Grčka zbirno

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
putnik hvala na brzom odgovoru!
da jos malo zagnjavim narod :)
da li da kupimo ono cudo sto pokazuje put u autu? da li bi nam to pomoglo prilikom trazenja puta?
da li ima puno tih serpentina od Meteora prema Krfu? mogu li se nekako izbjeci? djeci bude pravo muka kada idemo u CG na more tako da ce im i to biti problem....
i da li neko zna da li smo se zeznuli u odabiru termina, mogu li se djeca kupati u aqualandu od 23 maja? radi li to cudo i da nije hladno tada?
od granice do Meteora ima li neko preporuciti mjesto gdje djeca mogu jesti bez straha a da ipak nije puno skupo?
ima li mjesta gdje je bezolovni jeftiniji? negdje sam citala da je bolje gore oko Soluna nasuti i da je zelena oznaka za bezolovni ali nisam tu stranicu isprintala i sada vise ne mogu pronaci...glupaca! :o
uglavnom svi savjeti su dobro dosli!:)
zna li neko dokle je taj veseli autoput dosao jer u povratku idemo direktno sa Krfa kuci a mozda bismo nocili negdje kod Soluna ali ne mogu naci nigdje info gdje da se prespava a da ne skrecemo puno sa puta.

Grčka je suočena sa opasnošću od nestašice goriva zbog višednevnog štrajka vlasnika privatnih kamiona cisterni, usled kojeg su mnoge benzinske stanice širom zemlje ostale bez benzina.

Nestašice benzina i dizela za motorna vozila najviše se osećaju na Atici, gde hiljade vozila čeka na pumpama, a redovi su dugački i do dva kilometra, ali i drugde širom Grčke, prenele su agencije.

Prema nekim procenama, oko 70 odsto benzinskih stanica u zemlji ostalo je bez goriva.

Vlasnici kamiona cisterni štrajkuju već nedelju dana, tražeći povećanje cena usluga za 13 odsto zbor rastućih troškova izazvanih povećanjem cene nafte na svetskom tržištu, dok im je vlada ponudila svega pet odsto.

Sindikat vlasnika kamiona treba danas da se sastane i odluči o tome šta će dalje preduzeti. U slučaju da odluči da produži štrajk, gotovo je izvesno da će zavladati nestašica goriva.

Štrajk bi mogao da utiče na čitavo tržište pošto se tone robe gomilaju u lukama, čekajući prevoz do skladišta.

Vozači taksija, koji traže od vlade da im dozvoli da povećaju cene za više od pet odsto, takodje su najavili da će se priključiti štrajku i obustaviti danas rad na 24 sata.

Grčka je suočena sa opasnošću od nestašice goriva zbog višednevnog štrajka vlasnika privatnih kamiona cisterni, usled kojeg su mnoge benzinske stanice širom zemlje ostale bez benzina.

Nestašice benzina i dizela za motorna vozila najviše se osećaju na Atici, gde hiljade vozila čeka na pumpama, a redovi su dugački i do dva kilometra, ali i drugde širom Grčke, prenele su agencije.

Prema nekim procenama, oko 70 odsto benzinskih stanica u zemlji ostalo je bez goriva.

Vlasnici kamiona cisterni štrajkuju već nedelju dana, tražeći povećanje cena usluga za 13 odsto zbor rastućih troškova izazvanih povećanjem cene nafte na svetskom tržištu, dok im je vlada ponudila svega pet odsto.

Sindikat vlasnika kamiona treba danas da se sastane i odluči o tome šta će dalje preduzeti. U slučaju da odluči da produži štrajk, gotovo je izvesno da će zavladati nestašica goriva.

Štrajk bi mogao da utiče na čitavo tržište pošto se tone robe gomilaju u lukama, čekajući prevoz do skladišta.

Vozači taksija, koji traže od vlade da im dozvoli da povećaju cene za više od pet odsto, takodje su najavili da će se priključiti štrajku i obustaviti danas rad na 24 sata.
javlja....? JEROTIJE-PRESS?

zivim ovde vec sest god.grad je divan,treba ga upoznati bolje od uobicajene setnje Egnatijom i radnjama, ko hoce neku inf. vise e-mail veragr@yahoo.com

:)Molim te za par informacija. 1.juna idem u Polihrono pa me interesuje kakve su cene nekih proizvoda u Grckoj. Meso (junetina, svinjetina, piletina), hleb, mleko, ulje?
Posto idem s malim detetom morala bih da nosim neke stvari za nju (mleko) pa cisto da znam da li mi se isplati da nosim ili da tamo kupujem. Hvala unapred!!!:D

MOLBA ZA MOBILNI :)

u junu dolazim na odmor u Grcku pa me interesuju neke cene: HLEB, MLEKO, ULJE, MESO JUNECI BUT, SVINJSKI...), I VOCE I POVRCE( PRIMER KROMPIR).
posto vodim malo dete interesuje me da vidim da li mi se isplati da nosim neke namirnice ili da ih tamo kupujem.

