Grčka zbirno

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Hvala Suncokreticu,
ja se svakako ne bih snasla na sajtu zbog grckog, nadam se da cemo pronaci neku od tih ulica i radnji. Ako neko moze jos da pomogne koje su radnje u centu znacilo bi mi. Hvala.

Mi cemo vozom u Solun, kako covek moze da se snadje sa gradskim prevozom tamo, ima li neko ideju?

Dragi moji,
hajde molim vas rezimirajte ukratko, meni neiskusnoj, vase utiske.
Ovog leta bih prvi put da letujem u Grckoj,sto znaci nemam bas nikakvu predstavu o nicem.
Sve to jako lepo izgleda na raznim brosurama i po raznim sajtovima,ali interesuje me iskrena preporuka od nekog ko je vec bio i video.
Naime,treba mi nesto sa smestajem blizu plaze,cisto i prilagodjeno deci uzrasta 5 i 7 god.
dakle nikakvi provodi,nocni zivot i sl.vec pesak,ciste plaze,plicak,decija igralista...I sve to negde blizu (autobus prevoz)i naravno POVOLJNO!
Tesko zar ne?
Unapred hvala,Pozdrav!

Ma nije tesko! I ja cu sa porodicom prvi put u Grcku i nisam imala nikakvu predstavu ni o cemu ( nemam ni sad bas mnogo ), ali da rezimiram. Mi smo se odlucili za Polihrono. Kazu da zadovoljava sve gore pomenute kriterijume. I moje deca imaju nepunih 5 i 7 godina i citajuci po raznim forumima odlucili smo se bas za to mesto. Mi idemo sad krajem maja, kad bi vi isli? Ako cete kasnije prenecu vam utiske iz prve ruke vec pocetkom juna. Pozdrav:)

trebam pomoc u vezi nekoliko stvari.
:)
nadam se da ce neko odvojiti malo vremena da mi pomogne.:)

krenula bih sa porodicom 22 maja za Krf. svratili bi na Meteore i nocili jednu noc tu pa bismo onda otisli na Krf a u povratku bismo eventualno nocili negdje oko Soluna.
prvo trebam informacije koji put izabrati poslije soluna da sto brze i bezbolnije stignemo na Meteore?
onda da li neko zna od svih tih hotela tamo koji bi nam bio jeftiniji a da ipak nije neki krs. naravno da ne bih u neku supu ali ako mogu sacuvati malo para zasto ne?
dalje, koji put da izaberemo do trajekta za Krf kada krenemo sa Meteora?
ima li neko preporuku za hotel u Agios Joanisu. tu nam je aqualand pa bismo tu i boravili.
koji put da izaberemo za povratak i da li nam je neophodno jedno spavanje oko Soluna ili mozemo u cugu da se vratimo kuci u RS?
ako bismo nocili oko Soluna gdje?
hvala svima koji ce da mi savjetima pomognu.

Ma nije tesko! I ja cu sa porodicom prvi put u Grcku i nisam imala nikakvu predstavu ni o cemu ( nemam ni sad bas mnogo ), ali da rezimiram. Mi smo se odlucili za Polihrono. Kazu da zadovoljava sve gore pomenute kriterijume. I moje deca imaju nepunih 5 i 7 godina i citajuci po raznim forumima odlucili smo se bas za to mesto. Mi idemo sad krajem maja, kad bi vi isli? Ako cete kasnije prenecu vam utiske iz prve ruke vec pocetkom juna. Pozdrav:)

Mi cemo verovatno krajem juna,tako da bih zaista bila zahvalna na vasim utiscima i informacijama s obzirom na to da smo mi jos uvek u dilemi izmedju par mesta.
Hvala puno na odgovoru i lepo se provedite!

trebam pomoc u vezi nekoliko stvari.
nadam se da ce neko odvojiti malo vremena da mi pomogne.:)

