Грижа савести?

• Začetnik teme Začetnik teme Jasna
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Постоји ли грижа савести?

• Да

glasova: 36 80,0%
  • Не

glasova: 8 17,8%
  • Нисам о томе размишљао/ла

glasova: 1 2,2%

• Ukupno glasova
    45
  • Anketa je zatvorena .
Naravno da nije greh, ali nema potrebe da ucestvujes kad nisi prozvana, jedino ako se ti tako osecas, stavise, niko nije prozvan s moje strane, ali ovo samo dokazuje tvoju ostrascenost, a ja takve ljude, koji ne umeju da se realno suoce sa tudjim stavom, vec napadaju bez potrebe, u najboljem slucaju ignorisem.

Ali ja ne ignorisem. Nisam takav covek. Kada vidim da se neko okomio na nekog ..bio on astronaut, astrolog, pekar....ja moram da reagujem...i NIKADA ali nikada necu stajati po strani samo zato sto ja nisam taj pekar. Veruj mi , ne malo puta sam dobrooo platila zbog toga, ali nije mi zao. A ti, onako "hriscanski"...slobodno stani sa strane i gledaj...jer zaboga, to se desava " nekom drugom"....i ni slucajno nemoj da reagujes.

Djuro, nesto mi nije jasno, da li si imala grizu savesti Ikada ako nisi imala Razlog za grizu savesti..to mu dodje ono..preventivno bi bilo dobro za svaki slucaj ili kako..pitanje koje razmatramo je da li astrolog ima grizu savesti, pa ako nema razlog za to, da li i dalje treba da ima grizu savesti..molim te, objasni mi, nesto ne razumem a nema moderatora da mi objasni

Djuro, nesto mi nije jasno, da li si imala grizu savesti Ikada ako nisi imala Razlog za grizu savesti..to mu dodje ono..preventivno bi bilo dobro za svaki slucaj ili kako..pitanje koje razmatramo je da li astrolog ima grizu savesti, pa ako nema razlog za to, da li i dalje treba da ima grizu savesti..molim te, objasni mi, nesto ne razumem a nema moderatora da mi objasni

E pa to VIP ne mogu da ti objasnim...jer da je i meni jasno, mozda bi ova prepiska tekla u drugacijem pravcu. Kojica bi mozda bolje znala...ali ona do sada, ni na jedno pitanje nije odgovorila...ili barem ja nisam videla.Baci zena kosku i ode.:lol:

Hmm... Dakle, niste mrdnuli dalje od juče. Je l' iko odgovorio na anketu?

Provejava sarkazam - vrlo ružna osobina.
Neki astrolozi su zbili svoje redove i navalili, ispaljujući ćorke. Jer, to i jesu ćorci a ne ozbiljni argumenti. Dakle, pljuvačina po (možda) neistomišljenicima, koji su (možda)neistomišljenici samo zbog toga što se usuđuju da postavljaju pitanja. A na ta pitanja, koliko primećujem, ne dobijaju validne odgovore.
Ovaj pdf. je, kao i svi ostali, otvoren za sve učesnike foruma. Nije prćija samo onih, koji se bave astrologijom ili dolaze po tumačenje natalne karte. To, dalje, znači, da svako može postaviti pitanje (anketu) koja je u kontekstu ovog pdf. Na vama je da odgovorite, ili da ignorišete, ali nije na vama da ljude ismevate, vređate, prišivate im epitete i vadite iz konteksta delove njihovih rečenica pa ih onda stavljate pod prilično pristrasnu lupu.

Razočaravajuće.

Ne vredi, jer oni nisu svesni toga...sto je najgore. Ovi ljudi ovde koji su napali devojku bez ikakvog razloga ustvari stvarno vide ono sto "vide" a cega u Kojicinim recima nema uopste, znaci vide nepostojece, i tu se nista ne moze, bukvalno svadjaju se sa duhovima u svojim glavama...nije da je razocaravajuce, nego je strasno, jeza me hvata....
Devojka naravno nije imala lose namere, ali paranoja cha cha cha.....samo drzim fige da je ipak samo paranoja u pitanju, da nije nesto gore ne daj boze :shock::shock::shock::shock:

@ Djura

Jos jednom ponavljam i vise necu, procitaj moje prethodne postove.
Prozvala si sve ljubitelje astrologije i ja sam se javila.
Ne smatram sebe astrologom, zato se nisam javljala do sad.
Ne smatram da je nepravda postaviti ovakvo pitanje.
I dajte vise mozda ova deca imaju razloga zasto su postavila ovo pitanje, mozda imaju negativnih iskustava sto nije za zanemariti, a ne tek tako ih napadati bez zalazenja u razloge.
Ili ovde treba da vlada jednoumlje?

