Грижа савести?

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Постоји ли грижа савести?

• Да

glasova: 36 80,0%
  • Не

glasova: 8 17,8%
  • Нисам о томе размишљао/ла

glasova: 1 2,2%

• Ukupno glasova
    45
  • Anketa je zatvorena .
Pitanje za stnca i ostale koji su mu replicirali :wink: - jel hoćete da iskopam i aktiviramo stare teme (nema potrebe da se otvaraju nove, kad ih ima) pa da se priča o ovome, ili ... šta ? Izjasnite se.

Mislim, i ja bih diskutovala, naravno. :-D

A da li bi ti mogao da pogodis 60% zeni koja zivi u mom komsiluku trenutno?
Ovako , odande...ti tamo, ona ovde ?
Ovo ostalo necu da komentarisem , jer ko god je napisao takvu budalastinu..koju si citirao....verovatno nema veze sa zivotom a ponajmanje sa astrologijom.

Ја се не сећам, а памћење ме добро служи, да си на овој теми ишта смислено написала. Оцењујеш туђе коментаре као ''будалаштине'' и ћаскаш са пријатељима... Ова тема може и без тога...
Или напиши нешто паметно и све нас обори с ногу. ;-)

Ја се не сећам, а памћење ме добро служи, да си на овој теми ишта смислено написала. Оцењујеш туђе коментаре као ''будалаштине'' и ћаскаш са пријатељима... Ова тема може и без тога...
Или напиши нешто паметно и све нас обори с ногу. ;-)

Sta mi vredi. Ti to ionako ne bi ukairala ;)

:wink:

Dobro, čekam da se još neko izjasni, a vi dotle ne širite mnogo priču o tome nego se držite teme koliko je moguće. :-D

Mislim, nije da sam baš toliki formalista ;) ali kako znam kako i koliko može ta priča o tome šta (ni)je astrologije da se raširi, mislim da je bolje da se u startu odvoji od ove teme da ne nastane zbrka.

Dakle, ovo je tema prvenstveno o etici i sl., hajde tako da kažem.

Kada već Astrologiju upoređuješ sa ostalim naukama, da li bi mogao malo da objasniš o metopdologiji astroloških istraživanja? Da li bi mogao, recimo, da ukratko ukažeš na neku grešku u "nekim prethodnim knjigama" : koja je to greška; kako je utvrđeno da je to greška i kako je ispravljena?
I svakako, nameće se pitanje, kako je moguće da Astrologija još nije izgradila sigurnu metodologiju, nego posle preko 2000 godina razvoja, astrolozi još uvek greše? (Jedan astrolog-amater je tvrdio kako danas pogađa sa 60% tačnosti-priznaćeš i sam da je to nedopustivo malo za "nauku" koja traje tolike milenijume).

Pa svi grese, i lekari grese, i naucnici grese, i gresice dok je sveta....:)
I astrologija se ne pogadja, ona se "cita".....ne moze da se izgradi sigurna metodologija jer je svaka natalna karta razlicita, drugo tu su i tranziti i jos milion stvari...trece sve stalno samo tece i stalno se menja, u astrologiji ne postoji ni jedan trenutak koji je isti kao neki prethodni...i razvija se kao sto rekoh...
ali ako neko naziva sebe astrologom onda mora da zna da vidi nesto sa 100% tacnosti...
sad ne znam ko ti je to rekao, ali ta osoba nije astrolog :) mozda misli da jeste ali nije.

Nedopustivo je i za medicinu da im pacijenti umiru jer nisu stigli sve da pregledaju i operisu na vreme, jer nije bilo dovoljno lekara i osoblja i jer im je falilo operacionih sala......pa nikom nista:)

Zamisli 60% pa covek jos pogadja, ko je taj?:)

Pa svi grese, i lekari grese, i naucnici grese, i gresice dok je sveta....:)
I astrologija se ne pogadja, ona se "cita".....ne moze da se izgradi sigurna metodologija jer je svaka natalna karta razlicita, drugo tu su i tranziti i jos milion stvari...trece sve stalno samo tece i stalno se menja, u astrologiji ne postoji ni jedan trenutak koji je isti kao neki prethodni...i razvija se kao sto rekoh...
ali ako neko naziva sebe astrologom onda mora da zna da vidi nesto sa 100% tacnosti...
sad ne znam ko ti je to rekao, ali ta osoba nije astrolog :) mozda misli da jeste ali nije.

