gubljenje vremena

ma kako neskromno zvucalo, uopste vise nisam tako stroga prema sebi.
hebe mi se de ulupam tih minuta ili sati koje ne radim. radim mnogo, i mnogo sam pod stresom.
ucim na mahove...imam periode stagnacije, a onda se nesto probudi u meni i krenem. pri tom, nekad je neko prakticno znanje, nekad potraga za duhovnoscu..
ravnoteza je u zivotu sve.
sto sam starija, manje mi je bitno koliko je kuca uredna, ili koliko sam stvarnih ili izmisljenih obaveza izvrsila danas.
vise, koliko sam ok sama sa sobom.

ma kakav kuca to je kriterijum za izgubljeno vreme! :*

hahaha, ja sam inace poznata po tome..kad me neko pita sta radis..odgovor je nista...ni spremam rucak, ni sad sam dosla sa posla a znas sta sam sve danas radila?!?...nenenene..moj konacni odgovr na pitanje je evo nista..hoces da se vidimo? pa ne mogu sad bas radim neki projekat a onda moram da spremim rucak pre nego sto odem po dete u vrtic....;)

- - - - - - - - - -

molim definiciju smislenog izlaska
il cu da se roknem

dedede...nemoj molim te:

smisleni izlazak: napijes se sa drustvom, proveselis se, smuvas dve tri ribe...:)

besmisleni izlazak: bem ti zivot nemamo od cega da se napijemo, a danasnje ribe su nenormalne...

u smisleni se racuna takodje: pozoriste, bisokop, proslava drustvena ili poslovna...

are you happy and alive?

- - - - - - - - - -

svaki seh duzi od 3 sata je tesko gubljenje vremena

e to brate damiane, takve odgovore volim!
:)
odlican 5!

Ja znam da je zivot mnogo tezak, i da su sve forumasice uvek zauzete, da imaju blsitave karijere, bogat socijalni zivot, sjajnog muza i predivnu decicu...i naravno tesko je zonglirati izmedju svih tih obaveza tako da retke slobodne trenutke posvecuju svom izgledu i usavrsavanju jezickih i profesionalnih vestina...ali ja ovako dokona..cesto pomislim na sve vreme koje sam izgubila...u tracevima, televiziji, besmislenim izlascima, razmislajnju, patnji...a da nisam...mozda bih naucila jos 2-3 jezika (sad znam samo 3) ili bih doktorirala ili bih postala extremno fizicki spremna ili bih naucila neku decu bez roditelja d citaju i pisu ...i onda mi je zao svog tog izgubljenog vremena, i razmisljam kako da prekinem sa tim..i da svaki trenutak posvetim nekoj svrsi...a kako vi to podnosite?

Jako lose podnosim moje bez svrhe postojanje na ovom svetu. Prestala sam ba sebi da radim odavno. Jezici koje sam znala jako dobro (ne gledam film bez titla dobro) su mi zakrzljali. Zamuckujem kada hocu da kazen "Os se hebat?" I tako neke osnovne stvari, cak mi ni gramatika nije kao sto je bila iz srpskog koji mi nije maternju, ali tu sam vec dugi vremena. Filmove ne gledam odavno. Od muzike slusam sami Vivaldijevo prolece iznova i iznova, ne dali bogovi da me slucajno neko nesto pita, instant blam. U sustini opste obrazovanje nula, humanost nula, elokventnost nula, upucenost u desavanja oko mene nula.... koliko nula imam da su u e bila bih milijarder. Korozirala sam nacisto...

pa george, mozda sam je imala dok nisam pocela da gubim vreme na krsti...ali s vremena se probudi pa odem...ali ti otkad si zaseo ne odlazis..mozda se bavis nekim socijalnim istarizvenjem pa provodis ovde 8 sati dnevno vec godinama..rad vikendom se podrazumeva...elem: to nije gubljenje vremena? :)
vid sad iskompromitira me,pa ovaj aj kad vec pitas vrsim neke exprerimente na klinkicama,sta znam imamo napretka,ostale samo nadzak babe

