Green card

• Začetnik teme Začetnik teme TAB
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sport_Billy:
Ja sam dobio green card na lutriji....ta tona papira i Kentucky-ja uopste nije strasna ...svodi se manje vise na slicne dokumente koje trebas pribaviti prilikom vadjenja pasosa uz male dodatke....Svojevremeno sam pokusavao da na raznim forumima pronadjem ljude koji su prosli kroz proceduru da ih pitam sta i kako i uspeo sam pronaci njih nekoliko ali nikada nekoga ko je u ambasadi na intervjuu i odbijen...taj je razgovor cista formalnost....ako si doneo sve sto su rekli oni to lepo pregledaju, nasmese se par puta i tras viza u pasos....mnogo je manje papira i cimanja bilo potrebno za papire za green card nego za recimo vizu za bilo koju zemlju od starih clanica EU...
....o celoj proceduri oko green card-a sam vise puta pisao na ovom forumu pa potrazite malo ako vas zanima. Ako neko jos uvek bude imao dodatna pitanja neka se slobodno javi privatnom porukom i ja cu mu rado odgovoriti. Pozdrav
AKO MOZES DA MI PISES NA milojem@sezampro.yu SVE VEZANO ZA GREEN CARD POSTO SAM SE UBACIO U BUBANJ ZA OVU GODINU I OCEKUJEM ODGOVOR U JUNU PA ME INTERESUJU SVI DETALJI VEZANI AKO ME IZVUKU,KOLIKO TRAJE PROCEDURA,DETALJI VAZANI ZA RAZGOVOR ZA AMBASADU ITD.UNAPRED ZAHVALAN

milojem:
AKO MOZES DA MI PISES NA milojem@sezampro.yu SVE VEZANO ZA GREEN CARD POSTO SAM SE UBACIO U BUBANJ ZA OVU GODINU I OCEKUJEM ODGOVOR U JUNU PA ME INTERESUJU SVI DETALJI VEZANI AKO ME IZVUKU,KOLIKO TRAJE PROCEDURA,DETALJI VAZANI ZA RAZGOVOR ZA AMBASADU ITD.UNAPRED ZAHVALAN

Prvo cekaj da vidis da li cete izvuci pa onda se raspituj za procedure - to je najmanji problem...ima ljudi koji vec 10 godian se prijavljuju pa ih jos nisu izvukli...nije to tek tako, prijavis se pa te izvuku...nemoj da se razocaras posle....
Srecno!

milojem:
Vidi se da si zelen :lol: ,cekaj da vidis da li cete izvuci, jer kako samo ime kaze to je lutrija, kao i lotto.
Evo ja imam cetvorogodisnji staz za greencard, a nista!
Mozda je i bolje tako razmisljati.
Pozdrav, i naravno srecno na lutriji!!

pootneek:
Vidi se da si zelen :lol: ,cekaj da vidis da li cete izvuci, jer kako samo ime kaze to je lutrija, kao i lotto.
Evo ja imam cetvorogodisnji staz za greencard, a nista!
Mozda je i bolje tako razmisljati.
Pozdrav, i naravno srecno na lutriji!!

To sam bas malo pre napisala i ja...
ali znas sta...Marfijev zakon je da ti koji su neupuceni i koji se prijave bez veze i dobiju, a mi mukice koje cekamo vec godinama nista ... :twisted:
Moj prijatelj iz rodnog mesta, je dobio pre dve godine zelenu kartu na lutriji a drug ga prijavio iz zajebancije...zamisli, dodje mi da se upucam :-)
Ja sam pocela od prosle godine da prijavljujem i mamu i tatu i brata i sve zive ... pa valjda ce neko da dobije ove godine ( ovo su potezi ocajnika :lol: )

Prijava za ovu godinu je prosla, a nova ce biti oktobra-novembra ove godine.
Nikako nemoj davati pare ovim prevarantima, koji nisu jedini(ove prve koje si naveo), ima ih jos, a nadam se da si toliko pismen da popunis tu prostu aplikaciju na zvanicnom sajtu, i da ne bacas pare uzalud.
Pozdrav

poz za sve aktivne ovde ;)

za pocetak, imam nekoliko pitanja, s obzirom da chekam mogucjnost da se prijavim za DV lottery.