krenula bih sa porodicom 22 maja za Krf. svratili bi na Meteore i nocili jednu noc tu pa bismo onda otisli na Krf a u povratku bismo eventualno nocili negdje oko Soluna.
prvo trebam informacije koji put izabrati poslije soluna da sto brze i bezbolnije stignemo na Meteore?
onda da li neko zna od svih tih hotela tamo koji bi nam bio jeftiniji a da ipak nije neki krs. naravno da ne bih u neku supu ali ako mogu sacuvati malo para zasto ne?
dalje, koji put da izaberemo do trajekta za Krf kada krenemo sa Meteora?
ima li neko preporuku za hotel u Agios Joanisu. tu nam je aqualand pa bismo tu i boravili.
koji put da izaberemo za povratak i da li nam je neophodno jedno spavanje oko Soluna ili mozemo u cugu da se vratimo kuci u RS?
ako bismo nocili oko Soluna gdje?
hvala svima koji ce da mi savjetima pomognu.
Ukoliko hocete da vidite Meteore a putujete u Krf, onda od Soluna (tacnije od raskrsnice gde se odvaja put za Solun), nastavljate autoputem prema Atini. Sa autoputa se iskljucujete kod Larise (u koju ne svracate, osim ukoliko to ne zelite) i to na izlazu (kod Larise ih ima mislim 4) koji Vas upucuje ka Trikali. Put do Trikale i potom do Kalambake, grada u podnozju Meteora je odlican, iako nije autoput. Iz Kalambake imate uspon, nekih 10-etak minuta voznje do manastira (ima ih nekoliko, a u pojedine mozete i da udjete (otvoreni su za posetioce cini mi se do 17 h). Najbolje je da ukoliko putujete bez prethodne pauze, prenocite u Kalambaki gde ima puno hotela. Nazalost za cene prenocista Vam ne mogu pomoci (jedne godine sam spavao u Trikali, a druge u Metzovu i tu je bilo 50 odnosno 40 E za dve osobe). Sto se tice prenocista u Grckoj u pristojinim hotelima prenociste za dve osobe je oko 50 E (prosle godine sam promenio nekoliko hotela na razlicitim destinacijama i samo u Atini cena prenocista je u OK hotelu na Omonii bila 70 EU). Iz Kalambake pocinje uspon preko planinskog masiva Pindus, odnosno preko prevoja Metzovo. Ovaj deo cete svakako zapamtiti, kolovoz je odlican, ali je put za prepricavanje. Nesto pre Metzova ovaj pravac se spaja sa severnim pravcem ( pravac preko Kozanija ) koji ce kada bude zavrsen predstavljati deo autoputa Egnati - Odos.Ukoliko ne idete u Meteore onda ovim pravcem putujete ka Krfu. Kod Metzova skrenite na autoput i iskoristicete jednu kracu deonicu fenomalnog puta i tunela. Nakona toga stari put do Janine, krivine, penjnje, spustanje, ali se vec nekako stigne. U Janini paznja. Prolazite kroz grad i nemojte pratiti putokaze koji Vas usneravaju ka Igumenitzi-plave su boje, vec zelene za autoput Egnatia Odos ili plave za Artu. Oni ce Vas dovesti do petlje, gde izlazite na autoput ka Igumenitzi, koji je pravo uzivanje za voznju, a i veoma brzo i udobno stignete do trajekta. U Grckoj su svi putevi odlicno obelezeni i zaista ukoliko pazljivo pratite putokaze ne mozete zalutati.

Naime,treba mi nesto sa smestajem blizu plaze,cisto i prilagodjeno deci uzrasta 5 i 7 god.
dakle nikakvi provodi,nocni zivot i sl.vec pesak,ciste plaze,plicak,decija igralista...I sve to negde blizu (autobus prevoz)i naravno POVOLJNO!

Draga Ljiljana,

mi imamo sina 6,5 godina. Prve godine smo bili u Stavrosu, koji su ma, svi preporucili kao dobro mesto za decu. Nama se mesto i nije svidelo nesto, posto smo bili na prilicno losem polozaju, na glavnoj ulici, okrenuti ka suncu po ceo dan, bez klime, a pritom veci deo stanovnista ima kucu i brdu i svi imaju motore, tako da nam je buka bila po celu noc. Vila koje je na jako dobrom mestu ima svoje dvoriste, nalazi se ispod glavnog puta i blizu plaze je Lotos. Kada bi se ikad odlucili da ponovo idemo u Stavros, potrudili bi se da idemo u tu vilu. Nisam sigurna preko koje agencije je bila ponuda, ali bila je medju nasim agencijama. More i plazu su ok, mada je nama bilo dosadno. Ne idemo po kaficima, ali volimo da imamo gde da prosetamo, narocito pored plaze, toga u Stavrosu skoro da i nema, posto imaju samo jedan kej po kojem se seta. Tada smo svratili i do Asprovalte i ona nam je delovala lepse, ali smo bili samo po danu, a i cini mi se da su vile koje se valjaju kod nas prilicno daleko od centra.
Prosle godine smo bili u Pefkohoriju. Mesto je previse hiperaktivno, ali ima vise drugih mogucnosti. Definitivno je najaktuelnije cevapi-strafta, ali ona moze da se koristi i za vecernje setnje pored mora. Ima dosta prodavnica i nije dosadno. More je extra, nama je ovog puta isto smestaj bio problem, ali to je stvar srece, mada je bio skoro na plazi. Plaza je mala, pa i to smara. Tada smo obisli i Polihrono i Hanioti. Po meni je Hanioti najzanimljiviji, mada mi se cini da tu nema mnogo smestaja blizu plaze. Ima divan trg i prelep park, skoro na plazi. Ali je ubedljivo najskuplji od sva tri mesta. Polihrono je suvise malo i dosadno za nas ukus, ali je plaza stvarno lepa i velika.
Ove godine treba da idemo u Paraliju i Leptokariju, ako ikad uspemo da zakazemo za razgovor za vize. Odlucili smo se da idemo u predsezoni da bi mogli da ostanemo dve smene, to nam je poklon sinu za polazak u skolu. Kad se vratimo javicu vam kako je bilo.

