Маки
Buduća legenda
- Poruka
- 27.896
Što je to bitno?a rumuni je pisali
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Što je to bitno?a rumuni je pisali
Пуни су трезвености и Духа Светога, зато им се откривају тајне, и дан данас, а не само тад...a čega su puni, šta su oni to znali kad se eva zagleda, šta je to na sebi zagledala?
bio bog životinjama?Питај Макија, видим да учи и старогрчки, ако оћеш баш потврде оригиналне семантике и лингвистике на грчком... Ја знам само по светим оцима да је Адам био намесник у рају, дакле био је бог на земљи, ко што је Христос на небу...
И Стихијама, планетама, сунцу, морима, звездама... А Јева сапрестолница и богоЦарица ...bio bog životinjama?
bitno je što ne tumačite dalje od drveta, drvo tu nije ni bitno, drvo je bilo namenjeno da se konzumira a tek kasnije dolazi rasplet kada su saznali šta je dobro a šta je zlo. tada se pokazuje prava priroda čoveka, kakav đavo i bakrači , čista alegorijaŠto je to bitno?
Hvala..То дрво је био за созерцање, а не за јело... није било за праксу, већ за теорију (теорија значи сагледавање, гледање ''кроз нешто јаче од твог ума'')... Остала дрвета нису имала толику количину духовних смислова, и могла су без проблема да се осете на својој кожи и телу...
Има о томе код Светог Григорија Богослова, сва дрвета су била за опитовање, а ово једино за теорију, јер је човек већ знао шта је добро кроз Духа
Наравно да је спознаја добра и зла добра, али само ако имаш капацитет за то...
Адам као неискусан није имао капацитет, зато му је и речено да не прилази и не опитује, јер то само Бог Дух може да ти објасни на свом личном примеру...
Причам строго монашко догматско гледиште... оно се више не изучава на богословијама...Hvala..
Nekako pričaš sa mnogo mistike, tako da običnom čoveku ništa nije jasno...
Мистика је увек на тајнама... Бог је толико Свемоћан, да и кад се открива, то ради само делимично, јер нити једна словесна природа не може сву светлост Богооткровења да поднесе, зато мора постепено да се илуминира Духом универзумBog je svetlost i kod njega trunke tame niti mistike nema...
Nemoj pogrešno da me shvatiš, ne aludiram uopšte na tebe kao vernika...već na samo tumačenje, koje očigledno nije tvoje...
Sveti Oci i uče da nije drvo bilo samo drvo a jabuka samo jabuka.bitno je što ne tumačite dalje od drveta, drvo tu nije ni bitno, drvo je bilo namenjeno da se konzumira a tek kasnije dolazi rasplet kada su saznali šta je dobro a šta je zlo. tada se pokazuje prava priroda čoveka, kakav đavo i bakrači , čista alegorija
Poštujem, svako ima svoja uverenja..Причам строго монашко догматско гледиште... оно се више не изучава на богословијама...
Мистика је увек на тајнама... Бог је толико Свемоћан, да и кад се открива, то ради само делимично, јер нити једна словесна природа не може сву светлост Богооткровења да поднесе, зато мора постепено да се илуминира Духом универзум
Није моје, наравно, нисам ја тај степен духа... Ово ти је догматика из раја, не из богословија...
Нпр. Макију сам саветовао Светог Нила Мироточивог... који се упокојио крајем седамнестог века, а његова догматика је из деветностог, настала је преко созерцатеља око 1820те, око 200 година након упокојења светог Нила...
Таква догматска знања су јако драгоцена, јер слабо ко и зна за њих...
Нису то лична уверење, него следовање саветима Цркве о избору руководитеља на духовном путуPoštujem, svako ima svoja uverenja..
Боље да их је више... да се допуњујуJa idem sam preko jednog posrednika Isusa...
Имаш десет заповести...a kako se odlucuje sta je greh ako ga Bog nije stvorio?
Ako je Bog stvorio sve, zasto je stvorio greh?
