GSP Novi Sad

Da li ste zadovoljni gradskim saobraćajem u Novom Sadu?

• Da

glasova: 3 42,9%
  • Ne

glasova: 3 42,9%
  • Delimično

glasova: 1 14,3%

• Ukupno glasova
    7
Ja kad izlazim iz busa uvek izlazim na prednja vrata, cim vidim da se neko sprema da kupi jednu kartu samo mu ponudim svoju za dzabe. Naravno svako normalan uzme, pokaze prst vozacu i uziva u besplatnoj voznji. :) To sam video par puta i mislim da bi trebalo svi to da rade. Za svakih 40din sto mi izbiju iz dzepa, ja njima 40 dindzi iz kase! :)

Ja kad izlazim iz busa uvek izlazim na prednja vrata, cim vidim da se neko sprema da kupi jednu kartu samo mu ponudim svoju za dzabe. Naravno svako normalan uzme, pokaze prst vozacu i uziva u besplatnoj voznji. :) To sam video par puta i mislim da bi trebalo svi to da rade. Za svakih 40din sto mi izbiju iz dzepa, ja njima 40 dindzi iz kase! :)

To i ja radim kad idem busom... ybg-to je jednom u nikad, ali makar radim... :D :per:

Radim to redovno ili bar pokusavam da uradim, jer ima likova koji ne zele da uzmu kartu...:confused:

Mislim da GSP Novog Sada kao i ostalih gradova sto bi trebalo da uvede za nas penzionere je da prevoz bude besplatan. Dok smo radili valda smo se nakupovali markica.Sada dok ne dobijemo besplatno od drustva kaput i garsonjeru trebali bi da nas voze za DJ.

Mislim da GSP Novog Sada kao i ostalih gradova sto bi trebalo da uvede za nas penzionere je da prevoz bude besplatan. Dok smo radili valda smo se nakupovali markica.Sada dok ne dobijemo besplatno od drustva kaput i garsonjeru trebali bi da nas voze za DJ.

Slazem se da penzioneri sa malim primanjima (ispod 12000 din.) imaju besplatan prevoz !!!

Slazem se da penzioneri sa malim primanjima (ispod 12000 din.) imaju besplatan prevoz !!!

Licno mislim da svi penzioneri bez obzira na visinu penzije treba da imaju besplatan prevoz.Dosta su placali prevoz za vreme dok su radili.Tako bi ja kada dodjem u Novi Sad moga da se vozam sa jednog kraja Novog Sada na drugi.Za mlade ukoliko se svercuju i nekupuju kartu zaveo bih visoke kazne.

Licno mislim da svi penzioneri bez obzira na visinu penzije treba da imaju besplatan prevoz.Dosta su placali prevoz za vreme dok su radili.Tako bi ja kada dodjem u Novi Sad moga da se vozam sa jednog kraja Novog Sada na drugi.Za mlade ukoliko se svercuju i nekupuju kartu zaveo bih visoke kazne.

Da, da... pogotovo treba dati besplatan prevoz penzionerima koji su radili u vojsci i policiji,
i koji su citav radni vek uzivali u svim mogucim privilegijama poput beneficiranog radnog
staza, stanova koje su dobijali za dz. i mnogih drugih stvari !!!
Zbog takvih penzionera sada mladi ne mogu da zive normalno, jer su nameti na plate
ogromni, da bi nasi cenjeni penzioneri mogli da dobijaju svoje penzije na vreme.
A da ne spominjem iste te penzionere koji pored ogromnih penzija otimaju poslove mladima i rade po 12 sati dnevno
( u mojoj firmi ih ima 5 - 6 )
A sto se tice vaseg placanja prevoza dok ste radili...pa to je smesno...vi nikad niste ni
placali prevoz vec ste dobijali od firme mesecne karte, zar ne ???

Trebalo bi da se uvede besplatan prevoz za nezaposlene i decu ciji roditelji imaju niska
primanja kao i za druge kategorije nasih sugradjana, koji su socijalno ugrozeni !!!

