Grčka zbirno

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Να 'σαι καλά μεγάλε. Χρόνια Πολλά, Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα πάντα με υγεία, χαρά και ευτυχία. Πολυ σκαφάτο σε βλέπω :) Καλά ξηγιέσαι. Έλληνας ή Σέρβος είσαι;

Να 'σαι καλά μεγάλε. Χρόνια Πολλά, Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα πάντα με υγεία, χαρά και ευτυχία. Πολυ σκαφάτο σε βλέπω :) Καλά ξηγιέσαι. Έλληνας ή Σέρβος είσαι;
....Σερβοσ αλλα και........Σκιαθιτισ(χρονια τορα)....

Na tvoju sreću, teško da se može raditi o gradu, s obzirom da CEO Krf ima 100.000 stanovnika. Po mojoj proceni, nema više od 10.000 stanovnika.
To je jedno malo mestašce, sa dosta zelenila, kao i ceo Krf uostalom. Ima dosta mladih, čak mislim procentualno i najviše. Do Kerkire ima 25 km. postoji gradski prevoz, koji nije baš sjajan i redovan ....
Plaže su sasvim solidne

Išla bih letos u Pefkohori busom i vidim da Solun nije daleko (oko 100km) pa me zanima kakve su bus linije do tamo, tj da li mogu da ujutru odem do Soluna i uveče se vratim, a da mi tamo ostane vremena za obilazak. Da li je neko išao ovako u Solun iz Pefkohorija?

....Σερβοσ αλλα και........Σκιαθιτισ(χρονια τορα)....

Να 'σαι καλά μεγάλε. Χρόνια Πολλά, Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα πάντα με υγεία, χαρά και ευτυχία. Πολυ σκαφάτο σε βλέπω Καλά ξηγιέσαι. Έλληνας ή Σέρβος είσαι;

Molim vas momci bez "psovki":-D

Ne može ni da ima, kad je to obična kuća, a ne ''VILA''

Nebitno sta je, na nekim sajtovima je predstavljena cak kao i hotel, ali ako znas da je "obicna kuca" verovatno znas i nesto sto mi je korisnije od toga :)

Ne patim da letujem u hotelcinama od 300 soba, bitno mi je da je cisto i uredno. Gde se nalazi, to znam.

Vila je u Grčkoj pojam koji je vezan ISKLJUČIVO za privatnu kuću.
To su kuće vredne najmanje milion evra (bez zemljišta), i ako se izdaju, izdaju se za najmanje 2000 evra dnevno i to isključivo preko domaćih agencija za nekretnine, da bi bili pokriveni osiguranjem ....

IMA takvih VILA za izdavanje, na donjem putu između Haniotija i Polihrona.

Naše agencije ZLOUPOTREBLJAVAJU taj naziv i zbog toga reagujem. A naši ljudi se primaju na to, pa posle budu razočarani itd ...

Pogledaću na grčkima sajtovima, da li ima opis, mada je to ponekad nemoguće, jer često više kuća ima isti naziv. Imenuju ih obično po ćerkama ....

Na tvoju sreću, teško da se može raditi o gradu, s obzirom da CEO Krf ima 100.000 stanovnika. Po mojoj proceni, nema više od 10.000 stanovnika.
To je jedno malo mestašce, sa dosta zelenila, kao i ceo Krf uostalom. Ima dosta mladih, čak mislim procentualno i najviše. Do Kerkire ima 25 km. postoji gradski prevoz, koji nije baš sjajan i redovan ....
Plaže su sasvim solidne

Hvala na info.;)

Drage i dragi,

putujemo krajem maja u Grcku na letovanje. Bicemo u Paraliji i Leptokariji, pa smo hteli da odemo par puta i do Soluna. Posto smo vegetarijanci, zanima me da li neko zna neku zdravu hranu u kojoj mogu da se kupe soja proizvodi i slicno. Ili da li ih ima u nekom super marketu.

Restorani nas u principu ne interesuju, jer nemamo puno kinte, a ni nas sin nije bas u tom fazonu. Vise nas interesuju tofu, sejtan, tempeh i tome slicno.

