GSP u blokadi!

Male zanimljivosti iz staaarog Beograda....
Zabava za najnovije Beogradjane koji su došli na komplet asfaltirano i ne zanima ih kako smo se mi nekada igrali po blatu i širažjima nadomak centra grada.

Linija 28 je prvo bila autobuska a 1982-ge zamenjena trolejbusom, zapravo je trebala da bude mnogo duža nego što jeste.
Puna trasa je ila zamišljena ko Kalemegdan - Mirijevo ali dok se iskopao put za Mirijevo, poumirali idejni tvorci a u GSP nije ušao samo onaj koji nije hteo.
Ono što je meni ostalo u sećanju je da su i u srećnije vreme tu 28-cu (Zvezdara) dispečeri često šaltali na 41 (Banjica)
A onda nam sutradan vrate te trolejbuse na Zvezdaru sa počupannim sundjerom na sedištima.
Prošlo je mnogo vremena ali svim trolejbusima koji idu na Banjicu neko čupa sundjer sa seišta ko zadnji nerast.
Da je jedan psihički slučaj, šta znam, omatorio bi do sada, mirisao bi cveće odozdo...
Ali praksa je nastavljena....

Koristim ovu priliku da pitam: DA LI STE MOŽDA VIDELI TU BUDALU KOJA NEMA ŠTA PAMETNIJE DA RADI PO PREVOZU?
40,41...prolazi kraj FK Rada...
Mozda su Radovi Ultrasi 🤔

...

Centralni depo bi trebao da se gradi u Batajnici. Ovo sto sam napisao je rekao covek iz pogona Karaburma.
Moras da uradis domaci i da saznas ko je dobio 500 miliona za nove autobuse.

Presto, Bambus..i ko još?

Kada je Šapić normalizovao cenu karte ni tad niste hteli da plaćate.
Novi Sad nema taj problem mada je tamo mentalitet zbog specifične istorije malo drugačiji ali seljačko-turski Beograd ima tradicionalno problem sa plaćanjem.
Kada je Djilas kao gradonačelnik razmeštao komunalnu policijupo stanicama da uleće u prevoz tad vam sve bilo demokratski i ćuru ćuru iako su karte bile nikad skuplje.
Nešto treba i od Djilasa prihvatiti... i žuta koka ubode neko zrno... pa se mlati sa policijom...

Ne volim Dragana Đilasa ali moram da budem objektivna. BusPlus je bio odličan. Karte jesu bile skuplje, ali je zato aplikacija BusPlus radila na stajalištima i u samom prevozu.

Danas nova Šapićeva aplikacija više ne radi nego što radi..ne može da se uporedi sa Bus Plusem.

Sve kategorije građana koje su imale pravo na besplatan prevoz lakše su dobijali personalizovane kartice.

Nije bila potrebna overa kod notara, odlazak u Dom zdravlja da bi lekar opšte prakse na praznom papiru pisao dijagnozu ili dijagnoze.

Do sada, mislim posle raskida sa BusPlusom, bilo je teže doći do te kartice.

GSP može a i ne mora da bude prodat.

Novac koji bi građani plaćali za prevoz preusmeriće sa računa Infostana i lokalnih PU ( Poreskih Uprava )

JKP "Beogradske elektrane" podižu cenu centralnog grejanja od 01.01.2025. i to je zvanično, a nezvanično sam čula da će se povećati porez na imovinu koji se plaća lokalnim PU.

...

OVE STVARI O GRADSKOM PREVOZU OD DANAS MORATE DA ZNATE: 1. januar donosi ogromne promene, a evo i koje​

https://www.kurir.rs/vesti/beograd/...m_medium=web_home&utm_campaign=adria_internal
Putnici koji koriste JGP imaju na raspolaganju besplatnu uslugu, a oni koji i dalje žele da se voze kolima imaće benefit od toga što će saobraćajne gužve biti ipak malo manje,
jer u jedan autobus staje i više od stotinu ljudi, u tramvaj može da stane i preko 200, a u voz preko 300 putnika!

Cuj u bus staje "više od 100 ljudi"...☺️☺️☺️
A u svakom busu ima tacno naveden broj normalne popunjenosti...i to nikako nije 100+

Pa sve im mafijasko j.ebem ! 😡🤬😡
Hoce da nas redovno nakrcaju kao sardine i da kazu da je to normalno...

Jos kaze da ce uvesti autobuse na gas :prpa:

...

Само у јануару ће добити од сваког запосленог Београђанина по 2000 динара. Све те паре које буду узели у првом месецу, више је него што су наплатили за прошле две године. Сада је само питање колико ће од тих пара уложити у ГСП, а колико ће завршити ко зна где.
Људи који колима долазе на посао ... ко вас је%е, колатерална штета.

Back