Guns'n'Roses

Trazih nesto po starim Huperima,kad naleteh na ovo....inace mrzim da citam kritike filmova i albuma :neutral:

Dakle,sedamnaest godina,cetrnaest studija i trinaest miliona dolara kasnije, dobili smo ovo?Najiscekivaniji album u novijoj rok istoriji se pojavio posle cudovisno komplikovane trudnoce tokom koje se promenilo sve, od kompletne postave benda(vise puta), preko americke administracije i trendova u popularnoj kulturi,pa do komunikacionih medijuma.Ono sto se Axl Roseu u svemu tome mora priznati jeste da ni na koji nacin ne pokusava da zivi u proslosti.Chinese Democracy je savremena ploca operisana od nostalgije,spomenik Axlovoj narcisoidnosti sa svim dobrim i losim stranama koje to nosi.Ono sto mozda najvise iznenadjuje jeste koliko je ovo malo gitarski album(osim u solazama od kojih je svaka,reklo bi se srednji prst pokazan Slashu).Umesto toga,ovo je producentski i aranzerski album,sa pravim malim simfonijama gudaca,mandolina,brejkbitova,klavira i zenskih glasova stedro prosutim preko bazicnih hard-blues ideja.Problem?Pa,naravno, to sto su ispod svih tih bombasticnih aranzmana,sem u par slucajeva(na primer "If The World")izlizane harmonije,melodije i rifovi gotovo pokupljeni iz neke jeftine edicije Istorije rok muzike.Svaka cast na trudu,svaka cast Axlu na posvecenosti u isterivanju svoje monomanijacke vizije,ali to sto on ima da kaze ipak smo vise puta culi.Ocena 3,5

Uros Smiljanic

Dobar bend volim da ih slusam.Najbolje pesme su mi Welcom to the jungle,Sweet child o mine,Paradise city,Patience...Imaju dve prelepe balade Don't cry,November rain..Axl je imao bas specifican glas sada mu je malo oslabio,ali dobro bend nece biti isti kao i pre,ali nema veze.Slash je bio odlican,Duf isto...

Odlican bend,bez obzira sto mnogi hejteri pricaju da su pozeri i slicne gluposti........Slash=ikona roka.....Sweet child o' mine - obozavam da sviram uvod ove pesme kao i intro......Uvod mi je omiljena stvar za sviranje (plus sto se tad ne cuje ni jedan drugi instrument pa ja dodjem do izrazaja i sve ribe gledaju u mene ahahahahahahahahahahahahaha)
Salim se.....

Odlican bend,bez obzira sto mnogi hejteri pricaju da su pozeri i slicne gluposti........Slash=ikona roka.....Sweet child o' mine - obozavam da sviram uvod ove pesme kao i solo......Uvod mi je omiljena stvar za sviranje (plus sto se tad ne cuje ni jedan drugi instrument pa ja dodjem do izrazaja i sve ribe gledaju u mene ahahahahahahahahahahahahaha)
Salim se.....

Poslednja izmena:
Odlican bend,bez obzira sto mnogi hejteri pricaju da su pozeri i slicne gluposti........Slash=ikona roka.....Sweet child o' mine - obozavam da sviram uvod ove pesme kao i solo......Uvod mi je omiljena stvar za sviranje (plus sto se tad ne cuje ni jedan drugi instrument pa ja dodjem do izrazaja i sve ribe gledaju u mene ahahahahahahahahahahahahaha)
Salim se.....

Ti govorish o starim Gunsima, ovi "novi" su drugachiji... Razlika u kvalitetu je vishe nego uochljiva. Ipak su stari Gunsi zakon.

Back