljutim sto mene posmatraju kao lopova....a hteli ne hteli posmatraju vas....
Politticko jednoumlje, je nesto sto je navika Srba...to je zato sto ostvaruju korist ako je jednoumlje imaju siru oazu dejstva, sferu dejstva..
Sebe i druge ubede da su u pravu i onda tako uzimaju nesto sto nije moralno ili je nepravedno...
I na kraju biser svega je negativna selekcija..
To ide jos od Slobe,
Davanje prilike da se zaposli kilavac a onaj ko ume nema iskustva niti prilike i kasnije ne moze nista, ovaj poturi da je imao prilike, ljudi glupi misle to je bolje nego ovaj sto nije imao prilike i ostaje negativna selekcija za sva vremena..
Pa se na osnovu toga kreira i sistem ko je ustvari vredan, a ko nije, onaj ko nije imao prilike i vezu on postaje i bezvredan....cak i lenj..
To dalje utice i na formiranje porodice...zene hoce stabilne prihode, hoce uspesne, jos ako je glup , idealno...zasto glup , pa vec su ubacile u glavu da ima negativne selekcije pa su skontale da tu uglavnom prolaze glupi sa vezama i pa je bolje da izabere glupog nego agresivnog i bezobraznog...