Ja znam da je zivot mnogo tezak, i da su sve forumasice uvek zauzete, da imaju blsitave karijere, bogat socijalni zivot, sjajnog muza i predivnu decicu...i naravno tesko je zonglirati izmedju svih tih obaveza tako da retke slobodne trenutke posvecuju svom izgledu i usavrsavanju jezickih i profesionalnih vestina...ali ja ovako dokona..cesto pomislim na sve vreme koje sam izgubila...u tracevima, televiziji, besmislenim izlascima, razmislajnju, patnji...a da nisam...mozda bih naucila jos 2-3 jezika (sad znam samo 3) ili bih doktorirala ili bih postala extremno fizicki spremna ili bih naucila neku decu bez roditelja d citaju i pisu ...i onda mi je zao svog tog izgubljenog vremena, i razmisljam kako da prekinem sa tim..i da svaki trenutak posvetim nekoj svrsi...a kako vi to podnosite?

Ja sam uvek po tom pitanju besna na sebe. Uvek imam osecaj da bih trebala da se bolje organizujem, da vise stignem u toku dana. Sklona sam da se ulenjim, da se ne obucem ceo dan ako bas ne moram negde da izlazim. Imam osecaj da to moze bolje,.

A onda pomislim o tome sta sve znam, sta sam stigla da uradim, gde da odem, pa i ne izgleda tako lose. Verovatno smo svi samo malo prestrogi i presurovi prema sebi. Coveku treba ventil i potrebno je to opustanje.

e dosta sam ja ucila sve i svasta, od sada cu samo ciljano da ucim ono sta mi stvarno zatreba. volim da gubim vreme ako to gubljenje vremena podrazumeva da uzivam, a to su uglavnom aktivnosti koje ukljucuju mene i knjigu, mene i neke bliske ljude u kojima uzivam, mene u prirodi i razlicite fizicke aktivnosti i mene dok putujem. televiziju ne gledam, ako je neko upali cujem u prolazu sta ima i to je to. volela bih da imam vise inicijative da bolje organizujem vreme jer znam da mogu, ali sam nekad mentalna dzaba i jednostavno me mrzi. hocu da vodim zivot onako kako mi prija, tako da sam toksicne aktivnosti (kao npr televizija) potpuno iskljucila iz zivota, a ostalo kako mi dune i po potrebi.

...nekako mislim da je Zvezdanka mislila na kvalitetno provedeno vreme u nekoj svrsihodnoj aktivnosti pri cemu je uzivanje deo tih aktivnosti...tipa, blejim na netu bez da ista narocito trazim i manje vise sam ravnodusna dodje gubljenje vremena a flertujem sa nekim ko zna kim i uzivam je ok aktivnost ili slusam muziku koja mi se svidja, listam katalog cipela koje me cine srecnim...manje vise, neka me ispravi ako gresim, rekla bih da ona (a i ja) pod gubitkom vremenom podrazumeva ono vreme koje bas nicemu ne sluzi, ni ucenju, ni radu, ni uzivanju, ni pomoci, nema ni smisao, ni neki cilj a nije da se uz to opustamo vec se samo iznerviramo kakvim se glupostima bavimo...

...nekako mislim da je Zvezdanka mislila na kvalitetno provedeno vreme u nekoj svrsihodnoj aktivnosti pri cemu je uzivanje deo tih aktivnosti...tipa, blejim na netu bez da ista narocito trazim i manje vise sam ravnodusna dodje gubljenje vremena a flertujem sa nekim ko zna kim i uzivam je ok aktivnost ili slusam muziku koja mi se svidja, listam katalog cipela koje me cine srecnim...manje vise, neka me ispravi ako gresim, rekla bih da ona (a i ja) pod gubitkom vremenom podrazumeva ono vreme koje bas nicemu ne sluzi, ni ucenju, ni radu, ni uzivanju, ni pomoci, nema ni smisao, ni neki cilj a nije da se uz to opustamo vec se samo iznerviramo kakvim se glupostima bavimo...

