svarozic
Buduća legenda
- Poruka
- 35.145
Ovaj Vlastimir Barać nije ni iz Crne Gore niti iz Hercegovine, znam po tome kako drži guslu... Crnogorci i Hercegovci prebace nogu na koljeno pa drže gusle...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ovaj Vlastimir Barać nije ni iz Crne Gore niti iz Hercegovine, znam po tome kako drži guslu... Crnogorci i Hercegovci prebace nogu na koljeno pa drže gusle...
Kad sam bio u Sutomoru ove godine stah sa čovjekom što prodaje gusle i kažem mu da počne Mojkovačku bitku a da ću ja da pjevam (bio sam malo pod dejstvom alkohola)... i počnem ja
Otkad Balkan satana pritište
i srpsko se ugasi ognjište...
Jedva me žena odvukla u sobu![]()
Кад сам последњи пут био тамо Сутоморе се још не беше одродило. Чак напротив, у страху да ће Албанци и барски муслимани покуповати имања, локалци су се често позивали на српство да би мобилисали комшије да не продају куће и викендице.
A što misliš da su se sad Bar i Sutomore "odrodili"?! Čak i mnogi nacionalni Crnogorci furaju onu Đilasovu priču kako su srpskog porijekla...
A dole i dosta Srbijanaca (hajde da iskoristim ovaj nepravilni naziv) kupuje imanja...
Па кад рече да те жена одвлачила у собу, мислио сам да је то било из страха на не изазовеш међунационални инцидент. А рек`о онда да кажем како за тим страхом у Сутомору потребе нема.![]()
Живи у Крагујевцу, мој тата га познаје лично, па га могу питати одакле је...
Moj otac npr. drži gusle ovako normalno (da ne kažem između nogu)... a moj đed koji je rođen u Nevesinju prebaci lijevu nogu na desno koljeno pa stavi gusle na nogu...
'ladno iste naše gusle... Gdje je ovo, negdje u Metohiji?
Ma znam za Dalmatince, Hercogovce katolike, Konavljane, pa i za muslimane, pogotovo u Istočnoj Bosni da guslaju... ali nisam znao za Šiptare...
Verovatno deo siptara po-siptarenih muslimana srpskog porekla. ako ih ima najvise u Metohiji, to bi bilo to.
Ovaj Aleksić je is sela Malinska kod Šavnika.
Inače je za mene slab guslar.
Moračanine, jesi slušao uživo Kostu Plakalovića, Vukana Đuku, Boška Vujačića?