1. jel ima neko odavde da je vecj dobio, i da je otishao preko? [mislim sa foruma konkretno] (godishnje oko 500 nashih ode tamo preko DV)
2. koji su troshkovi, i koliki? sama prijava je besplatna, al shta sve ide posle? [chisto da imam u vidu koliko treba da crkavam]
3. Koje su mogucjnosti sa zavrshenom samo srednjom shkolom? [Trenutno studiram, ali ne vredi njima nishta zapocheta prva godina...]
4. Shta mislite o Austin Texas? Prochitao sam da je dosta otvoren mogucjnostima za zaposlenje i zhivot.
5. Chicago Illinois?

recimo iznajmljivanje sobe u Austin-u - 50$, struja 25-150[leti]$, telefon ~50$ [to sam prochitao sve na citi-data forumu]

Hvala unapred, svaki dodatni odgovor [na pitanje koje nisam postavio :P] dobrodoshao :)

samo krevet :D verovatno ne rachunaju zidove :] ko cje ih znati, kazhem to sam chitao na drugom forumu, i meni je realno malo, sa troshkovima oko 500$ mesechno je realno recimo za pristojan smeshtaj.

nego molio bih ipak odgovore na pitanja :) lako mi mozhemo prichati o svemu i svachemu

ovo je bilo pitanje

Just a general question...
What can I expect to pay monthly in a 2 bedroom apt in Austin...

1. Water bill (Just me living there)
2. Electric bill Summer? Winter?
3. Gas bill?

i sledili su razni odgovori, vecjina vodjena tim rezultatom.

zaboravih, za vodu kazhu oko 30$.

Nikako se ne prijavljujte preko posrednika,samo peko zvanicnog sajta. Ja sam dobio pre dve nedelje obavestenje da sam izvucen i dobio sam formulare da popunim i da vratim u konzularni centar u Kentakiju. I takodje sam se prijavio iz zezanja,USA mi ni u malom mozgu nije bila.

ti si se prijavio za 2008 tako?

ja chekam prijavu za 2009... i naravno samo preko Department Of State sajta :D

nego Srdjane, komshija :D shta kazhu, kolko cje te koshta to letovanje?

Da prijavio sam se za 2008 ali godine se ne gledaju kalendarski nego fiskalno po tome fiskalna 2008 je od 1.oktobra 2007 do 30. septembra 2008.
Celu cenu tog letovanja jos neznam ali mislil da je sama green card 350$.

#Goku
Ne mozes sada da popunis formular,nego tek od oktobra.Sada zvanicni sajt i ne radi pa ako ti neki dozvoljava da popunis taj je laznjak

pa dobro. 350 dolara nije ni puno, dodje mu 300 evra, rachunaj josh viza, avion, neshto novaca za pochetak... 1000 evra taman.

shta si sve dobio da popunish?
jel kazhu neshto na foru do kada si obavezan da udjesh u US, u protivnom ne vazhi, i sl?

Ma dobijes tri formulara da popunis,tipa ime prezime,adresa, koje skole si zavrsio i dali zelis da udjes u USA da bi se bavio spijunazom,terorizmom ili drugm subverizvnim radnjama (nisu normalni)
Kada ti izdaju zeleni karton imas 6 meseci da udjes u USA.

Ok, komshija, sretno u svakom sluchaju :)

samo jedno pitanje, kad si popunjavao on-line prijavu, u delu "mailing address" ima In Care Of, tu se misli na ime, na koje treba da poshalju pismo? ili neshto drugo, jer sve ostalu su samo adresa1, 2, grad, opshtina, poshtanski broj, drzhava. [mora negde ime biti :D]

Evo sajta za sve one koji planiraju da se prijave za lutriju li su se vec prijavili, blog je napravio momak koji je otisao za USA na isti nacin i sadrzi prakticno sve informacije koje su vam potrebne, ja sam dobio pre 10-ak dana zelenu kartu i mogu da kazem da mi je covek maksimalno olaksao svojim informacijama.

http://milos.srdjevic.net/blog/archives/zelena-lutrija-retro

Sto se tice tog koliko protekne izmedju prve i druge koverte nema pravila sve zavisi od toga koji si Case number ako si nizi zovu ranije ako si visi zovu kasnije. ja sam prvu kovertu dobio negde krajem juna 2006, a drugu kojom mi zakazuju razgovor u ambasadi 15 marta 2007, dakle kod mene je bilo maksimalnog cekanja, dok npr. neki su dobili krajem novembra/decembra.

Back