@ Djura

Jos jednom ponavljam i vise necu, procitaj moje prethodne postove.
Prozvala si sve ljubitelje astrologije i ja sam se javila.
Ne smatram sebe astrologom, zato se nisam javljala do sad.
Ne smatram da je nepravda postaviti ovakvo pitanje.
I dajte vise mozda ova deca imaju razloga zasto su postavila ovo pitanje, mozda imaju negativnih iskustava sto nije za zanemariti, a ne tek tako ih napadati bez zalazenja u razloge.
Ili ovde treba da vlada jednoumlje?

Zbog jednoumlja je i doslo do ove rasprave. Jednoumlja u postavci ankete. U tome je problem.
Nego ja rekoh....da cujemo i drugu stranu....naravno. Nego niko da se javi ...

Ma da odem i ja da promenim Nick...a ...VIP sta kazes...pa kom obojci kom opanci...:lol:

mislim, ako nije u pitanju da li imas razloga za grizu savesti, pa nemas grizu savesti jer nemas razlog za to, sta to onda treba da znaci..treba da imas grizu saveseti onda samo zato sto si astrolog ili sto se bavis astrologijom ili sto volis ili sto verujes u astrologiju..znaci, pokusavam da razumem, ako zaista nemas razlog za grizu savesti zbog onog sto si uradio onda treba da imas grizu savesti sto si uopste astrolog ili volis astrologiju, mozda je u tome poenta..kako onda da znam sta je htela da pita kojica kad je navela pitanje, a koliko vidim, kad se jasno o njemu prica to nekima smeta jer sto nemas razlog da osecas grizu savesti nije dovoljno dobar odgovor sto je nemas nego trebas preventivno da je imas, izgleda mi, samo zato sto radis i volis to sto radis..lici li tebi na to..?

Slazem se da je anketa "nesrecno" postavljena, ali je BIT ove teme vazna, a to je, naime, da mozda neko pise ovde sve i svasta, pa to utice na psihu nestabilnijih ljudi, ali, nazalost, tako je kako je, i sama sam ucesnik toga, ali sam se i ja u zadnje vreme prebacila na nesto "mekse" teme iz astrologije, jer ovo ispade po nekima, ne kazem tebi, da je ovo matematicki tacna nauka, a i sami znate da je to zavaravanje i SEBE, i ljudi. Bog je najjaci od svega, ko veruje, znace da je to tako! Nemojte da zavaravate i sebe i ljude drugacijim stavovima. Zato astrologiju ne treba uzeti za suvise ozbiljno, a slazem se, iz zabave, maste i sl. svakako, sto da ne? Pa ja je prva volim, kako rekoh od malena, ali sam u zivotu shvatila da ima nesto jace i tacka.

mislim, ako nije u pitanju da li imas razloga za grizu savesti, pa nemas grizu savesti jer nemas razlog za to, sta to onda treba da znaci..treba da imas grizu saveseti onda samo zato sto si astrolog ili sto se bavis astrologijom ili sto volis ili sto verujes u astrologiju..znaci, pokusavam da razumem, ako zaista nemas razlog za grizu savesti zbog onog sto si uradio onda treba da imas grizu savesti sto si uopste astrolog ili volis astrologiju, mozda je u tome poenta..kako onda da znam sta je htela da pita kojica kad je navela pitanje, a koliko vidim, kad se jasno o njemu prica to nekima smeta jer sto nemas razlog da osecas grizu savesti nije dovoljno dobar odgovor sto je nemas nego trebas preventivno da je imas, izgleda mi, samo zato sto radis i volis to sto radis..lici li tebi na to..?

Ja zaista nemam grizu savesti. Da imam , verovatno bih...kao neki pojedinci i ja morala da otvorim novi nalog...sa novim user...blabla....pa onda ponovoooo da opletem po istima.
Posto nemam potrebe to da radim....i ovde sam vec neko vreme kao DJura...svi dobro znaju o cemu pisem, kome ...iz kojih pobuda...
Ovde se desava nesto vrlo interesantno sada. Kada bih ispricala, verujem da bi pojedine zaista imala zasto da grize savest...pa bi i mnoge stvari bile mnogooo jasnije. No da ne sirim temu i ne grebem po danima proslim.
Toliko.

