GSP Novi Sad

Da li ste zadovoljni gradskim saobraćajem u Novom Sadu?

• Da

glasova: 3 42,9%
  • Ne

glasova: 3 42,9%
  • Delimično

glasova: 1 14,3%

• Ukupno glasova
    7
Ja redovno idem autobusima GSP i da posto ne zivim u NS vec u Futogu putovanje predstavlja svakodnevni stres.Imamo 4 linije 53,54,55 i 56 koji je Begečki.54 i 55 nikom ne odgovaraju osim ljudima koji žive u ulicama kuda ti autobusi prolaze. Ostala dva a posebno Begečki su stalno prepuni pošto su to uglavnom kratki autobusi .Karta je 100 din i još kažu da je to jeftino.Šta reći...

Kad se samo setim ovoga dok sam isao u poljoprivrednu skolu u Futogu!Verujem da je stresno,em guzva,em ljudi nadrndani!Jednom prilikom nas izbacili iz 56-ice,mene i par drugova,jer onima koji idu za Begec je guzva u autobusu!Pa su nas par,izbacili na stanicu napolje jer kao satro imamo jos tri busa koji idu do Futoga!A nama odgovara ili ta 56 ili 53 posto staju tu kod skole tacno!Vozaca sam zapamtio kako ih je lozio tog jutra da nas izbace,juju!!!Srecno vam u nasem GSP-u,ja od tada jako retko idem busom po gradu,ali bas retko!!!

To je istina,moram reci,cene su skupe u odnosu na velicinu grada (mozda ne prenaseljenost,ali da velicinu) . Sve je monopol,posebno u NS,pa tako i to sto je sad i njima tesko klepati i praviti kombinacije preko firme,upravo zbog tog monopola jer sve vode ljudi na vrhovima,odnosno iz senke,a sam gradonacelnik je jasno stavio do znanja da niko nemoze imati vecu platu od njega te je sve ostale smanjio-pa i od ovih iz gsp. Naravno,ja uvek gledam kombinacije koje se nezvanicno rade jer tu je prava lova,a ne od plata i tih gluposti,a zbog sadasnjeg monopola se tesko mogu (ili nemogu,bar ne svi sem malog broja u vrhu) raditi seme radi neke dodatne love ili koristi,pa su uveli obavezno placanje karti (fora sa boljim standardom,jezdinim bankama i demokratskim menjacnicama je odavno prosla,pa se mora smisliti kako da se izvlaci lova od gradjana). Naravno,kad pomenuh lovu,pitam se koja,kolika i kome sve ide lova ide od pomoci za razvoj preduzeca,raznih "najboljih" ponuda na tenderima i ugovorima za posao ili od tendencioznog otezavanja ili olaksavanja privatizacije (ovo kazem generalno,ne samo za gsp,zato pomenuh obe varijante) ,da ne govorim o provlacenju i raznom pranju novca kroz takva preduzeca gde je to odlicno zbog velikog i stalnog protoka love,naravno tu gledam i drugi tok jer lova mora teci dvosmerno od njih prema vrhu,hocu reci deo ide dalje navise-lepo je biti na visoj stepenici monopola i legalnog reketa.
Od ovih "manjih" stvari moram reci da neznam kako je moguce da su Veternik i Futog prigradska zona,kad se Veternik vec spojio,a Futog vazi oduvek kao deo grada-svakako i po udaljenosti nije duzi od Kamenice i Popovice i sl. brda,pa ni od Sangaja. Naravno ne kazem da je lose sto je to gradska zona,bas naprotiv,ali trebali su da i ovo stave u istu posto to i jeste-sve lici da je,zbog velikog protoka ljudi iz grada i tih delova,rec o zelji za vecom naplatom od karti. Sama karta od 40d je skupa,a ne ova,mogu reci i gradska markica gradjanska od nesto preko 1600d je skupa,u odnosu npr., na studentsku...
I niko ne pita kako se regulisala kazna koja ide preko sudske prijave kad te uhvate i upisu podatke ( to i mene zanima) -zna se ranije da to kao da te nisu ni upisali cak i kad se nakupi gomila prijava,sto je i logicno jer sud nece da se opterecuje sa tim balastom,kad je zakrcen pravim predmetima,a tu je i nepisani (ili pisani) zakon da se postupak ne pokrece kad su veci troskovi suda od kazne,sto nije slucaj na mnogim prekrsajnim postupcima u ovoj drzavi odnosno sudskom sistemu koji izmedju ostalog i jeste takav kakav je.
Mozda neko iz vlasti moze reci kako nije normalno i fino svercati se,mozda je to i istina,ali makar se malo olaksa svakodnevni zivot i sloboda kretanja jer se pri placanju ipak stalno svodi na napred-nazad,nemozes hvatati bilo koji bus koji naidje i ici gde god hoces...

