- Poruka
- 10.204
А ти се усрећио самофилозофирањем и измишљањем рупе на саксији?ljudi su previše vezani za vekovne pisane religijske forme koje su postale bukvica za 'razmišljanje'

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
А ти се усрећио самофилозофирањем и измишљањем рупе на саксији?ljudi su previše vezani za vekovne pisane religijske forme koje su postale bukvica za 'razmišljanje'

Ево почнимо са Дамаскиновим схватањем:taj deo je veoma oskudan da bi se neko tumačenje sprovelo.
jbg moram te razočarati ne volim šljivu. kajsiju ili dunju.Сале би волео да је шљива... ''српскија'' је![]()
А ти се усрећио самофилозофирањем и измишљањем рупе на саксији?![]()
али то знање није добро за младе и за оне чије су жеље лакоме; за оне које старање за сопствено тело привлачи ка себи одвраћајући њихову пажњу.

Живе, расту и васкрставају опет сваке године, зато што им је Бог тако заповедио на почетку универзума...žardinjere nemaju rupu, a opet, biljke rastu, cvetaju, zelene se i odišu prirodom
Живе, расту и васкрставају опет сваке године, зато што им је Бог тако заповедио на почетку универзума...
Расту и из камена и мермерне плоче без семена ако затреба... опет исти Добротвор
Постоје Вишемиленијумске Биљке такође... Аврамов Храст ти је настарија ''грађевина'' на планети, старија од пирамида...postoje jednogodišnje i višegodišnje biljke
Постоје Вишемиленијумске Биљке такође... Аврамов Храст ти је настарија ''грађевина'' на планети, старија од пирамида...
Да су били украшени сваком врлином, онда не би отказали послушност Богу.
Адам и Ева су прије гријеха знали шта је врлина. Заправо су и били створени украшени сваком врлином.
Бог је створио могућност за одсуство светлости у створеном свету.Бог не ствара супротности, већ хармонике тј. савршенства сагласја
Тама је одсуство светлости, а не супротно од ње... исто важи и за ресто симфонија, хладоно је одсуство топлог, слабост одсуство силе, грех одсуство послушања и сл...
Мораш и нестворено да разумеш, јер то је домен умног, интелектуалног и духовног (Божанског), а не материјалног... у порешном оквиру закључујеш о супротностима, кроз сукоб и рат, а не кроз синергију и савршенства
Па био је и ђаво свјетлоноша па види шта је било. Слободна воља.Да су били украшени сваком врлином, онда не би отказали послушност Богу.
Да... али не потпуног одсуства светлости, јер ноћу сијају месец и звезде, кад сунце одмараБог је створио могућност за одсуство светлости у створеном свету.
Нејасно формулишеш ''не припадност Бога свету'', мада видим да циљаш и имаш православни смер... тема те надилазиБог не припада створеном свету о коме говоримо у овој теми зашто је Бог створио грех.
Били су украшен сваком врлином, али и слободном вољом да врлину нпр. послушност одбаце... нису били безусловно ограничени, већ могу ван својих граница да се крећу хтењем и слободом...Да су били украшени сваком врлином, онда не би отказали послушност Богу.
ako su znali drvo je bilo nepotrebno
Адам и Ева су прије гријеха знали шта је врлина. Заправо су и били створени украшени сваком врлином.
Виши ниво знања. Св. Григорије Богослов каже созерцање.ako su znali drvo je bilo nepotrebno
Па био је и ђаво свјетлоноша па види шта је било. Слободна воља.
Били су украшен сваком врлином, али и слободном вољом да врлину нпр. послушност одбаце... нису били безусловно ограничени, већ могу ван својих граница да се крећу хтењем и слободом...
Анђели су исто тако били у још већим врлинама, па је опет део захтео да одбаци врлину Божију, ради сопствених представа о врлини...
Бог је издан свега, Извор и Давалац врлина, а не врлински створ... Нема њему пандама ни у чеми, ни са ким... Неупредив је са природама које је створио, чувај се тог Поређења Њега и створоваБио је Луцифер Светлоноша, али није био украшен сваком врлином, да јесте не би постао нарцисоидан због слободне воље и помислио да је сам Бог. Јасно ми је шта говорите, али ми боде очи то "сваком врлином", сваку врлину поседује једино Бог, а прва врлина створеног бића је да постане свестан да не поседује сваку врлину.
Не објашњавај себи ништа пре учења православља, грех је нестворен, и ти то не можеш да схватиш како, ретко ко може од вас обичног плебса удаљеног од светости миљама...Ми ваљда верујемо у Бога Творца свега видљивог и невидљивог. Није неко други дакле могао да створи грех, већ га је створио Онај који је створио све видљиво и невидљиво. А ми се овде питамо зашто је то створио. Па сам покушао да пружим своје објашњење.