Добро. Онда настављамо даље.

Да ли неко има грижу савести или не је питање, а не констатација. Постоје три опције за одговор.

Жао ми је што сте моју неспособност да понесем одговорност, схватили као атак на вашу личност.
Та неспособност је моја. А ево и зашто...

Љутски ум је, признаће те, неистражена територија.
Те је заиста неозбиљно тврдити како тачно знамо како ће неко реаговати на оно што му говоримо.
Севиља је у праву, ово се не односи само на астрологе. Може се односити на било кога ко има нечије поверење... родитељ, психолог, политичар... Али овде причамо конкретно о астролозима.
Поверење носи одговорност.(Претпостављам да ни једном астрологу није циљ да му људи не верују.)

Наравно, дозвољавам да ме разуверите...[/quote
LJUDSKI UM istražena teritorija 10%..
Kad nekom govorim tačno znam kako če reagovati...

Ja zaista nemam grizu savesti. Da imam , verovatno bih...kao neki pojedinci i ja morala da otvorim novi nalog...sa novim user...blabla....pa onda ponovoooo da opletem po istima.
Posto nemam potrebe to da radim....i ovde sam vec neko vreme kao DJura...svi dobro znaju o cemu pisem, kome ...iz kojih pobuda...
Ovde se desava nesto vrlo interesantno sada. Kada bih ispricala, verujem da bi pojedine zaista imala zasto da grize savest...pa bi i mnoge stvari bile mnogooo jasnije. No da ne sirim temu i ne grebem po danima proslim.
Toliko.

Mislis, to sto su promenili korisnicko ime pa sada kao druge osobe nastupaju i opet napadaju istom merom..nema veze, mogu da menjaju ime koliko god hoce ali nacin komuniciranja, stil pisanja i koriscenja reci ostaje isti..prepoznaju se odmah..nema to veze..nego me zagolica cinjenica da trebam da imam grizu savesti bez valjanog razloga, pa mi to nekako strci u vazduhu, kako su astrolozi prozvani, onda valjda zato sto su astrolozi, to mi nesto nije jasno..

a da, jel se kod tebe pojavljuje vipcurlic ili VIP CURLIC kao moje korisnicko ime? Nesto nije u redu sa mojim ekranom onda...:oops:

Slazem se da je anketa "nesrecno" postavljena, ali je BIT ove teme vazna, a to je, naime, da mozda neko pise ovde sve i svasta, pa to utice na psihu nestabilnijih ljudi, ali, nazalost, tako je kako je, i sama sam ucesnik toga, ali sam se i ja u zadnje vreme prebacila na nesto "mekse" teme iz astrologije, jer ovo ispade po nekima, ne kazem tebi, da je ovo matematicki tacna nauka, a i sami znate da je to zavaravanje i SEBE, i ljudi. Bog je najjaci od svega, ko veruje, znace da je to tako! Nemojte da zavaravate i sebe i ljude drugacijim stavovima. Zato astrologiju ne treba uzeti za suvise ozbiljno, a slazem se, iz zabave, maste i sl. svakako, sto da ne? Pa ja je prva volim, kako rekoh od malena, ali sam u zivotu shvatila da ima nesto jace i tacka.
Picoleone..
Svako ima svog " Boga". Vera je u tebi...i samo u tebi samom. To da li ces ti verovati u cvet, boga, zvezdu...sekundatno je...jer opet ponavljam , to je U TEBI. Ja to postujem. Nikada niko nije ubedjivao nekog da treba da poveruje u " zvezdu"...jer bi to bilo sumanuto. Ali treba postovati coveka i njegovu veru u to nesto. Sta god da to bilo.

Mislis, to sto su promenili korisnicko ime pa sada kao druge osobe nastupaju i opet napadaju istom merom..nema veze, mogu da menjaju ime koliko god hoce ali nacin komuniciranja, stil pisanja i koriscenja reci ostaje isti..prepoznaju se odmah..nema to veze..nego me zagolica cinjenica da trebam da imam grizu savesti bez valjanog razloga, pa mi to nekako strci u vazduhu, kako su astrolozi prozvani, onda valjda zato sto su astrolozi, to mi nesto nije jasno..

a da, jel se kod tebe pojavljuje vipcurlic ili VIP CURLIC kao moje korisnicko ime? Nesto nije u redu sa mojim ekranom onda...:oops:
vipcurlic stoji....:lol:

Mislim da je na različitim temama ovde dato dosta odgovora pa se nekom to ne sviđa..