tacno.

eto jedna od vrlo zamrajucih aktivnosti koje ama bas nicemu ne sluze je kad se napusavas sa nekim na krsti na pe-sest strana!! sto sam ja nekada radila, razbesnim se i raspalim...fala bogu tu aktivnost sam prekinula, trudim se kad ovde dodjem da se zabavim, malo proceretam sta i kako, neka konstruktivna rasprava je ok, ako je moguce voditi je ovde....eto to bi bio primer izgubljenog vremena, koji smo svi iskusili....

Ти то озбиљно?

Ja gledam da svaki slobodan trenutak koristim bez svrhe. Doslo je vreme da za vreme koje sam se odricala i upinjala dodje nagrada u vidu slobodnog vremena.
E to ! Ne znaju ljudi da malo stanu na loptu već samo jure kao da imaju ventilator u gujici .
Poslije se zavaravaju pričom kako su se ostvarili . Jes malo morgen a što su stalno
nezadovoljni ako su se ostvarili ?

Zao mi je sto sate provodim na netu umesto da citam... skroz sam rasejana...
Ali imam hobi pa je ok

isto kao i ti, htela bih da menjam, a opet slabo to ide

Ne posvecujem ga svrsi, nazalost. :rumenka:

Chicha je izgubio vremena za puk vojske, mogu da posluzim kao etalon lenjosti, da me cuvaju u Luvru, da dolazi narod sa sve cetiri strane sveta i da mi se divi koliko sam lenj. Kao ona kamencina u Meki, ona je veca od mene, ali ja sam brate inertniji. :deda:

Plasim se da brojim koliko sam dana, da punih dana (evo samo u jednoj igrici imam 2000 sati za par godina, pa racunajte koliko je to celih dana otislo) spucao na komp. Ne kazem da nisam uzivao da nisam usavrsavao svoje znanje, stekao neke vestine, naucio nesto novo, otkrio nesto novo.
Da sam hteo istinski da putujem ili sta vec, verovatno bih to i uradio, tako da ne zalim mnogo. Da sam samo jos to vreme za kompom delio sa nekom zenskom osobom pa puna kapa bi bila, no nikad se ne zna. :)

Zvezdo, to što ti zoveš izgubljenim vremenom, to nas održava. Nije čovek mašina pa da sve radi sa svrhom.
I blejanje na Krsti je moj način da izbacim negativnu energiju i stres koji mi se skuplja preko dana. Da nema Krste ja bih totalno flipnula. Ovako sam samo malo flipnuta, nije strašno, u proseku sam dobra.
Ima dosta toga što sam želela da uradim, ali da sam "stvarno" htela, to bih i uradila. Tako da se uopšte ne stresiram zbog toga ŠBBKBB.
Teram dalje i opušteno. Sve što radim mimo radnog vremena, gledam da bude maksimalno opušteno i bez nervoze. Čisto da opstanem kao ljudsko biće.

Zvezdo, to što ti zoveš izgubljenim vremenom, to nas održava. Nije čovek mašina pa da sve radi sa svrhom.
I blejanje na Krsti je moj način da izbacim negativnu energiju i stres koji mi se skuplja preko dana. Da nema Krste ja bih totalno flipnula. Ovako sam samo malo flipnuta, nije strašno, u proseku sam dobra.
Ima dosta toga što sam želela da uradim, ali da sam "stvarno" htela, to bih i uradila. Tako da se uopšte ne stresiram zbog toga ŠBBKBB.
Teram dalje i opušteno. Sve što radim mimo radnog vremena, gledam da bude maksimalno opušteno i bez nervoze. Čisto da opstanem kao ljudsko biće.

