Hajde da pricamo malo o kolektivnim identitetima

38imak

Poznat
Poruka
9.518
Dakle, posto je individualazim zapadnjacko/USA/cionisticko/reptilska propaganda; dosta je toga, vreme je za ozbiljne kolektivisticke price.

Ko vam je u zivotu najvise pretio i pljackao vas?
Mene Srbi.
Ko je najvise urlao, zagadjivao zivotnu sredinu, trazio mito za operacije vase babe i oca, ili da vam oprosti saobracajni prekrsaj?
Opet, Srbi.

Poslednja izmena od moderatora:
Dakle, posto je individualazim zapadnjacko/USA/cionisticko/reptilska propaganda; dosta je toga, vreme je za ozbiljne kolektivisticke price.

Mene Srbi.
Ko je najvise urlao, zagadjivao zivotnu sredinu, trazio mito za operacije vase babe i oca, ili da vam oprosti saobracajni prekrsaj?
Opet, Srbi.
:think:

Управо тако.

Човека без сумње највише наљуте, изневере, преваре и сл чланови његове сопствене заједнице са којима је у контакту стално, не неки етереални Вечни Јеврејин који му тобоже ради о глави. Јапанац има проблема са Јапанцима, слабе су шансе да му проблеме прави Француз.

Опсесије тобожњим спољним непријатељима су знак детињастог размишљања.

Mene Srbi.
Opet, Srbi.
Misliš Beograđani? Srbi su dosta širok pojam, jedino ako ti hoćeš da sve Srbe kazniš po nacionalnom ključu, što jeste najgori šovinizam i rasizam.

Trenutno zlo koje nanose Srbi Srbima je poprilicno veliko

npr patriotizam....ako ti ne odgovara SNS u Srbiji ti se iseli idi u nemacku..
Taj patriotizam je umobolan, a vrlo je cest i ovde na forumu sami znate koji su..

Zatim prihvatanje negativnih manira...to sto svi kradu , to je ok...sta nije mnogo , 100 din ovde onde...kola ovde onde, udje ti u dvoriste, u kucu , pokrade malo i ode...

Sta 20 ari krompira, 30 ari paprike, sta , nista, ako si domacin , to je nista za tebe i tako opaske..

Zatim , pretpostavka da su svi lopovi , koja se moze uzeti kao tacna....jer ako su 99% lopovi , ja se ne ljutim sto i mene smatraju lopovom, ljutim se sto im je prihvatljivo to ....ali se ne ljutim sto mene posmatraju kao lopova....a hteli ne hteli posmatraju vas....

Politticko jednoumlje, je nesto sto je navika Srba...to je zato sto ostvaruju korist ako je jednoumlje imaju siru oazu dejstva, sferu dejstva..

Sebe i druge ubede da su u pravu i onda tako uzimaju nesto sto nije moralno ili je nepravedno...

I na kraju biser svega je negativna selekcija..
To ide jos od Slobe,
Davanje prilike da se zaposli kilavac a onaj ko ume nema iskustva niti prilike i kasnije ne moze nista, ovaj poturi da je imao prilike, ljudi glupi misle to je bolje nego ovaj sto nije imao prilike i ostaje negativna selekcija za sva vremena..

Pa se na osnovu toga kreira i sistem ko je ustvari vredan, a ko nije, onaj ko nije imao prilike i vezu on postaje i bezvredan....cak i lenj..

To dalje utice i na formiranje porodice...zene hoce stabilne prihode, hoce uspesne, jos ako je glup , idealno...zasto glup , pa vec su ubacile u glavu da ima negativne selekcije pa su skontale da tu uglavnom prolaze glupi sa vezama i pa je bolje da izabere glupog nego agresivnog i bezobraznog...

Војска неизбежно преферише људе који су лако дефинисани, лако схватљиви, држе се своје улоге, лаки за разумети, лаки за контролI
Iskreno svi to preferisu....
i kod radnika ti treba razuman radnik, inteligentan , bistar, snalazljiv..

E jaoj pa nije tako , a zasto..
Pa zato sto gazda hoce da ispadne *****.....pa trazi glupog da ga zavrsne, i zabole ga sto ce da mu napravi stetu , hoce da prodje jeftinije...a ne da mu stan bude horizontalnog poda....ja sam vidjao krive podove ne moras da zakotrljas da bi se skotrljala flasa sa sprata...

Složio bih se s Kamijem ali to ipak ne znači da treba primati u zemlju šipce, Arape, crnce i ostale mujage.