Evo, po slobodi smem da se obratim jer znam da nece moje reci biti pogresno shvacene ili izvadjene iz konteksta, moje misljenje je isto, da je na razlicitim temama dato dosta odgovora uz objasnjenje kako je do odgovora doslo ili nacina zakljucivanja doslo, pa uz potvrdne odgovore od strane ljudi koji su postavljali pitanja, moguce je da je to izazvalo revolt...nekom se ne svidja rad foruma...ne interesuje me sta drugi misle ali moram da dodam da je moj zakljucak isti..eto, dodjosmo do toga da astrolog mora imati grizu savesti i kad direktno nema razlog za grizu savesti..zato sto je , valjda, astrolog..

Odlicno, sad kad su proterani svi neistomisljenici mozete da se okupljate i da pricate jedno drugom kako su vam ekrani jasni, kako je astrologija nepogresiva prirodna nauka, kako ste divni i bezgresni pre svega.....?

Proterani ??
Neistomisljenici ??
Ko su oni? Mislim ne vidim da je ovde iko dosao argumentovano da iznese svoje vidjenje...tj.podeli
iskustvo..? Uglavnom su ljudi pljuvali nas , koji nismo hteli da se slozimo sa ovakvom postavkom...Ponavljam sa postavkom, ne temom kao temom.O zasto je to tako tesko razumetiiiiiiii....:?

Evo, po slobodi smem da se obratim jer znam da nece moje reci biti pogresno shvacene ili izvadjene iz konteksta, moje misljenje je isto, da je na razlicitim temama dato dosta odgovora uz objasnjenje kako je do odgovora doslo ili nacina zakljucivanja doslo, pa uz potvrdne odgovore od strane ljudi koji su postavljali pitanja, moguce je da je to izazvalo revolt...nekom se ne svidja rad foruma...ne interesuje me sta drugi misle ali moram da dodam da je moj zakljucak isti..eto, dodjosmo do toga da astrolog mora imati grizu savesti i kad direktno nema razlog za grizu savesti..zato sto je , valjda, astrolog..

Eto. Sve si rekla. Do ovakvog zakljucka sam i ja dosla kada sam procitala anketi. Ni manje ni vise.

Proterani ??
Neistomisljenici ??
Ko su oni? Mislim ne vidim da je ovde iko dosao argumentovano da iznese svoje vidjenje...tj.podeli
iskustvo..? Uglavnom su ljudi pljuvali nas , koji nismo hteli da se slozimo sa ovakvom postavkom...Ponavljam sa postavkom, ne temom kao temom.O zasto je to tako tesko razumetiiiiiiii....:?

ne znam ni ja ko je proteran..cudno..taman smo poceli da skupljamo argumente za i protiv grize savesti i dovedosmo se na to da mozemo da damo ocenu cim prebrojimo glasove za i protiv..kad hoce da nas napuste..

ne znam ni ja ko je proteran..cudno..taman smo poceli da skupljamo argumente za i protiv grize savesti i dovedosmo se na to da mozemo da damo ocenu cim prebrojimo glasove za i protiv..kad hoce da nas napuste..

Nemas akvarijum?
Pa ti si Mujo (argumentovano) *****!!!

biglol.gif

Jos ne cusmo nijedan validan argument iz tabora anti-pitanja, stereotipa, "anti-Kojica & Co."

Eto. Sve si rekla. Do ovakvog zakljucka sam i ja dosla kada sam procitala anketi. Ni manje ni vise.

cilj ankete je bio da se dobije odgovor na pitanje da li Astrolog ima grizu savesti za ono sto radi, logicno bi bilo da treba da ima grizu savesti za ono sto je uradio- odgovorio na pitanje koje je dobio uz objasnjenje kako je do odgovora dosao, pa kako osoba koja je postavila pitanja, za sada samo ti si odgovorila direktno, nije reagovala tako da joj je promenjena svest ili nije na tebe uticano da se promenis psiholoski, logicno je takodje da ja, nemam grizu savesti jer ti nisam napakostila..a kako me prozvase da Razlog za grizu savesti i Imati grizu savesti nije isto, namece mi se zakljucak da znaci, kako nemam grizu savesti u tvom slucaju, treba da imam grizu savesti jer sam astrolog..kao sto rece ti, ni manje ni vise..

Back