Nedopustivo je i za medicinu da im pacijenti umiru jer nisu stigli sve da pregledaju i operisu na vreme, jer nije bilo dovoljno lekara i osoblja i jer im je falilo operacionih sala......pa nikom nista:)

Zamisli 60% pa covek jos pogadja, ko je taj?:)

О каквом погађању је реч. Јел то гатање или није?:D
Или зна или не зна. Ша има да погађа или непогађа...

Ау... ово је за ону другу тему... али тамо се о вери расправља...:-?

O Bože ... stnc-a je citirala. :wink:

Da, ovo jeste za "onu" temu ... i ne raspravlja se o veri. :?

Ufff ... jao meni.

:grin:

:D:D:D

Није ти лако.
Вера се свуда провлачи, немогуће је избећи тако нешто.
Има људи који сматрају да је Астрологија јерес. Морају и они своје мишљење да кажу...;-)

Да 16 84,21%
Не 3 15,79%
Нисам о томе размишљао/ла 0 0%

Можда резултат анкете нешто говори.
Као на пример, сви су о томе размишљали. Већину гризе савест...

Ne bi mi tesko pa prebrojah ucesnike, i kako znam da nas ima 19 a glasova vrlo vise i takodje da neki koji nemaju grizu savesti nisu glasali, zakljucih da trebam da pozovem jos malo ne-ucesnika, pa da poboljsamo brojke...da nam ne propadne tema kad smo se vec trudili,ovo je bas malo glasova kad nas ima toliko na forumu!

Ne bi mi tesko pa prebrojah ucesnike, i kako znam da nas ima 19 a glasova vrlo vise i takodje da neki koji nemaju grizu savesti nisu glasali, zakljucih da trebam da pozovem jos malo ne-ucesnika, pa da poboljsamo brojke...da nam ne propadne tema kad smo se vec trudili,ovo je bas malo glasova kad nas ima toliko na forumu!

Погрешила сам што нисам поставила јавну анкету...
А можда и нисам. Како сте ме дочекали, још да је и анкета била јавна...:roll:
Не би ме ни три Елле спасиле. :D

Интересантно ми је то да су сви о томе размишљали... е, сада...
да ли су тренутно смислили или су думали о томе и раније, то не знам... а битно је...

Nazalost pitanja ankete su visestruko tumaciva npr NE znaci da se ne kaju ali kako da znam da li je NE = ne, ne kajem se i ne mislim da ima za sta da se kajem ili ne, znam da imam za sta da se kajem ali ne kajem se ni ich.

:-? Имаш право... Има доста пропуста у овој анкети... а и у уводном посту...
Али ово је моја прва тема. :D ''Први мачићи се у воду бацају.'' ( не мислим буквално, немој да ме спалите због овога :D )

Погрешила сам што нисам поставила јавну анкету...
А можда и нисам. Како сте ме дочекали, још да је и анкета била јавна...:roll:
Не би ме ни три Елле спасиле. :D

Интересантно ми је то да су сви о томе размишљали... е, сада...
да ли су тренутно смислили или су думали о томе и раније, то не знам... а битно је...

ma ne verujem da neko ima nesto protiv tebe, mozda nije komunikacija isla u najsrecnijem pravcu, nacin i komentari su odlutali u pogresnom pravcu i samo se nadovezivali, moze tako do sudnjega dana..nista nije strasno, nadam se, bilo, na kraju rekosmo ko sta misli, mi javni, oni ne-javni mi malo nisu jasni, ali mozda su mislili da samo treba da doprinesu anketi a ne razmeni misljenja..i to je za pohvalu, svaciji trud na kraju..

Back