Грешка тог и тог аутора? На пример...
Ово може да буде питање за неку другу тему, којом се ја не бих бавила.
Баш као што и лекари сваке године добијају нову књигу, а стара одједном престане да важи. Ко је поставио питање чија је грешка била у претходној књизи?
Znanje je suštinski isto, kao što je već neko rekao pre mene. Kao i u drugim oblastima, knjige se dopunjuju i stvari nadovezuju jedna na drugu, a discipline razvijaju i napreduju. Tako je i sa astrologijom.
Mnogi postavljaju to pitanje ali znanje je iz astrologije, kako vreme teče, sve više i više sistematizovano i teško da će se dva čoveka koja materiju poznaju drastično razilaziti u procenama, jako teško. Mogle bi biti nijanse u pitanju, ili pogled iz drugog ugla ali teško suštinski različit osvrt na istu stvar.
Генерализацију не подржавам. Нисам јој склона, колико год је у мојој моћи да јој се одупрем. Да сам склона генерализацији, не бих дошла овде да са вама разговарам, већ бих помислила да сте сви онолико шупљи колико и она особа која ми је рекла да нећу имати деце...:shock: да ћу се удати касно, за особу у знаку Бика...:shock::shock: да вучем проклетство са очеве стране...:shock::shock::shock:
А та особа себе назива астрологом. ;-)
Дакле, чињеница је да генерализација постоји, а ви сте ти који би требали да се организујете и да нађете начин да се заштитите. Додатан мотив - тиме ћете заштитити и друге.
Ovo nije generalizacija nego prorokovanje tamo gde mu mesto nije i na način koji nije adekvatan, a to sam i ja spominjala u svojim blogovima

na ovoj temi, na jednoj od prethodnih strana.
Osim toga, pojedini segmenti ove analize (ili "analize" ? ) bi se mogli bez problema klasifikovati i kao neznanje. Recimo, svako ko se iole doznaje u
osnove astrologije zna da se iz natalne karte jednostavno ne može proceniti znak (odnosno Sunčev znak - položaj Sunca) partnera iz nečije natalne karte. Ti možeš reći "tip Bika" ili neke osobine Bika ili šta već, ali nečiji znak je nešto drugo. A ovo je pogađanje, veze sa astrologijom nema.
Verovala ili ne, jako veliki broj i profesionalnih i ostalih astrologa se bori i protiv je ovakvog pristupa i astrologiji, i klijentu (ili kome se već tumači).
Digresija za one koji se astrologijom bave - setite se samo Marč i Mekevers i njihovih knjiga ... ko god je od njih počeo, teško da će imati ovakav pristup. Mene lično su toliko nervirale sa onim njihovim "moglo bi ovo...", "lako se može desiti ono ..." i večitim psihologisanjem posle kojeg stekneš utisak da je sve "okruglo pa na čoše" :-D jer kao početnik bi sve odmah, konkretno i gotovo ... Tek su mi se kasnije slegle kockice, i zašto, i kako.