Грижа савести?

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Постоји ли грижа савести?

• Да

glasova: 36 80,0%
  • Не

glasova: 8 17,8%
  • Нисам о томе размишљао/ла

glasova: 1 2,2%

• Ukupno glasova
    45
  • Anketa je zatvorena .
ma ne verujem da neko ima nesto protiv tebe, mozda nije komunikacija isla u najsrecnijem pravcu, nacin i komentari su odlutali u pogresnom pravcu i samo se nadovezivali, moze tako do sudnjega dana..nista nije strasno, nadam se, bilo, na kraju rekosmo ko sta misli, mi javni, oni ne-javni mi malo nisu jasni, ali mozda su mislili da samo treba da doprinesu anketi a ne razmeni misljenja..i to je za pohvalu, svaciji trud na kraju..

А и да мисли да има, џаба му. :D Против мене ништа не помаже.
Комуникација је тако текла да ми је мрско да излистам претходне странице. :)
А мораћу(Ових дана... када убедим себе да је то све тако морало да буде), јер један битан део проблема нисмо решили - Утицај тумачења/савета на онога ко је по савет дошао.

Mislis, to sto su promenili korisnicko ime pa sada kao druge osobe nastupaju i opet napadaju istom merom..nema veze, mogu da menjaju ime koliko god hoce ali nacin komuniciranja, stil pisanja i koriscenja reci ostaje isti..prepoznaju se odmah..nema to veze..nego me zagolica cinjenica da trebam da imam grizu savesti bez valjanog razloga, pa mi to nekako strci u vazduhu, kako su astrolozi prozvani, onda valjda zato sto su astrolozi, to mi nesto nije jasno..

a da, jel se kod tebe pojavljuje vipcurlic ili VIP CURLIC kao moje korisnicko ime? Nesto nije u redu sa mojim ekranom onda...:oops:

Да ли се ово односи на мене?
Ево зашто ми се чини да се одности. На основу гарда који сте заузели, схватила сам да сте моју тему доживели као напад, а овде говорите о особи/особама које вас нападају.
Уколико се односи на мене, баш волела да знам, са ким то имам толико сличности.

cilj ankete je bio da se dobije odgovor na pitanje da li Astrolog ima grizu savesti za ono sto radi, logicno bi bilo da treba da ima grizu savesti za ono sto je uradio- odgovorio na pitanje koje je dobio uz objasnjenje kako je do odgovora dosao, pa kako osoba koja je postavila pitanja, za sada samo ti si odgovorila direktno, nije reagovala tako da joj je promenjena svest ili nije na tebe uticano da se promenis psiholoski, logicno je takodje da ja, nemam grizu savesti jer ti nisam napakostila..a kako me prozvase da Razlog za grizu savesti i Imati grizu savesti nije isto, namece mi se zakljucak da znaci, kako nemam grizu savesti u tvom slucaju, treba da imam grizu savesti jer sam astrolog..kao sto rece ti, ni manje ni vise..

Само зато. :D

Ових дана листам ову Забаву и наиђох на свашта... па се сада питам...
Шта има већу тежину, забава која се третира скоро као наука (нека је и наука, све једно је) или неко најобичније гатање...
Заправо чије речи имају већи утицај, ваше или речи некога ко гледа у пасуљ/карте/бројеве/небитно у шта?

Како је могуће да ти знаш тачан утицај, онога што си јој рекла, на њену психу?
Не кажем ни да ти верујем ни да ти не верујем. Само ме занима начин на који си то сазнала.

Ево зашто ми се чини да се одности. На основу гарда који сте заузели, схватила сам да сте моју тему доживели као напад, а овде говорите о особи/особама које вас нападају.