UNAPRED HVALA!!! :D

zivim ovde vec sest god.grad je divan,treba ga upoznati bolje od uobicajene setnje Egnatijom i radnjama, ko hoce neku inf. vise e-mail veragr@yahoo.com

:)Molim te za par informacija. 1.juna idem u Polihrono pa me interesuje kakve su cene nekih proizvoda u Grckoj. Meso (junetina, svinjetina, piletina), hleb, mleko, ulje?
Posto idem s malim detetom morala bih da nosim neke stvari za nju (mleko) pa cisto da znam da li mi se isplati da nosim ili da tamo kupujem. Hvala unapred!!!:D

Ako imate mogucnosti i ako ste voljni da kuvate ponesite sve sto mozete!

MOLBA ZA MOBILNI :)

u junu dolazim na odmor u Grcku pa me interesuju neke cene: HLEB, MLEKO, ULJE, MESO JUNECI BUT, SVINJSKI...), I VOCE I POVRCE( PRIMER KROMPIR).
posto vodim malo dete interesuje me da vidim da li mi se isplati da nosim neke namirnice ili da ih tamo kupujem.

UNAPRED HVALA!!! :D
Smatram,da osim cigareta i hleba nista drugo nije drasticno (ili nimalo) skuplje u grckoj da bi ste to nosili sa sobom.opet sve zavisi i od mesta gde letujete.ako nema mega market vec samo lokalni....onda razlike postoje.takodje,otkako je "barel krenuo" poskupljenja u grckoj ima skoro svake sedmice.na zalost,tako je u celoj evropi . ovde mozete videti neke od cena u marketu carrefour-marinopulos a to su otprilike i cene u ostalim velikim marketima.kada "kliknete" na katalog,otvorice vam stranice sa raznim artiklima(sveze namirnice,zamrznute,pice,kucne sitnice): www.carefour.gr/gr/carrefour_gr_c_05_05_08.htm

LIDL je zakon. Pojedini artikli su cak i jeftiniji nego u Srbiji
Ako misliš na prehrambene artikle, to me uopšte ne čudi. U februaru sam bio u Sloveniji 4 dana. Prvo sam se iznenadio kad sam video da je benzin 20% jeftiniji nego kod nas (dizel je tamo skuplji od benzina). A onda samoposluge... većina prehrambenih artikala je takođe 20% jeftinija nego kod nas.

Videćemo kako će biti ove godine u Grčkoj ali, kao i mobilni, mislim da nije racionalno vukljati hranu odavde.

P.S. Skoro svako jutro idem u samoposlugu, kod "Malog Miška". Kažu da je finansir'o skoro sve veće stranke u kampanji, istrošio se, pa je možda zato skupo u radnji, mora da nadoknadi. I ovi manji od njega, ostali, i oni ga prate, jer to je "tržište", ni njima nije lako. A treba ponekad i radnike da plati. U stvari, plaća ih redovno, ali ne mnogo, ne treba preterivati. Zato idem kod njega, da mu pomognem, da dam i ja svoj doprinos njegovom uspehu, a ne zato što nigde u blizini nema neke druge samoposluge... a da nije njegova :think:

Poslednja izmena:
u vezi hrane.....imam deal sa dva girosa,i oni ce nositi majice green tours- beograd(na srpskom).samim tim imace uvecan promet od nasih turista,obzirom da su na udarnom mestu.jedini moj uslov je da giros bude bogat za srpske turiste.oni dobijaju na broju... ja na reklami(znam sta pricam).niko ne uzima giros,zbog luka,paradjza i vestackog krompira...cena ce do avgusta biti 2 evro.e sad......za 4 evro,sta bi ste poneli iz srbije (osim jaja i pasteta) da spremate+ ulje,so,zacini,tecnost za pranje.....? takodje,imam deal sa italijanima za pizze,koje lepsi pol ne moze da pojede(velike su i veoma ukusne-prave pizze).ako ih uzimam za poneti onda su 5 evra (za mene.deca su nam nerazdvojna)).ajde za moje turiste nek bude 8.takodje i ostali italijanski specijaliteti,razne spagete su po veoma popularnoj ceni.po meni,bolje je ustedeti na nekim glupostima a hraniti se kao i 90% turista......pa doneli su momci prosle godine dve torbe piva (one sarene sto nose sverceri) i platili skuplje nego sto je ovde.doduse,bilo je lav.i na kraju......noseci hranu iz srbije,uvek postoji mogucnost da budete u steti.nikad se ne zna kad ce vam to grci oduzeti i zapaliti.meni nikad nizu zavirili u auto.zakljucujem zato sto nosim gr table,govorim tecan gr jezik,licim na grke(crn kao cigo) ali su nekim nasim sto zive ovde zapalili na granici prsutu,sir....i moracete da cekate dok izgori.ali pusaci nek OBAVEZNO ponesu cigarete...