Ako ti to tako pomaže Ok..Нису то лична уверење, него следовање саветима Цркве о избору руководитеља на духовном путу
Боље да их је више... да се допуњују
Мој избор руководитеља су нпр свети Игњатије Брјанчанинов, свети Теофан Затворник, свети владика Николај, свети Петар Дамаскин, свети Јован Златоусти и Касијан, амма Синклитикија, свети Нил сорски, свети Филарет Њујоркшки и свети Јован Шангајски, свети Антоније Велики, свети Григорије Палама...
Отприлике ухватиш све велике учитеље, из сваког века Хришћанства по једног, да био добио добру залеђину за реалне проблеме данашњице
a kako Bog zna za greh ako ga niej stvrio?Имаш десет заповести...
Једно непослушање Богу, има десет нових изданака, на њих пазиш да не нарасту превише у корену и тако се чуваш од сржи греха и његових пројава кроз злоделање
a kako Bog zna za greh ako ga niej stvrio?
pazi ulazis u spiralu
tvrdis da ga Bog nije stovrio ali u isto vreme kazes da ima kaznu za njega?
kako je onda znao za postojanje greha?
Ајд још непромишљеније питање, како Свезнајући да зна?a kako Bog zna za greh ako ga niej stvrio?
Па Свезнајући има предзнање о свему... а и оно дрво ти је била спознаја баш о томе... Грех је већ постојао пре стварња Адама, у томе ј фора, прочитај задње две стране ако те интересује, прво грех демона, потом Адамовpazi ulazis u spiralu
tvrdis da ga Bog nije stovrio ali u isto vreme kazes da ima kaznu za njega?
kako je onda znao za postojanje greha?
Kako da ti sročim...svi imamo slobodnu volju, to je kao kad imaš želju, može ti biti zabranjeno da nešto uradiš ali niko ti ne može zabraniti da i dalje želiš.dete nema slobodnu volju jer jos nije upoznalo svet, zato je uz nas dok ne upozna sve opasnosti i tajne zivota........i tek kada postane svesno da ce se povrediti ako gurne prst i steker, tada moze da se otisne u samostalni zivot.
Adam i Eva nisu bili deca.
Zdravim razumom. Pojesti 6 kocki čokolade nije greh, no pojesti 2x 300g i završiš u bolnici.a kako se odlucuje sta je greh ako ga Bog nije stvorio?
Da, to je osnova. Ja sam mu gore dao primer na sitnici.Имаш десет заповести...
Једно непослушање Богу, има десет нових изданака, на њих пазиш да не нарасту превише у корену и тако се чуваш од сржи греха и његових пројава кроз злоделање
Sveti Oci i uče da nije drvo bilo samo drvo a jabuka samo jabuka.
Da je bila smokva.nego šta kažu
Zilot je malo načeo to u svojim porukama.nego šta kažu
''Веће је'' (тачније обимније) Предање Духа Светога од Предања Христовог, јер Дух Свети објашњава у детаљ све оно што нам је Христос заповедио да чинимо, мислимо и осећамо...Ako ti to tako pomaže Ok..
Ja smatram da iznad Hristovog predanja nema ništa veće, zato ne mogu da se spuštam dole...
Нисмо... Морамо да смо у истом Духу, да би били сви у ХристуSvi smo mi po Hristu braća i niko nije veći ni manji...već smo svi isti...
Дужан си и људима тј. браћи да их љубиш... Дуг љубави којом на Христос љуби, дужни смо враћати љубљењем наше људске браће...Hrist je put, istina i život...i meni i tebi i svim ovim koje si nabrojao...
Dužan sam samo Hristu i nikom više...njegovo breme je lako i ja drugog bremena na leđa neću staviti...
Снага Божија је у љубави, животу и истини... то је тај пут, мора сво троје заједно, а не љубав самољубљем да се скрнави ...Pa još ako molim za Duh živi...koji preko njega od Oca dolazi...kućaš veću snagu u današnjici...
taj deo je veoma oskudan da bi se neko tumačenje sprovelo.Zilot je malo načeo to u svojim porukama.
Сале би волео да је шљива... ''српскија'' јеDa je bila smokva.![]()