Green card

• Začetnik teme Začetnik teme TAB
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ja sam sada u nyc, i ilegalno sam evo 5-6 mjeseci,dosao sam na j1 preko karavan agencije
prijavio sam se za gc preko lotterije
sta mislite ako me izvucu jel cu imati problema?
i ako budem imao dal ce to lawyeri moci da srede da bi mi gc bo granted
i kada dobijem gc, jel ima neka ogranicenja, da kad se dodje u usa da se ne sme napustat ne znam koliko...i tako slicne stvar?
unaprijed hvala

ja sa se prijavio 2dec 2007, kad ce izaci ti rezultati?
sad sam b io na sajtu i pise za rezultate 2008 serbia 500 i kusur a montenegro 22 izvucena jel to to?

nek mi neko malo priblizi jerf sam zaboravio sta i kako dalje?

ja sa se prijavio 2dec 2007, kad ce izaci ti rezultati?
sad sam b io na sajtu i pise za rezultate 2008 serbia 500 i kusur a montenegro 22 izvucena jel to to?

nek mi neko malo priblizi jerf sam zaboravio sta i kako dalje?

Ne, tamo pise DV2008, a to su rezultati za one ljude koji su se prijavili 2006. godine.
Ove rezultate sa brojkama po zemljama i sl ne ocekuj prije augusta.

Odgovori se mogu ocekivati od maja.. mada prosle godine su poceli stizati vec u martu...
Pa vidjet cemo...
Sretno svima..

Druzhe AcePrime, nem pojma kako ide sa varijantom ako si ilegalac a sluchajno te izvuku...
znam da mozhe ako si na bilo kojoj od viza, a ako ti je istekla i ostao si onako "slobdnoumno" ... mozhda te samo deoportuju... ne znam, raspitaj se kod nekog advokata iz najudaljenijeg kraja grada, da te ne bi on sluchajno prijavio :D

I ako neko moze da mi da kontak dobrog imigracionog advokata u NY, koliko bi kostalo adjustment statusa, evo 5-6 mjeseci sam ilegalno na J-1 vizi, uradio sam Tax-e i dobio 1400$ refunda :) ako to ista pomaze.

NL - notification letter, pismo koej ti salju da si izvucen na lutriji. To pismo ti moze stici do kraja juna. Tj. do kraja juna se mozes nadati da ce ti stici.

To za agenta nemam pojma.. Mada se raspitaj dobro da li mozes lutrijom legalizovati svoj status u USA, ako si vec ilegalno tamo. Mislim da ne mozes, ali ipak za vise detalja potrazi na ovom forumu: http://boards.immigration.com/

poz.

Ja sam aplicirala u decembru 2007 i krajem aprila mi je stigla prva kuverta u kojoj pise da je moj suprug usao u taj prvi krug, znaci od 100 000 sada treba izabrati oko 55000.

aplicirali smo onako bezveze i sad kada smo izabrani u taj prvi krug razmisljamo o tome sto ce se desiti ako dobijemo vizu. isto tako smo si isplanirali zivot i sad neznamo s cime nastaviti, sto prestati. zanima me kada se dobije druga koverta, tj. koverta koja ti kaze da si dobio broj vize i da mozes na intervju? za nasu situaciju bilo bi super da to bude prije nove godine, jer tada trebamo seliti u novi stan i moramo znati dali da platimo npr. za godinu dana ili za krace vreme.

Dali neko ima slicno iskustvo, dali se mozete setiti kada vam je nakon prve koverte stiglo drugo pismo, kada vam je zakazan intervju i ako ste primljeni od kada do kada vam je vredila viza za ulazak u ameriku.
Hvala!

Pozdrav!

Zelim da obavestim sve korisnike poznatog Miloshevog bloga – Zelena lutrija retro, da je u medjuvremenu blog prerastao u forum. Nalazi se na adresi www.zelenalutrija.com, te zelim da se zahvalim Krstarici I njenim korisnicima, preko koje sam ja I saznala za blog, a svim ucesnicima USA lutrije zelim puno srece I sve najbolje.

Hvala GrimCasual na postavljanju obavestenja.

Ja sam aplicirala u decembru 2007 i krajem aprila mi je stigla prva kuverta u kojoj pise da je moj suprug usao u taj prvi krug, znaci od 100 000 sada treba izabrati oko 55000.

aplicirali smo onako bezveze i sad kada smo izabrani u taj prvi krug razmisljamo o tome sto ce se desiti ako dobijemo vizu. isto tako smo si isplanirali zivot i sad neznamo s cime nastaviti, sto prestati. zanima me kada se dobije druga koverta, tj. koverta koja ti kaze da si dobio broj vize i da mozes na intervju? za nasu situaciju bilo bi super da to bude prije nove godine, jer tada trebamo seliti u novi stan i moramo znati dali da platimo npr. za godinu dana ili za krace vreme.

Dali neko ima slicno iskustvo, dali se mozete setiti kada vam je nakon prve koverte stiglo drugo pismo, kada vam je zakazan intervju i ako ste primljeni od kada do kada vam je vredila viza za ulazak u ameriku.
Hvala!

kad dobijete useljenicke vize, rok za ulazak u usa je 6 meseci;
drugo pismo smo dobili oko nove godine za intervju u januaru 2007 (u usa smo vec punu godinu od kraja aprila 2007);
znaci, racunajte 6 meseci od novaka.

zaboravih broj EU0009XXX, sto znaci da vas intevju moze da bude i kasnije, feb, mart, april, ... dogodine, - prognoza za landlord-a i miss..

Poslednja izmena:

Hvala!

Ja sam papire dobila 3 maja 2007., vencali se 18. maja, vratili papire u Kentaky i drugo pismo sam dobila u aprilu sledece godine, znaci 2008! Bez mesec dana, skoro godinu dana!!! Ali prosla je i ambasada, dobili smo imigracione vize i sada kupujemo karte... Eto...

Back