ja se ovde zablejim..izgubim dodir sa sobom i realnoscu...posle me samo boli glava! :)

- - - - - - - - - -

Plasim se da brojim koliko sam dana, da punih dana (evo samo u jednoj igrici imam 2000 sati za par godina, pa racunajte koliko je to celih dana otislo) spucao na komp. Ne kazem da nisam uzivao da nisam usavrsavao svoje znanje, stekao neke vestine, naucio nesto novo, otkrio nesto novo.
Da sam hteo istinski da putujem ili sta vec, verovatno bih to i uradio, tako da ne zalim mnogo. Da sam samo jos to vreme za kompom delio sa nekom zenskom osobom pa puna kapa bi bila, no nikad se ne zna. :)

znanje iz igrice?! :rotf:

Nisam mislio na znanje iz igrice (mada i to je potrebno onima koji su malo vise zaludjeni time :mrgreen: ), vec i ovako znanje iz opste kulture, oblasti koje me zanimaju, zanimljivosti neke, pa i znanje vezano za poslovni plan.

Da sam sve vreme koje sam provodio za kompom spucao na video igrice, a ne i na druge, pametnije stvari, pa verovatno bih se pitao gde i na sta sam protracio zivot, sta sam postigao, i da li sam pogresio u svom izboru. Nekada se isto zapitam, ali me prodje relativno brzo, jer nazad nema.

ja se ovde zablejim..izgubim dodir sa sobom i realnoscu...posle me samo boli glava! :)

- - - - - - - - - -

Nećeš vjerovati da se i iz igrica može naučiti ponešto ( o sebi ) . Eto ja igram neki virtuelni tenis već dve ipo godine . Sticajem okolnosti sam najbolji igrač na serveru .
Jedno vrijeme sam umislio da sam u najmanju ruku Novak Djoković . Poslije nekog vremena sam se postidio .
To da sam uporan kao mazga kad nešto počnem da radim znao sam i ranije ali nisam baš bio svjestan svoje sklonosti ka samohvalisanju . Sada se trudim da tu svoju
manu korigujem i u realnom životu .

Nalazim opravdanja za koja znam da su bezvrijedna. Pa se osjećam nimalo bolje...

pa neam problem stim tvojim mukama

Nešto sam postala alergična na tu mantru "usavršanje, profesionalne veštine, rad na sebi, bla bla".
Asocira na oglase za posao sa punim radnim volonterskim vremenom bez plate, ili na reklamu za učenje stranih jezika preko kompleta cd-a koji koštaju skuplje nego dobar ubrzan kurs u nekoj školi.

Pored profesionalnih veština postoje i socijalne veštine koje se "usavršavaju" upravo tim izlascima, emotivne veštine koje se usavršavaju makar i tom patnjom i razmišljanjem, a bogami postoje i veštine oslobađanja stresa, opuštanja, zgubidanjenja, spavanja, gledanja filma, čitanja knjige, besciljnog surfovanja, šetanja, heklanja, igranja igrica, rešavanja sudoka, seksanja, ležanja u krevetu i neustajanja jer ti se baš tako hoće.. i svega onog ostalog što, iako ne usavršava te "profesionalne i jezičke veštine", i te kako podiže kvalitet i zadovoljstvo života.

Lično mi nije žao niti jednog zgubidan-dana koji je prošao, jer sam u tom zgubidanjenju radila šta mi se htelo.
Istina da nisam za to vreme naučila španski imandarinski, nisam naučila da programiram, nisam doktorirala ili završila još jedan faks, no što se nauke i obrazovanja tiče, zadovoljna sam i sa ovim što imam.

Edit: ako bih baš morala da žalim za nekim izgubljenim vremenom, žalim što sam suviše vremena posvetila upravo usavršavanju na profesionalnom planu, a isto mi nije donelo adekvatnu satisfakciju. Verovatno bi bilo bolje da sam to vreme potrošila na neki drugi način.

Poslednja izmena:

Back