Cena od 100 din za Futog i 80din za Veternik dovoljno govori , pre svega ista je cena do Temerina i Jarka koji su na tri puta vecoj razdaljini ali imaju svoju opstinu pa uvek mogu uvesti privatan prevoz sto su i ucinili pre par god. tako da Gsp tu ne sme da dize cene, rec je o ekstra profitu koji Gsp ima na ovim linijama ,treba imati u vidu da tu zivi 50 000 ljudi i ko zna jos koliko ima onih sa boravistem pa se ne racunaju a takvih u tim naseljima ima najvise ,drugo ta naselja su medjusobno potpuno spojena i cine jednu celinu i spojeni su sa najgusce naseljenim delom grada Naseljem ako se uracunaju tu i Adice ,Telep dobijamo jednu celinu od 150 000 ljudi tako da tu liniju koristi i znatan deo grada sto govori da je ta linija itekako ekonomski isplativa ,karte su preskupe cak i u poredjenju sa Evropskim prestonicama (npr. karta u Amsterdamu kosta 80 centi i vazi sat ipo, pri cemu za to vreme mozete menjati vrstu prevoza-metro, tramvaj, autobus, voz; mozete menjati linije i smerove itd. tako da sa istom kartom mozete otici i vratiti se nazad npr. sa pijace ako se uklopite u to vreme! Karte u Nisu koji je slicne povrsine kao Ns kostaju 30 din a poslednja zona 50 din ,Bg ima samo dve tarife 40 i 65 din a grad je u odnosu na Ns mnogo veci pogotovo po povrsini koju obuhvata , poslednja zona u Ns kosta 250 din

Ono sto dodatno cini neverovatnom cinjenicom da je cene ista do Temerina i Jarka sa jedne i Futoga i Veternika sa druge strane ,jeste sledece , Temerin je druga opstina ,samim tim pdv prilikom formiranja cene karte iznosi 18 % i ide u republicki budzet a Futog i Veternik opstina Ns pa je Pdv 8 % i vraca se u budzet grada jer je rec o unutar gradskom prevozu

..купила маркицу данас...нисам ни знала да је поскупела...још је она са шалтера, мени фино заокружила цену (јесте да је само три динара ћапила, али 3 по 3....од нас 100 дневно...)...обожавам кад то ураде...:azdaja:

u potpunosti se slazem , sve sto moze da se falsifikuje i treba , pa ovim banditima para ne moz najamiti

Nedavno su opet digli cene za mesecne , oni zaista funkcionisu po principu monopolsko-parazitske organizacije , Ns ima povrsinu svega 120m2 a recimo Nis 175m2 i tamo je cena karte svega 30 din a poslednja zona 50 din ovde je poslednja zona 250 din ali tako ce biti sve dok se ne privatizuju i uvede konkurencija ,plate su im prevelike a da ne pricamo o broju zaposlenih i na kraju zaista su neodgovorni u svakom pogledu , samo nebo je granica njihovom dizanju cena a za to je i gradska vlast odgovorna na celu sa Pavlicicem

Poslednja izmena:
Obozavam GSP.
Ali zaista.
Posebno volim da se vozim od prve do poslednje stanice, zimi.
Sednem na tocak da me ljudi ne dizu, scucurim se u kaput i stavim sluske na uske.
I onda mastam.
Posmatram ljude napolju, ponekad brojim bilborde ili vec nesto drugo.
Secam se davnih dana kada je bila Guarana nagrada igra - zalepis sovu na prozor pa cekas da te oni iz nagradne komisije pronadju..
E tada sam brojala Guarane po gradu.
Ponekad kada je lepo vreme i nisam prenatrpana uzmem neku knjizicu pa citam ( uvek nosim knjigu za slucaj da mi se isprazni baterija na Mp4).
Ponekad mi se nece ni jedni ni drugo pa onda analiziram ljude, posmatram ih, razmisljam kuda idu, gde su bili...

Smatram autobuse vrloo zabavnim...vrlo se retko desi da me nesto iznervira..
A iznerviraju me uglavnom kontrolori kad nemam kartu, ljudii koji sire negativnu energiju ..to je to..nervira me nekad vristanje malih beba i zene koje doje bebe u buusu, zavisi koliko sam dobre volje.
No zato imam mp4 i ne moram nista da trpim ( a i kupila sam pokaznu).

Elem, mnogo volim autobuse..ima nesto prijatno u tom truckanju, u svim tim ljudima koji se ponasaju kao da ih je bog kaznio time sto moraju ici busom...to je strasno javno mesto a opet mozes biti iskljucen, daleko od svega toga...posebno zimi i kada je napolju tmurno i mracno..
E tad najvise volim da sam u autobusu( kada je napolju oluja, ili je mracno ili je pak rano jutro i ceo svet se tek budi).osecam se zasticeno u tom limenom oklopu koje se lagano kotrlja ulicama i sa svim pokislim i sivim ljudima u istom. Kao malo jato vrabaca koje se sakrilo za vreme oluje.

Feeling koji vredi svih 600 dinara ili koliko je vec pokazna.

i da ,jos imam da izjavim da je ukidanje disko linije nocne najveci greh ovog grada i to vam GSPNS nikada necu oprostiti.
Aje, dok je postajala ta disko linija nisi ni morao da izlazis u grad nego tako nekad, drustvo i ja sednemo u prvu disko liniju i ne izlazimo iz nje do zadnje. Vozimo se ukrug i tako docekujemo neke poznanike koji se vracaju iz grada i saznamo sve nove traceve.

Weeeee

XD

GSP
heartshape2.gif

Back