Green card

• Začetnik teme Začetnik teme TAB
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja sam dobio zelenu kartu pre nekih mesec dana, preko lutrije. Prvi put sam poslao 2004 u jesen preko zvanicnog sajta i to nista ne kosta. Drugi put (2005 god) ne bih ni poslao da nisam dobio mail od green card serbia, gde me obavestavaju da za cenu od 200 dinara (preko Sms-a) oni obavljaju proceduru slanja u periodu kada lutrija pocinje. Odradio sam to i eto dobio sam zelenu kartu, tako da nije laz to sto oni nude sada jer kasnije kada pocne lutrija oni to salju iz svoje baze, ali tacno je to sto placati kada se mozes prijavti sam besplatno.

Ne znam stvarno jer oni su meni poslali mail, to je bilo 2005, idi na greencardserbia pa procitaj tamo verovatno pise procedura, mada cini mi se da od pocetka oktobra mozes i sam da to obavis preko zvanicnog sajta i nikome nista da ne placas.

Mani te se greencarserbia i slicnih sajtova kada sve mozete samo da uradite a za ove nikada ne znate hoce li poslati ili nece vasu prijavu.Prijave krecu negde u oktobru i traju do decembra.

Pozdrav!

Interesuje me da li je potrebno cekati GC i SSN kod kuce ili se moze odmah otici do SS Administracije i raspitati za svoju GC i SSN (cini mi se da je neko na sajtu rekao da se moze odmah otici)? Pri kojoj ustanovi se nalazi SS Administracija?

Koliko je vremena potrebno nakon dolaska da bi pozvali nekog da vas poseti putem turisticke vize? Da li moze odmah kad se dodje, ili je potrebno da se dobije i GC ili i SSN? Koji maximum vremena moze dobiti osoba koja bi dosla kod vas putem turisticke vize?

Da li su nekome pocele da stizu i druge koverte? Ja sam broj malo preko 5000, kada bi trebalo da idem na intervju? Koliko sam razumela, pocetak je od oktobra, znaci li to da bih ja mogla da idem na razgovor u oktobru ili novembru, decembru najkasnije?

Pozdrav!

tiberije:
Ne znam stvarno jer oni su meni poslali mail, to je bilo 2005, idi na greencardserbia pa procitaj tamo verovatno pise procedura, mada cini mi se da od pocetka oktobra mozes i sam da to obavis preko zvanicnog sajta i nikome nista da ne placas.

Nemoj da me shvatis pogresno ali nije mi jasno kako se nista ne placa kad sam na Green Card Lottery sajtu video da traze $49 za godinu dana, pa $69 za dve god. itd?

Interesuje me sta mislite kakve su mi sanse da dobijem turisticku vizu. Porodicno planiram da idem supruga, dete i ja. inace imam 25god. U americi imamo poznanike koji bi nam poslali garanciju, Ja ovde imam stalni posao i 5god. staza u istoj firmi, i jos pored tog imam prijavljenu radnju (stamparija) vec godinu dana... da li je odvoljno da se ubede ovi u ambasadi da cu se vratiti a zaista i planiram da se vratim posle 1-2meseca?

Da li kada se dobije viza na njoj pise od kad do kad vazi ili vazi od dana kada napustis drzavu? Da li mogu sad da podnesem zahtev i sve sta treba i ako dobijem sad jula vizu da otputujem oktobra.

Unapred zahvalan

Vlada 013:
Nemoj da me shvatis pogresno ali nije mi jasno kako se nista ne placa kad sam na Green Card Lottery sajtu video da traze $49 za godinu dana, pa $69 za dve god. itd?

ne placja se na sajtu STATE DEPARTMENT-a.

na usa1234.com se placja. i ostalim "agentima"

Da li moze vise puta da se prijavis za istu godinu npr.za 2009?
Bio sam na sajtu www.usagc.org i tamo ima registracioni formular koji moze da se popuni,ali ne pise za koju godinu.Ako je prijava od oktobra do decembra tekuce godine zasto je na tom sajtu omoguceno sada popunjavanje?

RT DOBRE NADE:
Da li moze vise puta da se prijavis za istu godinu npr.za 2009?
Bio sam na sajtu www.usagc.org i tamo ima registracioni formular koji moze da se popuni,ali ne pise za koju godinu.Ako je prijava od oktobra do decembra tekuce godine zasto je na tom sajtu omoguceno sada popunjavanje?

zashto da ti ne uzmu pare odma? moraju i oni da zhive od oktobra do oktobra?
postoje agencije koje rade prijavu mesto tebe, ali njima platish i oni shalju isto kad bi i ti na GOV sajtu. tako da ne isplati se bezveze davati kesh, "jer dzhabbae leb resh".

Ja sam se prijavila za greencard preko neke USAFIS organizacije, prvo za 4 godine i odrase me za 114$ a danas me zvali i pricali o nekoj VIP listi i kao sansa da dobijem je 1:100 i uzese mi jos 140$ sa nekom pricom da ce da me prebace na 10 godina ali ja tog coveka nista nisam razumela posto je pricao sat vremena bez prestanka pa sam se vise pogubila... Da li neko zna ista o tome???

I na kraju se ispostavilo da sam kao platila neke diskove koji bi mi pomogli da se snadjem u Americi u koje je ukljucen i neki brzi kurs spanskog... Sta ce mi spanski??? Pa ne idem ja u Juznu Ameriku!!! Od sad cu samo da ih teram... Da li se jos neko prijavio preko te organizacije?

Dina,

ja sam se prijavila preko iste organizacije 2005. god. platila sam negde oko 50 evra za godinu dana, ali posto sam se prijavila pred kraj godine, dobila sam i godinu gratis s njihove strane. I meni su trazili da platim dodatno, ali ja nisam htela, tako da u 2006. nisam ni dobila GC...ali sam zato ove godine dobila GC! Meni te CD-ove Spanskog nisu nudili, ali ti u svakom slucaju dobro dodju, sto rece Sport_Billy, u mnogim USA gradovima spanski je prvi jezik, a gotovo u svim se govori kao drugi...

Ja sam inace prezadovoljna ovom organizacijom, i svima je toplo preporucujem.

Da li si ti izvucena za GC ove godine ili ne, nisam najbolje razumela iz tvog posta?

Pozdrav!

Back