ZvezdanKa
Veoma poznat
- Poruka
- 10.242
Nešto sam postala alergična na tu mantru "usavršanje, profesionalne veštine, rad na sebi, bla bla".
Asocira na oglase za posao sa punim radnim volonterskim vremenom bez plate, ili na reklamu za učenje stranih jezika preko kompleta cd-a koji koštaju skuplje nego dobar ubrzan kurs u nekoj školi.
Pored profesionalnih veština postoje i socijalne veštine koje se "usavršavaju" upravo tim izlascima, emotivne veštine koje se usavršavaju makar i tom patnjom i razmišljanjem, a bogami postoje i veštine oslobađanja stresa, opuštanja, zgubidanjenja, spavanja, gledanja filma, čitanja knjige, besciljnog surfovanja, šetanja, heklanja, igranja igrica, rešavanja sudoka, seksanja, ležanja u krevetu i neustajanja jer ti se baš tako hoće.. i svega onog ostalog što, iako ne usavršava te "profesionalne i jezičke veštine", i te kako podiže kvalitet i zadovoljstvo života.
Lično mi nije žao niti jednog zgubidan-dana koji je prošao, jer sam u tom zgubidanjenju radila šta mi se htelo.
Istina da nisam za to vreme naučila španski imandarinski, nisam naučila da programiram, nisam doktorirala ili završila još jedan faks, no što se nauke i obrazovanja tiče, zadovoljna sam i sa ovim što imam.
Edit: ako bih baš morala da žalim za nekim izgubljenim vremenom, žalim što sam suviše vremena posvetila upravo usavršavanju na profesionalnom planu, a isto mi nije donelo adekvatnu satisfakciju. Verovatno bi bilo bolje da sam to vreme potrošila na neki drugi način.
Wow!
mozda sam ja podlegla komercijali?
tako da to sto ja "gubim vreme" na krsti doprinosi tome da shvatim da sam podlegla marketingu...pa i ova tema koliko glupa bila..mi je otvorila oci?
ja sam inace sklona preteranom analiziranju i razmisljanju...iz toga proizilaze dileme, kidanja, patnje...i ja to smatram gubljenjem vremena....i volela bih da sam to vreme upotrebila pemetnije...
mozda je to vreme kod tebe svrsishodno...dobijes nesto odatle...neko novo saznanje..a ja sam kao pas koji trci u krug i pokusava da uhvati svoj rep!

- - - - - - - - - -
Podstaknuta temom upravo pravim plan koji stupa na snagu od 1.3.![]()
PODSTAKNUTA TEMOM trudim se da vise uzivam u gubljenju vremena![]()
kvalitetno gubite vreme i kvalitetno ga trosite!

- - - - - - - - - -
Nećeš vjerovati da se i iz igrica može naučiti ponešto ( o sebi ) . Eto ja igram neki virtuelni tenis već dve ipo godine . Sticajem okolnosti sam najbolji igrač na serveru .
Jedno vrijeme sam umislio da sam u najmanju ruku Novak Djoković . Poslije nekog vremena sam se postidio .
To da sam uporan kao mazga kad nešto počnem da radim znao sam i ranije ali nisam baš bio svjestan svoje sklonosti ka samohvalisanju . Sada se trudim da tu svoju
manu korigujem i u realnom životu .
eto....virtualni svet ti pomuti realnu sliku....zato sto si dobar u necemu online ne znaci da si stvarno takav...to je gubljenje vremena! i jos stvara zablude!