Tebi je devojcice , bas dosadno..:lol:
Moracu da te razocaram, ali ne, to se nije odnosilo na tebe.:lol::lol:

jel to zabava jos traje? :D
a zakon, djelatnost i porezi...niko da me "prosvijetli" :-(

mislim; ja nesto kontam kako bi mi to "pomoglo" da "razgranicim" - astrologiju i gatanje/vidovnjastvo, al dobro...nema veze, ionako je "linija tanka" ;)

bitno je da se lova okrece - fuckas grizu savjesti :D

Sorry , tek sam se sad ukljucila i vidim pitanje.NE, ne odnosi se na tebe, ni jednim slovom, koliko je u mojoj mogucnosti da mi verujes..:oops:

Само зато. :D

Ових дана листам ову Забаву и наиђох на свашта... па се сада питам...
Шта има већу тежину, забава која се третира скоро као наука (нека је и наука, све једно је) или неко најобичније гатање...
Заправо чије речи имају већи утицај, ваше или речи некога ко гледа у пасуљ/карте/бројеве/небитно у шта?

Како је могуће да ти знаш тачан утицај, онога што си јој рекла, на њену психу?
Не кажем ни да ти верујем ни да ти не верујем. Само ме занима начин на који си то сазнала.

dobro, znaci ipak je anketa bila o tome da astrolog treba da ima grizu savesti samo zato sto je astrolog..a moj odgovor znas.JA nemam grizu savesti i necu da je imam zbog toga sto volim i sto to radim...Na ovo boldirano nema svrhe da odgovaram jer je tvoje pravo da dozivljavas sve tako kako dozivljavas i da svrstavas sve u jedan kos ili da ti kao ti ne svrstavas ali da zelis da i dalje postavljas pitanja i da polemises na tu temu iz drugog ugla. Ja necu da o tome komentrisem, ne smatram da trebam, zaista.

A to kako znam i da li znam koliko svojim radom i recima uticem na osobu jer sam astrolog, ni u to necu da se upustam jer tako mozemo do sudnjeg dana da se pitamo i odgovaramo, to je pitanje koje mogu sa nekim da komentarisem samo u direktnom razgovoru, onako gledamo se i pricamo i pitamo i razmenjujemo misljenje..to ovde nemam...

Onda se odnosi ili na mene, ili na Medu Bozanina, ili na Borca za prava zivotinja. Treceg ovde nema...!

Nema potrebe da se osecas prozvana niti da iz svoje perspektive navodis druge na zakljucke, sem ako vam nije cilj da se razgovarate malo..jedino ko mozeda ti da taj odgovor direktno, je DjuraMornar a ona sam treba da odluci da li ima potrebu za to ili ne..zato, ne polazi od sebe, nema potrebe zaista..

Nema potrebe da se osecas prozvana niti da iz svoje perspektive navodis druge na zakljucke, sem ako vam nije cilj da se razgovarate malo..jedino ko mozeda ti da taj odgovor direktno, je DjuraMornar a ona sam treba da odluci da li ima potrebu za to ili ne..zato, ne polazi od sebe, nema potrebe zaista..

Ne, ne necu Djuru Mornara da pitam. Tebe sam pitala i O.K. Hvala na odgovoru.

jel to zabava jos traje? :D
a zakon, djelatnost i porezi...niko da me "prosvijetli" :-(

mislim; ja nesto kontam kako bi mi to "pomoglo" da "razgranicim" - astrologiju i gatanje/vidovnjastvo, al dobro...nema veze, ionako je "linija tanka" ;)

bitno je da se lova okrece - fuckas grizu savjesti :D

A Vama Vragana, Elle je dala odgovor no, kako niste zadovoljni, sa moje strane mogu samo reci da mi ne pada na pamet da navodim i objasnjavam gde radim i kako radim, u kojoj sam agenciji koja ,na Vasu zalost ima registrovanu delatnost i koja kao takva ima sve ono sto je neophodno da bi postojala i radila kao takva..bas to sto Vas cacka, pa se slobodno oslonite na samu sebe jer niko i nece da vas "prosvijetli",i da zeli, jer taj zadatak Vasa dusa mora da odradi sama...na zalost..ovde ne postoje Reklame..pa prema tome...tu ste gde ste..radite na sebi, to je najbolji put za "prosvetljenje"..jedini put

dobro, znaci ipak je anketa bila o tome da astrolog treba da ima grizu savesti samo zato sto je astrolog..a moj odgovor znas.JA nemam grizu savesti i necu da je imam zbog toga sto volim i sto to radim...Na ovo boldirano nema svrhe da odgovaram jer je tvoje pravo da dozivljavas sve tako kako dozivljavas i da svrstavas sve u jedan kos ili da ti kao ti ne svrstavas ali da zelis da i dalje postavljas pitanja i da polemises na tu temu iz drugog ugla. Ja necu da o tome komentrisem, ne smatram da trebam, zaista.