Slazem se sa tobom da oni koji su radili u miliciji i vojsci netreba da imaju besplatan prevoz u GSP-u.Oni i onako nastavljaju da rade po penzionisanju tako da vuku prakticno po dve penzije.Ali mi ostali koji smo radni vek odradili bez ikakvih privilegija trebali bi da imamo besplatan prevoz u GSP-u kao da i po jednom godisnje idemo u banje o trosku drustva.To bi bila prava briga drzave o svojim starijim sugradjanima.Mladji netreba da zaborave da ce kad tad pasti na ove nase grane.

BEOGRAD - Republički fond za penzijsko-invalidsko osiguranje raspisao je konkurs za besplatan odlazak penzionera u banje. Svima čije su prinadležnosti manje od 16.160 dinara pruža se šansa da se odmaraju i rekreiraju u nekoj od srpskih banja o trošku Republičkog fonda za PIO. To pravo ostvariće oko 13.000 penzionera, od kojih oko 12.000 iz kategorije zaposlenih, oko 900 penzionera samostalnih delatnosti i oko 150 poljoprivrednika. Besplatan oporavak uključuje i lekarski pregled, terapiju, kao i troškove prevoza.

Svake godine penzioneri sa malim primanjima mogu da konkurisu za besplatan boravak u banji,
koji finansira drzava, a ima i jedna humanitarna organizacija koja salje penzionere besplatno
u banju .... nalaze se u ulici Polgar Andrasa, odnosno na novom bulevaru, mislim da je broj 24-26,
pa mozete pokusati i kod njih. Znam nekoliko penzionera koji su boravili preko njih u banji
i svi su bili izuzetno zadovoljni !!!

GSP zaradio 20 miliona dinara

gsp_001.jpg

Gradsko saobraćajno preduzeće je ostvarilo dobitak od oko 20 miliona dinara u dosadašnjem toku akcije "Red je".

Milorad Vukašinović iz GSP- a kaže za Radio 021 da ova zarada nije dovoljna da bi se ostvarila usluga koju Novosađani zaslužuju. On kaže da je prodaja karata njihov osnovni izvor prihoda i da ni sa tim novcem ne mogu da zadrže kvalitet prevoza na dosadašnjem nivou.

http://www.021.rs/

Boldovani deo najzanimljiviji.

Ma da! Da bi mogli da se guraju po busevima sa djacima i radnicima ranom zorom za DZ. U par navrata sam za se zapitala kakva je njihova potreba da u 7h,kada je najveca guzva, idu u grad. Pa oni barem imaju vremena i nigde ne zure. A ako slucajno moraju kod lekara svi krenu pre nego sto izadje sunce,pa nagrne njih 50 odjednom u cekaonicu. Onda tih 50 dusa na sva usta pljuje po tim lekarima jer cekaju,a ovi ne mogu sve odjednom da ih prime.

Slazem se sa tobom da oni koji su radili u miliciji i vojsci netreba da imaju besplatan prevoz u GSP-u.Oni i onako nastavljaju da rade po penzionisanju tako da vuku prakticno po dve penzije.Ali mi ostali koji smo radni vek odradili bez ikakvih privilegija trebali bi da imamo besplatan prevoz u GSP-u kao da i po jednom godisnje idemo u banje o trosku drustva.To bi bila prava briga drzave o svojim starijim sugradjanima.Mladji netreba da zaborave da ce kad tad pasti na ove nase grane.
Scena od pre neki dan. Na stanicu kod Futoske pijace je stigao kombi sa besplatnim novinama. Odjednom je 10-15 prenzionera pocelo da pretrcava bulevar ne bi li se dokopao tih novina za DZ. Zeleno za pesake se nije upalilo,a stampedo je bio vec na pola ulice. Kada su tamo stigli poceli su da se otimaju o novine i verovatno u procesu izgurali onog coveka koji je iste i dostavljao. Covek je odlepio, strpao novine u kombi i otisao. Onda prvo paljba pogrdnih reci i zatim planiranje da se do sledece stanice ide busom i da se tamo uzmu novine.
Ja sam gledala otvorenih usta i nisam mogla da verujem. Ti "jadni" i "bolesni" penzioneri su izgleda takvi samo kada im to odgovara. Inace prectrcavaju ulicu za tren oka. Sta ce njima banja?! Zdraviji su i sposobniji od ljudi koji rade i finansiraju njihove penzije.
Da je slucajno neko od njih pao i slomio,ne daj Boze, kuk,ruku ili nogu njihovo lecenje bi placala drzava i to po ceni visestruko vecoj nego sto je cena tih novina koje su razlog tog "rizicnog" ponasanja. I sad im jos placati i banje!
Najbolje bi bilo sav novac usmeriti na njih jer su oni "buducnost"!!!! Ma dajte! :roll:

Ma da! Da bi mogli da se guraju po busevima sa djacima i radnicima ranom zorom za DZ. U par navrata sam za se zapitala kakva je njihova potreba da u 7h,kada je najveca guzva, idu u grad. Pa oni barem imaju vremena i nigde ne zure. A ako slucajno moraju kod lekara svi krenu pre nego sto izadje sunce,pa nagrne njih 50 odjednom u cekaonicu. Onda tih 50 dusa na sva usta pljuje po tim lekarima jer cekaju,a ovi ne mogu sve odjednom da ih prime.

Scena od pre neki dan. Na stanicu kod Futoske pijace je stigao kombi sa besplatnim novinama. Odjednom je 10-15 prenzionera pocelo da pretrcava bulevar ne bi li se dokopao tih novina za DZ. Zeleno za pesake se nije upalilo,a stampedo je bio vec na pola ulice. Kada su tamo stigli poceli su da se otimaju o novine i verovatno u procesu izgurali onog coveka koji je iste i dostavljao. Covek je odlepio, strpao novine u kombi i otisao. Onda prvo paljba pogrdnih reci i zatim planiranje da se do sledece stanice ide busom i da se tamo uzmu novine.
Ja sam gledala otvorenih usta i nisam mogla da verujem. Ti "jadni" i "bolesni" penzioneri su izgleda takvi samo kada im to odgovara. Inace prectrcavaju ulicu za tren oka. Sta ce njima banja?! Zdraviji su i sposobniji od ljudi koji rade i finansiraju njihove penzije.
Da je slucajno neko od njih pao i slomio,ne daj Boze, kuk,ruku ili nogu njihovo lecenje bi placala drzava i to po ceni visestruko vecoj nego sto je cena tih novina koje su razlog tog "rizicnog" ponasanja. I sad im jos placati i banje!
Najbolje bi bilo sav novac usmeriti na njih jer su oni "buducnost"!!!! Ma dajte! :roll:

Evo ja sam penzioner.Novine koje se dobijaju za DJ dobijam od svoje bratije komsija penzionera.Svakodnevno citam novine preko neta.Penzioneri to su stariji ljudi finih manira .Krace prave dobrice.Takav sam i ja u osmoj deceniji svoga zivota.Znaci o nekoj jurnjavi za besplatne novine nema ni reci.Bas pre neki dan sam posmatrao kako moji ispisnici su stali u red i uzimaju stampu.Nikakve guzve ili nedaj boze stampeda nije bilo.Novac koji su te starine zaradili tokom svog predanog rada je samo njihov i treba ga usmriti samo na njih.To znaci da velika vecina njih treba odmah po penzionisanju da dobije besplatnu kartu u vozilima GSP-a i svake godine besplatan boravak u banjama i drugim klimatskim mestima sirom ove nase lepe zemlje.Mladi treba da znaju da smo mi svi roditelji nekog od njih i da treba prema nama da se odnose sa najvecim postovanjem.Za 40-50 godina i oni ce biti na nasim granama.

Visiti na internetu bez obzira na godine mislim da nije nista lose.To znaci da i mi penzioneri prihvatamo ove novotarije.To samo pokazuje da mi stari penzioneri smo vitalniji od mnogih nazovi mladica.

Visiti na internetu bez obzira na godine mislim da nije nista lose.To znaci da i mi penzioneri prihvatamo ove novotarije.To samo pokazuje da mi stari penzioneri smo vitalniji od mnogih nazovi mladica.

To, a i ono što viđam po štandovima za 24 sata... :roll:

Mislim, ne generalizujem, ali stvarno ima svakavih ljudi.

