Naime,treba mi nesto sa smestajem blizu plaze,cisto i prilagodjeno deci uzrasta 5 i 7 god.
dakle nikakvi provodi,nocni zivot i sl.vec pesak,ciste plaze,plicak,decija igralista...I sve to negde blizu (autobus prevoz)i naravno POVOLJNO!
Draga Ljiljana,
mi imamo sina 6,5 godina. Prve godine smo bili u Stavrosu, koji su ma, svi preporucili kao dobro mesto za decu. Nama se mesto i nije svidelo nesto, posto smo bili na prilicno losem polozaju, na glavnoj ulici, okrenuti ka suncu po ceo dan, bez klime, a pritom veci deo stanovnista ima kucu i brdu i svi imaju motore, tako da nam je buka bila po celu noc. Vila koje je na jako dobrom mestu ima svoje dvoriste, nalazi se ispod glavnog puta i blizu plaze je Lotos. Kada bi se ikad odlucili da ponovo idemo u Stavros, potrudili bi se da idemo u tu vilu. Nisam sigurna preko koje agencije je bila ponuda, ali bila je medju nasim agencijama. More i plazu su ok, mada je nama bilo dosadno. Ne idemo po kaficima, ali volimo da imamo gde da prosetamo, narocito pored plaze, toga u Stavrosu skoro da i nema, posto imaju samo jedan kej po kojem se seta. Tada smo svratili i do Asprovalte i ona nam je delovala lepse, ali smo bili samo po danu, a i cini mi se da su vile koje se valjaju kod nas prilicno daleko od centra.
Prosle godine smo bili u Pefkohoriju. Mesto je previse hiperaktivno, ali ima vise drugih mogucnosti. Definitivno je najaktuelnije cevapi-strafta, ali ona moze da se koristi i za vecernje setnje pored mora. Ima dosta prodavnica i nije dosadno. More je extra, nama je ovog puta isto smestaj bio problem, ali to je stvar srece, mada je bio skoro na plazi. Plaza je mala, pa i to smara. Tada smo obisli i Polihrono i Hanioti. Po meni je Hanioti najzanimljiviji, mada mi se cini da tu nema mnogo smestaja blizu plaze. Ima divan trg i prelep park, skoro na plazi. Ali je ubedljivo najskuplji od sva tri mesta. Polihrono je suvise malo i dosadno za nas ukus, ali je plaza stvarno lepa i velika.
Ove godine treba da idemo u Paraliju i Leptokariju, ako ikad uspemo da zakazemo za razgovor za vize. Odlucili smo se da idemo u predsezoni da bi mogli da ostanemo dve smene, to nam je poklon sinu za polazak u skolu. Kad se vratimo javicu vam kako je bilo.
Posto prvi put idete, nemojte ocekivati nesto extra, pa ce vam sve sto dobijete biti super, to smo mi zakljucili. Pretpostavljam da su mesta koja su skuplja bolja, ali svako ima svoj budzet. Po meni je najveci problem sa Grckom to sto nigde nema hlada. Iako vam se cini da vam treba mir i tisina, verujte da to ume da smara. Probajte!
Pozdrav, nadam se da sam malo pomogla