A to kako znam i da li znam koliko svojim radom i recima uticem na osobu jer sam astrolog, ni u to necu da se upustam jer tako mozemo do sudnjeg dana da se pitamo i odgovaramo, to je pitanje koje mogu sa nekim da komentarisem samo u direktnom razgovoru, onako gledamo se i pricamo i pitamo i razmenjujemo misljenje..to ovde nemam...

Не знам чијом идејом сте на овом форуму сврстани у исти кош. То је неправда.
Ја вас не сврставам у исти кош и управо сам то и рекла.
Није исто када се неком не свиди шта му је рекла особа која гледа у карте и шта му је рекла особа која гледа у звезде. (Карте смо измислили ми, као и разноразна значења сваке карте појединачно. Звезде нисмо измислили, а да ли смо измислили шта њихов положај у тренутку нашег рођења или било ком другом тенутку, говори, о томе не причам. Можд јесмо, можда нисмо. Битно је да људи који долазе код вас верују да је то наука, а не оно у шта ја верујем.)
Дакле, тиме што нисте у истом кошу вша одговорност је немерљиво већа.

ОК. Не желиш да причаш. Разлог ми је неразумљив...:roll: Овде нико никоме очи не види па се сити напричасмо.

A Vama Vragana, Elle je dala odgovor no, kako niste zadovoljni, sa moje strane mogu samo reci da mi ne pada na pamet da navodim i objasnjavam gde radim i kako radim, u kojoj sam agenciji koja ,na Vasu zalost ima registrovanu delatnost i koja kao takva ima sve ono sto je neophodno da bi postojala i radila kao takva..bas to sto Vas cacka, pa se slobodno oslonite na samu sebe jer niko i nece da vas "prosvijetli",i da zeli, jer taj zadatak Vasa dusa mora da odradi sama...na zalost..ovde ne postoje Reklame..pa prema tome...tu ste gde ste..radite na sebi, to je najbolji put za "prosvetljenje"..jedini put

meni Elle nije dala odgovor, koliko se sjecam, vec je obecala da ce ga "potraziti"
sto je bilo sasvim korektno s njene strane...

a...pa dobro, "vazno je da lova cirkulira"...kakva griza savjesti, kakvi bakraci...:D

agencija - sjajna rijec; tako mlogo "sabijenih znacenja" u samo 8 slova, bar u srpskom jeziku/zargonu... :D

al polako, doci ce valjda i "agencijskih pet minuta pod reflektorima" u ocima drzave i poreznika...:roll:

sta mislis, jel ovo radi znak ili podznak kod mene, momentalno - posto sam evidentno nepopravljiv idealista...:lol:

btw ovo nakon "cacka..." ne "kontam";
ja pitam za tehnikalije, formalnosti...a ne za "smisao zivota"
ok, mozda je u pitanju ozbiljna "esnafska tajna" pa razumijem da je problematicno pricati o tome necemu...:lol:
a tek momenat s dusom & radom na sebi - kao dirljivo, spontano, al vidi se - znalacki i pro ;)

Не знам чијом идејом сте на овом форуму сврстани у исти кош. То је неправда.
Ја вас не сврставам у исти кош и управо сам то и рекла.
Није исто када се неком не свиди шта му је рекла особа која гледа у карте и шта му је рекла особа која гледа у звезде. (Карте смо измислили ми, као и разноразна значења сваке карте појединачно. Звезде нисмо измислили, а да ли смо измислили шта њихов положај у тренутку нашег рођења или било ком другом тенутку, говори, о томе не причам. Можд јесмо, можда нисмо. Битно је да људи који долазе код вас верују да је то наука, а не оно у шта ја верујем.)
Дакле, тиме што нисте у истом кошу вша одговорност је немерљиво већа.