Posto prvi put idete, nemojte ocekivati nesto extra, pa ce vam sve sto dobijete biti super, to smo mi zakljucili. Pretpostavljam da su mesta koja su skuplja bolja, ali svako ima svoj budzet. Po meni je najveci problem sa Grckom to sto nigde nema hlada. Iako vam se cini da vam treba mir i tisina, verujte da to ume da smara. Probajte!

Pozdrav, nadam se da sam malo pomogla :)

UPOZORENJE svima koji krecu put Grcke: u toku je veliki strajk kamiondzija-cisterni,tako da je snadbevanje otezano.U svim vestima se naglasava da od 10 benz. pumpi-9 nema bezolovni,dok je super skocio na 1.79e.svugde su redovi na pumpama...Rodos je u najvecoj nevolji sa nekoliko hiljada turista i polupraznim marketima.Danas smo i u nasim marketima (skiathos) primetili veci broj kupaca a i komentare da ce ponestati svega,dok se ne dogovore sindikati.zato,ako krecete za grcku.....ponesite vodu,voce,sipajte gorivo u skopju....

UPOZORENJE svima koji krecu put Grcke: u toku je veliki strajk kamiondzija-cisterni,tako da je snadbevanje otezano.U svim vestima se naglasava da od 10 benz. pumpi-9 nema bezolovni,dok je super skocio na 1.79e.svugde su redovi na pumpama...Rodos je u najvecoj nevolji sa nekoliko hiljada turista i polupraznim marketima.Danas smo i u nasim marketima (skiathos) primetili veci broj kupaca a i komentare da ce ponestati svega,dok se ne dogovore sindikati.zato,ako krecete za grcku.....ponesite vodu,voce,sipajte gorivo u skopju....

Какве су процене, колико ће то потрајати?

Какве су процене, колико ће то потрајати?
...Sindikat ima primedbu da ih jos niko nije pozvao za pregovaracki sto.izvlaci se zakljucak da ce potrajati......ove sedmice. Sigurno je samo da ce Vlada reagovati jer ostrva vec od 01.05 imaju chartere (turiste).....za sada je najveci problem bezolovni benzin i dizel za brodove....

Jednom prilikom ti rece da ne zelis paradajz turiste :D

Secam se i prosle godine bese tamo neka frka,veliki strajkovi..al brzo se resilo..
..i sada ce biti verovatno tako.VESTI-NET chanel(pre 5 min): u ovom trenutku "presushuje" pretrposlednja pumpa u atini.cena bezolovnog je u atini pod kontrolom(1,20-1,30). reporter NET-a sa pumpe u Spati nam pokazuje kilometarski red sa ljudima koji cekaju sa kanisterima a mnogi nece sutra imati sa cim da idu na posao.medjutim,upravo tankiraju cisterne pojedini privatnici jer su pregovori poceli i ocekuje se resenje sutra popodne.sto znaci u sredu pocinje delivery, pa do petka treba ocekivati normalizaciju.problem je nastao jer su "pumpadzije" trazili u januaru povecanje cene benzina od 13% a Vlada prosle sedmice im odobrila samo 5%......

ako neko zeli.mogu da mu preporucim skiathos.cak i hotel.tamo letujem godinama.hotel se zove caravos.oni su mi obezbedili i garanciju i informacije..sve sto mi treba..znala sam i kontakt adresu ali ne znam gde sam je zapisala.u svakom slucaju javicu

Back