Hvala unapred

JJ,

ako neko iz soluna moze da ti kaze koja od ovih ulica je bliza centru,onda,evo sta pise na http://www.bioshop.gr/shops.htm
u kojim ulicama u katerini i solunu ima bio radnji (znaci,pise ime ulice i broja,i naziv radnje):

***solun:

ΒΑΤΙΚΙΩΤΟΥ 28 «ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ»

ΚΑΣΤΡΙΤΣΙΟΥ 1 , ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΘΩΝΟΣ «ΤΟ ΒΟΤΑΝΙ»

• ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 160 «ΖΩΤΙΚΟΤΗΣ»

• ΑΛ. ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ 14 «FLORAMAMA»

• ΑΛ. ΣΒΩΛΟΥ 61 «BOTANICA»

• ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ 17 «ΒΙΟΠΟΡΕΙΑ»

• ΒΑΣ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 26 «ΑΜΑΛΘΕΙΑ»

• ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 61 «ΦΑΡΜΑ»

• ΔΕΛΦΩΝ 7 «Ο ΒΙΟΚΟΣΜΟΣ ΣΤΗ ΔΕΛΦΩΝ»

• ΘΕΜ. ΣΟΦΟΥΛΗ 34 «ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ» Νο2

• ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΥ 33 «ΣΟΥΣΑΜΙ ΑΝΟΙΞΕ»

• ΙΩΑΝΝΟΥ ΜΙΧΑΗΛ 4 «Η ΠΗΓΗ»

• ΙΩΝΙΑΣ 9Α «GREEN HOUSE»

• ΚΑΡΑΚΑΣΗ 27 «ΨΙΘΥΡΟΣ»

• ΚΟΣΜΑ ΑΙΤΩΛΟΥ 14 «ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ»

• Μ. ΜΠΟΤΣΑΡΗ 68 «ΒΙΟΦΡΟΥΤΟΡΑΜΑ»

• Μ. ΜΠΟΤΣΑΡΗ 71 «ΟΙΚΟΔΕΝΔΡΟ»

• ΜΕΡΚΟΥΡΙΟΥ 10, ΝΤΕΠΟ «ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ = ΖΩΗ ΓΕΜΑΤΗ ΥΓΕΙΑ»

• ΜΗΤΡ. ΙΩΣΗΦ 5 «ΒΙΟ ΒΙΟ»

• ΜΙΑΟΥΛΗ 27 «ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΝ»

• Π. ΙΩΑΚΕΙΜ 13 «ΓΑΙΑ»

• ΠΙΤΤΑΚΟΥ 26 «ΜΑΝΑ ΓΗ»

• ΠΡΟΞΕΝΩΝ 15Β «Ο ΜΑΓΟΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ»

• ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΚΑΛΛΑΡΗ 7 «ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ» Νο1

• Π. Π. ΓΕΡΜΑΝΟΥ 30 «ΦΡΟΥΤΟΓΕΝΕΣΗ-ΒΙΟΓΕΝΕΣΗ»

***katerini:

16ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΓΩΝΙΑ ΑΘΗΝΩΝ «BIOCAFE FRESCO»

• ΕΘΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 15 «IN VIVO»

• ΠΑΝ. ΤΣΑΛΔΑΡΗ 8 «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΟΛΥΜΠΟΥ»

• ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΥ 22 «ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ»

ja,inace,u katerini,u bio radnji
"ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΟΛΥΜΠΟΥ" u ulici pan.tsaldari 8, obavezno svaki put nakupujem paksimadia (dvopek) organski proizveden na kritu (ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΙΑ ΣΙΚΑΛΕΩΣ=razani paksimadakia,firma je ΤΣΙΚΝΑΚΗ),i raznorazno semenje,imaju i veliki izbor drugih stvarcica,ne mogu bas da se setim da li i soju

Dragi moji,
hajde molim vas rezimirajte ukratko, meni neiskusnoj, vase utiske.
Ovog leta bih prvi put da letujem u Grckoj,sto znaci nemam bas nikakvu predstavu o nicem.
Sve to jako lepo izgleda na raznim brosurama i po raznim sajtovima,ali interesuje me iskrena preporuka od nekog ko je vec bio i video.
Naime,treba mi nesto sa smestajem blizu plaze,cisto i prilagodjeno deci uzrasta 5 i 7 god.
dakle nikakvi provodi,nocni zivot i sl.vec pesak,ciste plaze,plicak,decija igralista...I sve to negde blizu (autobus prevoz)i naravno POVOLJNO!
Tesko zar ne?
Unapred hvala,Pozdrav!

Back