ОК. Не желиш да причаш. Разлог ми је неразумљив...:roll: Овде нико никоме очи не види па се сити напричасмо.

Vidis, mozda pitanje deluje kao pitanje, onako..pitanje je pa hajde da odgovaramo, ali meni je to pitanje vrlo ozbiljno i tako ga dozivljavam i ne bih da ulazim u dalje objasnjavanje, mislim da je to razgovor za direktno i ozbiljno polemisanje, i ja to voli da radim sa osobama kojim vidim oci...da me ne bi pogresno razumele, ni ja njih i da ne bih sate provodila u prici i dodatnom objasnjavanju..eto, toliko, mozda me bolje razumes sada

@ vragana
samo malo prosvrljaj po forumu i pogledaj postove koje je vipcurlic slala i odgovore na iste..
bez " cirkuliranja love"....
a u ovoj drzavi sve registrovane agencije su oporezovane, na ovaj ili onaj nacin( tu mislim- pausalno placanje poreza ili PDV)
mozda negde ova tema i ima smisla, ali ovde- ne

@ vragana
samo malo prosvrljaj po forumu i pogledaj postove koje je vipcurlic slala i odgovore na iste..
a u ovoj drzavi sve registrovane agencije su oporezovane, na ovaj ili onaj nacin( tu mislim- pausalno placanje poreza ili PDV)

hmmm - znaci, to je ok; i legalno i moralno; bez grize savjesti...8-)
vidoviti Milan, astroovo astroono 042 ili kako vec...

u ovoj drzavi postoji zilion fantomskih "agencija" najrazlicitijih profila i koliko sam "nacula", od knjigovodje, toj se "igranci bez prestanka nazire kraj"...:roll:

mislim, "okorjeli profesionalci" ce se snaci, kao i svuda/uvijek
ko zna mozda masovno otvore "kursove", "skole' i "fakultete" - ma "akademije"; kad je beg bio cicija? :roll:
sta fali?...mozda malo skrupula, ali ko bi se tim zamarao...;)

a "odgovori na pisma (mucenika) citalaca" me stvarno ne zanimaju...meni je dosta bio i odgovor koji sam dobila od gdje vipcurlic na prethodni post da vidim kako imam posla s "ljutim profesionalcem"...8-)

Vidis, mozda pitanje deluje kao pitanje, onako..pitanje je pa hajde da odgovaramo, ali meni je to pitanje vrlo ozbiljno i tako ga dozivljavam i ne bih da ulazim u dalje objasnjavanje, mislim da je to razgovor za direktno i ozbiljno polemisanje, i ja to voli da radim sa osobama kojim vidim oci...da me ne bi pogresno razumele, ni ja njih i da ne bih sate provodila u prici i dodatnom objasnjavanju..eto, toliko, mozda me bolje razumes sada

Таман хтедох да напишем да разумем, кад оно...:shock:
Ја могу да те разумем и исправно и погрешно и да те не разумем никако. Кога је уосталом брига шта ја мислим.
Али шта са овим људима који ти се путем форума обраћају?

@ vragana

Таман хтедох да напишем да разумем, кад оно...:shock:
Ја могу да те разумем и исправно и погрешно и да те не разумем никако. Кога је уосталом брига шта ја мислим.
Али шта са овим људима који ти се путем форума обраћају?

ja i ti ovde komuniciramo o jednom pitanju, a na forumu razgovaram sa drugim ljudima o onome sto oni pitaju..tvoje pitanje nije isto kao njihovo,priznaces i razgovaramo sa nivoa koji nije - ja tebi tumacim aspekt po onome sto pise u knjigama - i za tvoje odgovaram onako kako odgovaram, a na njihovo onako kako odgovaram - svako kako trazi od mene

Back