Poslednja izmena:
Ja bi samo da kazem mama koje idu sa beba u grcku da obavezno ponesu kasice (teglice) iz srbije posto je izbor ocajan ima samo par vrsti i nisu nikakve (nestel,samo to postoji) a sto se zitarica tice izbor je odlican!

Jer neko bio u Marmarisu? Kakve su vam impresije?
Hotel Mert,da li je neko tamo odseo? Hvala unapred.

Ja sam bila u hotelu PRIVATE i bilo je extra. To je mesto pored Marmarisa, posto momak nije hteo da smo bas u gradu. Cula sam i za Kusadasi da jako lepe hotele ima i to za male pare. Ja radim u turistickoj agenciji u NS. Ako te interesuju konkretne cene i slike svega samo napisi gde ti se ide, koji termin i posebne zahteve. Placanje je preko racuna ako nisi iz Novog Sada, na rate i mi ti vaucere saljemo postom.Ja cu se potruditi da dobijes konkretne odgovore, ako si zainteresovana. Moj e-mail je solajahelena@gmail.com.Hvala, cao.

PO MENI NAJLEPSA ZEMLJA U EVROPI

PO VAMA?

VOLELA BIH CUTI O SVAKOM MESTU KOJE STE POSETILI U OVOJ ZEMLJI?

GDE OTICI NA LETOVANJE, GDE JE NAJOPTIMALNIJA KOMBINACIJA, NAJLEPSE PLAZE I NAJLEPSI I NAJAKTIVNIJI NICNI ZIVOT

Ja radim u turistickoj agenciji u Novom Sadu. Radimo sa svim agencijama, tako da su Vam kod nas sve turisticke agencije na jednom mestu. Pre mesec dana sam bila u Grckoj sa jednom turistickom agencijom. Obisli smo Tasos, Stavros, Vrasnu, Atos, Sitoniju, Pefkohori, Hanioti, Kaliteu...Ako Vas interesuju konkretne cene samo napisite gde Vam se ide, koji termin i posebne zahteve. Ja cu se potruditi da dobijete konkretne odgovore. Moj e-mail je solajahelena@gmail.com.Hvala, cao.

Pa sto ne kazes koji je sajt tog hotela ili koje su cene bez popusta pa da onda sracunamo koliko je to 15 % nize za nas Srbe ? Jel to stara fora da se prvo naduvaju cene pa se onda koobejagi da popust ? Ajde objavi cenovnik i nesto kazi [moze i slike] o tom hotelu. Pozz

Pa sto ne kazes koji je sajt tog hotela ili koje su cene bez popusta pa da onda sracunamo koliko je to 15 % nize za nas Srbe ? Jel to stara fora da se prvo naduvaju cene pa se onda koobejagi da popust ? Ajde objavi cenovnik i nesto kazi [moze i slike] o tom hotelu. Pozz

hotel se zove CARAVOS HOTEL.. a cenovnik ako smem da objavim..evo ga
CARAVOS STUDIOS
KOUKONARIES SKIATHOS ISLAND GREECE
E MAIL CARAVOS@ACN.GR
E MAIL ZORAN@CARAVOS.GR
FAX 993 0 24270 49381
TEL 9930 24270 49356
P.O.BOX 21 SKIATHOS 37002

SVE CENE SU ZA SOBU SA DORUCKOM.BABY KREVETICI SE NE NAPLACUJU.TRECI KREVET JE NA RASKLAPANJE.
SVE TAKSE SU URACUNATE U CENU.

SVE SOBE IMAJU TERASU,ZASEBNO KUPATILO,TELEVIZOR,DIREKTAN TELEFON,FEN ZA KOSU,
KLIMA UREDJAJ [HLADJENJE I GREJANJE].4 PLACENA TV KANALA,4 SATELITSKA KANALA.
RECEPCIJA RADI 24h,DORUCAK JE NA PRINCIPU SVEDSKOG STOLA.

SOBE MAJ-OKTOBAR JUN-SEPTEMBAR JUL-AVGUST POLU PANSION
JEDNOKREVETNA 21,70 31,50 38,50 PO OSOBI 12e
DVOKREVETNA 31,00 45,00 55,00 PO OSOBI 12e
DECA OD 0-2 GOD BESPLATNO BESPLATNO BESPLATNO BESPLATNO
DECA OD 2/12 GOD BESPLATNO BESPLATNO 13,75 6,00
TRECA OSOBA 10,85 15,75 19,25 PO OSOBI 12e
MINI FRIZIDER 10e-7 DANA 10e-7 DANA 10e-7DANA
SEF 10e-7DANA 10e-7DANA 10e-7DANA
PAY TV 1 FILM-2e 1 FILM-2e 1 FILM-2e
HTML:
[HTML]
[/HTML]

OVE CENE-MINUS 15%

za kompletan cenovnik javite im se na e mail..

Back