Evo ja sam penzioner.Novine koje se dobijaju za DJ dobijam od svoje bratije komsija penzionera.Svakodnevno citam novine preko neta.Penzioneri to su stariji ljudi finih manira .Krace prave dobrice.Takav sam i ja u osmoj deceniji svoga zivota.Znaci o nekoj jurnjavi za besplatne novine nema ni reci.Bas pre neki dan sam posmatrao kako moji ispisnici su stali u red i uzimaju stampu.Nikakve guzve ili nedaj boze stampeda nije bilo.Novac koji su te starine zaradili tokom svog predanog rada je samo njihov i treba ga usmriti samo na njih.To znaci da velika vecina njih treba odmah po penzionisanju da dobije besplatnu kartu u vozilima GSP-a i svake godine besplatan boravak u banjama i drugim klimatskim mestima sirom ove nase lepe zemlje.Mladi treba da znaju da smo mi svi roditelji nekog od njih i da treba prema nama da se odnose sa najvecim postovanjem.Za 40-50 godina i oni ce biti na nasim granama.

Aha znaci radili ste odredjen broj godina ( decenija ) i sada kada treba da uzivate u zasluzenom odmoru zelite da vam se sve servira na tacni? Mislim, hocete bespalatnu voznju ( a ako sam dobro upucen, osobe starije od 65godina valjda i imaju besplatne markice ), letovanja, zimovanja i sve ostalo za DZ. Idemo ovako, u vreme kada ste vi bili "klinici" tj vesele 60-te i 70te veoma se lepo zivelo, krediti, zajmovi, pomoci drzave i vase komunisticke "brace", drugova i drugarica, putovanja na izlete u Nemacku, soping u Italiju, skijanja u Austriji, razne banje po ostatku Evrope i jos ostane para za lagodan zivot... A zamisli mi "klinici" koji smo ziveli u tri drzave ( SFRJ, SRJ, SiCG, SRB ), preziveli dobar deo 90-tih u strahu, sa restrikcijama od po 10tak sati, sedenja u hladnim skolama, bojazni da se nasi roditelji nece vratiti kuci jer ratuju za neke bolesne ideale.... Sta mi treba da trazimo onda? Mozemo li mi da dobijemo neke olaksice u zivotu? Zasto mi nemamo besplatno visoko obrazovanje, lepe plate, lagodan zivot.... Zasto mi moiramo da radimo za mizernu platu kako bi penzioneri mogli da se besplatno vozikaju, letuju i kupaju u banjama? Jel to mozda fer?

E da, otimanje patika i perjanih jakni na -16C, kako sam to mogao da zaboravim :(

Nemam pojma, meni je izuvanje ostalo baš urezano... Sećam se da sam jako povredio moje stričeve koji su iz Nemačke doneli nove patike, kad sam ih uzeo i razdrljao o beton... Mislili su da mi se ne sviđaju (poznati anarhista, još tad) ali su posle shvatili šta sam radio, kad su videli ponašanje ljudi na ulici...
Imam neki osećaj da se ta vremena polako vraćaju...

Sve je ovo tacno sto si napisao.Ali je tacno da smo u to doba radili sa najvecim elanom.Politika drzave bila je skovana tako da si cas na istoku cas na zapadu.Od obe strane se uzimalo po malo uz lukavo obecanje da smo sa njima.U to doba svi smo ziveli dobro.Sadasnja omladina po meni nekako je uspavana.Interesuje me kako mozete dozvoliti da vam vlasnici firmi ne uplacuju socijalno i radni staz.To je njihova zakonska obaveza.Kada bi oni uplacivali svoje obaveze prema radnicima imalibi svi i radnici i penzioneri.Necete valda traziti od staraca da zahtevaju postovanje slova zakona.

A ko kaze da se omladina sada ne trudi? Zar zaista mislis da kada nezaposlenost u zemlji broji 1.000.000 ljudi, mladi mogu da uzviljevaju i traze prava koja su im zagaranotvana? Kada zene na trudnickom dobijaju odkaz, kada se trazi da imas isk,kustvo od min 5godina kao i zavrsen fakultet, sto je kontradiktorno samo po sebi... I onda se pitaju zasto veci deo omladine ide u inostranstvo, pristajuci da cisti i javna kupatila jer i sa tim poslom moze bolje da se zivi...

Back