Floskula da se ljudi mogu deliti samo na dobre i loše je primenljiva kada u ponudi imaš ljude sa istog ili sličnog kulturološkog podneblja, recimo bele Evropljane, Severnoamerikance, Ruse, Australijance i sl. Tu onda njih možeš da deliš na one s kojima bi se družio i one s kojima ne bi. To isto važi i u slučaju Srba. Da ne idem sad u sitna crevca i raspravljam o kulturološkim razlikama između Vojvođana i Bosanaca.

Ali u slučaju ovih drugih ne možeš da se oslanjaš na taj kriterijum dobar čovek-loš čovek. To što su oni možda dobri i neće da te pljačkaju i terorišu ne znači da će da se suzdržavaju od puštanja svoje neslušljive muzike koju ćeš i ti morati da trpiš samo zato što živiš pored njih, ili da ih gledaš kako se šetaju okolo goli samo zato što su i u svojoj staroj domovini radili isto tako i ne žele da menjaju taj običaj.

Dakle, oni tamo, mi ovde i ograničiti kontakte na poslovne i turističke.

Mene Srbi.
Opet, Srbi.
Ово дете комунизма, описује сопствени Црвени терор, који и данас траје, а републику никако да направе од 1944!!
Управо тако.

Човека без сумње највише наљуте, изневере, преваре и сл чланови његове сопствене заједнице са којима је у контакту стално, не ...

Мјок...искомплексирани, то су твоје заједнице од 1944.

Mene Srbi.
Opet, Srbi.
Kamiša,Bejha je propao projekat.

Pokusaj da razumes kontekst teme.

Kontekst tvoje glupe teme je obrađen čak i u jednoj Somaliji.
Ono što su oni odavno shvatili tebi još uvek nije jasno.

Evo ti jedne njihove izreke, nadam se da ćeš biti u stanju da je shvatiš:

Ja i Somalija protiv celog sveta
Ja i moj klan protiv Somalije
Ja i moja porodica protiv klana
Ja i moj brat protiv porodice
Ja protiv mog brata

Kontekst tvoje glupe teme je obrađen čak i u jednoj Somaliji.
Ono što su oni odavno shvatili tebi još uvek nije jasno.

Evo ti jedne njihove izreke, nadam se da ćeš biti u stanju da je shvatiš:

Ja i Somalija protiv celog sveta
Ja i moj klan protiv Somalije
Ja i moja porodica protiv klana
Ja i moj brat protiv porodice
Ja protiv mog brata

https://mises.org/mises-daily/anarchy-somalia

Ne zaboravi da platis harac svojoj voljenoj Drzavi, koja te cuva.

Treba da se odreknemo Srpske,Kosova i Metohije,Srba u Crnoj Gori... U stvari da se vratimo na granice iz vremena knjaževine.Takođe da prihvatimo katarzu,denacifikaciju i suočavanje sa prošlošću onako kako prošlost vide Hrvati,. Muslimani, Šiptari i NATO .
Kad budemo najmanja Srbija,svi će nas drugi voleti.
Kakav nacionalni interes i slične gluposti ? Granice nisu važne,teritorija nije važna.U Evropi granice i ne postoje.

Treba da se odreknemo Srpske,Kosova i Metohije,Srba u Crnoj Gori... U stvari da se vratimo na granice iz vremena knjaževine.Takođe da prihvatimo katarzu,denacifikaciju i suočavanje sa prošlošću onako kako prošlost vide Hrvati,. Muslimani, Šiptari i NATO .
Kad budemo najmanja Srbija,svi će nas drugi voleti.
Kakav nacionalni interes i slične gluposti ? Granice nisu važne,teritorija nije važna.U Evropi granice i ne postoje.
Jeste. Da li se granice sipaju u traktor?

Baš me zanima šta ćeš reći o promaji a da opet ne lupiš neku glupost.
Tvoje poente o jakoj Drzavi kao tvom cuvaru upotrebljavaju danas svi tebi mrski WOKE likovi u Ajvi League koledzima po Americi.

Znaci, obrati se AOC, da i ti prilozis dokaz zasto je snop pruca jaci od jednog pruta.

Ili kod nekog modernog Musolinija, kakogod.

Kolektivni identitet je nesto drugo...
To je ono sto ljudi veruju da jesu kao kolektiv i da im dodaje na licni identitet koji obicno i nemaju..

Dakle sta je kolektivni identitet Srbima..

