Greške srpske politike 20. veka

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Зато што им је задатак да провоцирају и обесмисле било какву дискусију о темама које су за њих незгодне, и тако спрече ширење истине.
Методи специјалног рата.
Pa već je zaključeno koja je bila ključna greška SRJ.

Ona se zove Fahrijev Klinjo

Не пали ти та иронија и "редукцио" у разговору са одраслима.
Ено га снимак са изјавама сведока ко је спремао убиства муслимана у Сребреници.
Pa ne mogu ni da te zezam. Takav stepen deluzija je ravan ravnozemljasima i slicnim, sto znaci da mi je samo zao sto vam nije dostupnija pomoc.

Pa ne mogu ni da te zezam.

Батали те приче, сведоци и лешеви кажу другачије, а ти ако хоћеш да дуваш у тикву са убицама слободна си, али тај безобразлук где ти некога проглашаваш лудим остави за приватне разговоре са својим другарима.

koeficijent razvijenosti Slovenije i Srbije bio 2:1 , danas je isti.....stim sto je Slovenija uzput 5 puta vise zaduzenija od Srbije.
I plus, Srbiju je NATO bombardovao, decenije sankcija, 1 milion izbeglica, ......A OPET, RAZLIKA U RAZVIJENOSTI SA SLOVENIJOM ISTA U ODNOSU NA SFRJ-VREME.............IAKO JE SLOVENIJA U EU, BRISEL JE PUNI KREDITIMA................
Hrvatsku da i ne pominjem.

I corav ce videti kolko je Srbija uspesnija od slovenije.
Stari moj, ali si se ti ovdje nalupao gluposti. Pa kako uspijete u tako malo redova nalupati toliko gluposti. I imate internet, pa poslužite se s njim prije lupetanja.

Broj stanovnika
SRB: 6.7 mil
HRV: 3.8 mil
SLO: 2.1 mil

BDP 2021.
SRB: 63 mlrd USD
HRV: 69 mlrd USD
SLO: 62 mlrd USD

Prosječna bruto plaća
SRB: 920€
HRV: 1396€
SLO: 2160€

Hajde probaj iz ovoga izvući nekakve zaključke. Ako je to tebi isto, onda dobro. Živi ti u svom svijetu! 😁

Ogromna greska je bila stvaranje Kraljevine SHS i kasnije Jugoslavije, Srbija nije kapitalizovala svoju ulogu u oba rata i najvece zrtve koje je podnela umesto jacanja sopstvene drzave ona je usla u saveze sa neprijateljskim narodima koji joj nisu bliski.

Posledice takve greske bile su pogubne po Srbe i samo su utrle put jos vecem stradanju naroda u WW2 . Treba napomenuti da su Rusi upozoravali Srbe da ne ulaze u tu pogubnu zajednicu i naveli su ispravne razloge ipak napravljena je velika greska koja se danas tesko moze ispraviti.

Jasan je naslov. Dobila ideju za temu: skoro bila u Sloveniji, pa se nešto mislila o svemu tome dok sam se uveče šetala Ljubljanom.

Evidentno je da je ceo 20. vek politika Srpske države takva, da budem fina, da ne zna šta hoće, tj da ne budem fina - kao lud čovek, ne zna gde udara. Velika stradanja, razaranja, gubitak stanovništva, prihvatanje komunizma, granice autonomnih pokrajina, odbacivanje raznih planova, do na kraju sukoba sa najvećim svetskim vojnim savezom. To je ono što se dešavalo. Ali ima onih koji sve to vide kao niz uspeha, neki vide kao niz neuspeha.

Glupo je odmah u prvom postu da ja kažem već neke od tih grešaka, prema mom sudu a i ne samo mom, ali je pitanje za korisnike ovog foruma da nabroje ne uspehe, to je uglavnom poznato, već neuspehe, političke promašaje, loše odluke srpske države itd.. koje su dovele do situacije koju imamo u 21. veku.

Zašto bi to moglo biti važno? Pa jednom bismo i mi mogli imati državu koja zna kuda ide? Ili nikad?

(p.s. ako je bila neka ovakva tema slobodno je spojite. Ili ako je za drugi pdf, prebacite. Ali jeste tema politička.)

Imam osecaj da je vekovna pokorenost u odnosu na Tursku u Srba razvila odnos prema naciji ali nije razvila odnos prema zajednici, okruzenju i drzavi.

Od vajkada, od kada pamti nas narod, drzava ti ulazi na kapiju a ti bezis kroz prozor. Bezis jer ta drzava od tebe nesto grozno trazi. Dete, harac, kasnije sina za rat, porez, glad, nemastinu, pilice za vojsku, jaja, brasno.

Mi jesmo prilicno uspesno zadrzali odnos prema narodu, prema veri, premda je i vera kod nas deo nacionalnog identiteta.
Nemamo mi odnos prema pravoslavcima uopste vec da bi bio nas brat, Srbin, mucena dusa pod jarmom okupatora (Turaka, Bugara, Austrougara...) ti moras biti pravoslavac.

Iz takvog mentaliteta, iz takvih generacijskih strahova, iz nemastine, ratova i prakticno gladi, ne mozes ocekivati odnos prema drzavi koji uvek ali uvek znaci - ograniciti svoja prava zarad opsteg dobra.
Bez da se covek grabi, bez da mulja, bez da trazi malu, ekstra podrsku ili veliku, mega podrsku dok se mali njemu priklanjaju da bi dobili beneficiju.

Ako hocemo drzavu, moramo da razvijemo odnos prema okruzenju vise nego prema istomisljenicima.

Stari moj, ali si se ti ovdje nalupao gluposti. Pa kako uspijete u tako malo redova nalupati toliko gluposti. I imate internet, pa poslužite se s njim prije lupetanja.

Broj stanovnika
SRB: 6.7 mil
HRV: 3.8 mil
SLO: 2.1 mil

BDP 2021.
SRB: 63 mlrd USD
HRV: 69 mlrd USD
SLO: 62 mlrd USD

Prosječna bruto plaća
SRB: 920€
HRV: 1396€
SLO: 2160€

Hajde probaj iz ovoga izvući nekakve zaključke. Ako je to tebi isto, onda dobro. Živi ti u svom svijetu! 😁
negde ti skripi podatak o platama. Uozbilji se.
Uzgred, postavi i listu zaduzenosti nase 3 zemlje (per capita, razume se)..........TEK DA VIDIMO IZ CEGA SE FINANSIRAJU BDP I PLATE.

Slovenija nije bila pobednik 1.svetskog rata. Ona je dobila na poklon državu, zajedno sa Hrvatskom u Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca za koju nisu dali žrtve. Mislim ljudske, a ni druge.
Srbi se kao narod nakon stvaranja Kraljevstva Srba, Hrvata i Slovenaca 01.12.1918 nisu prema Hrvatima i Slovencima poneli kao pobednici prema poraženima u ratu (Hrvati, Muslimani i Slovenci su zajedno sa austrijskim Nemcima i ugarskim Mađarima, svi u uniformama agresorske genocidne austro-ugarske soldateske, aktivno učestvovali u nekažnjenom istrebljivanju Srba u 1.svetskom ratu u periodu 1914-1918)!
👀👂👂:rtfm:

negde ti skripi podatak o platama. Uozbilji se.
Uzgred, postavi i listu zaduzenosti nase 3 zemlje (per capita, razume se)..........TEK DA VIDIMO IZ CEGA SE FINANSIRAJU BDP I PLATE.
читао сам једном текст
"у хрватској просечна плата 1100 евра, две трећине живе испод просека"
па како је то просек

Back