Da su genijalni
Da su casni , junaci i posteni
Da su lukavi prepredeni , ali to kao nije lose nego je super
Da su samilosni ali i vaspitni pa kaznjavaju da bi nekog naucili pameti..
Da ne ubijaju bez potrebe, nego se zanesu u besu..
Da nisu bas vredni ali znaju da stisnu zube i onda su vredni da vrednijih na svetu nema...
Da su nenadmasni ljubavnici , a zene ih ostavljaju zato sto pomisle da su i drugi ljudi na planeti svi kao Srbi
Da su nenadmasni roditelji , cak i kad ne poklanjaju previse vremena , ali poklone tacno onih 4 sekunde koje znace sve u zivotu svog deteta....a i ocelice ga..
Da su im deca prava i vaspitana ako lice na njih....a da su izrodi ako ne lice...
Da su uvek najbolji da samo njih ostali slusaju , ali da nisu diktatori nego su samo oni koji najbolje znaju...
Da ih mnogi na svetu mrze bas zato sto su toliko superiorni
Da sve znaju iz prsta i ne trebaju im sati i sati mozganja i citanja , to su oni gluplji medjui njima..

Jeste. Da li se granice sipaju u traktor?
Na to pitanje ćeš najlakše ćeš naći tačan odgovor tako što ćeš se setiti svojih zapažanja o nacionalnim interesima drugih.Konkretno Hrvata,Muslimana i Šiptara.Kad je reč o tim grupama ti Kamiša nepogrešivo detektuješ njihove nacionalne interese i prepun si razumevanja za iste.Problem nastaje kod definisanja srpskih nacionalnih interesa.Tu umesto opšteprihavaćenih načela o definisanju nacionalnog interesa pribegavaš nekom "filozofskom" preseravanju.
Ali žao mi je Kami,Bejha je propao projakat a ako se iseljavanje vaterpolista sa KiM nastavi u ovom obimu,onda je i projakat "Kosovo" pod znakom pitanja.

Tvoje poente o jakoj Drzavi kao tvom cuvaru upotrebljavaju danas svi tebi mrski WOKE likovi u Ajvi League koledzima po Americi.

Znaci, obrati se AOC, da i ti prilozis dokaz zasto je snop pruca jaci od jednog pruta.

Ili kod nekog modernog Musolinija, kakogod.

A ti si neki anarhista, vidim.
Verovatno bi eksperimentisao sa
anarhijom i to prvo u Srbiji?

Na to pitanje ćeš najlakše ćeš naći tačan odgovor tako što ćeš se setiti svojih zapažanja o nacionalnim interesima drugih.Konkretno Hrvata,Muslimana i Šiptara.Kad je reč o tim grupama ti Kamiša nepogrešivo detektuješ njihove nacionalne interese i prepun si razumevanja za iste.Problem nastaje kod definisanja srpskih nacionalnih interesa.Tu umesto opšteprihavaćenih načela o definisanju nacionalnog interesa pribegavaš nekom "filozofskom" preseravanju.
Ali žao mi je Kami,Bejha je propao projakat a ako se iseljavanje vaterpolista sa KiM nastavi u ovom obimu,onda je i projakat "Kosovo" pod znakom pitanja.
Od svih pobrojanih, srpska Sluzba ima najvise para i najjaci uticaja na ovim prostorima, tako da se ja zaista i za te vase 'Srbe' ne bih mnogo zabrinuo.

Dobro ste me potsetili , ima jedna zenska, amerikanka koja je borac za abortus, ali ima dobru teoriju , zanimljivu , , a to je da postoji vertikalna i horizontalna moralnost, to doduse nije dobro sabrala, to je natucnula, nije to dobar model, ali je dobro za kolektivni identitet...

Da se kolektivni identitet, stvara i horizontalno i vertikalno.....vertikalno kad odozgo , sefovi , sluzbe, nadredjeni stvaraju ajmo ajde svi u napad kolektivni identitet , a horizontalni kad svi clanovi tima stvaraju taj kolektivni identitet...tu je pogodila, a ovo za moral to je mislila da uradi asocijaciju pa da joj prodje, ali ne ide to tako..

Tako vam trenutno kolektivni identitet stvara brnabic i Vucic, zali boze ko vam stvara kolektivni identitet...ali ga stvarate i sami , kroz BG na vodi, kroz silne izbeglice, kroz to da vasa deca nemaju mogucnost da poloze za vozaca gradskog prevoza jer kosta 100 000 pa rade sa gajbicama , dok dolaze indusi i butanci i rade za platu od 1200e.

Ovde moram da pohvalim autoprevoz krusevac kao jedinu firmu u Srbiji koja je odvojila da li 30 ili 60 ugovora, stipendija da radnici poloze za D i E kategoriju i onda odrade izvesno vreme koliko treba za firmu kao vozaci...
Sto bi znacilo izmedju Nis Ekspresa, pegaza , i ostalih koji voze za Krusevac i Aleksandrovac, moglo bi da vam se omakne putovanje autoprevozom Krusevac.

Back