Grčka zbirno

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
grci decenijama zive na grbaci drugih...prvo na grbaci amerikanaca, a sada na racun bogatog dela evrope
sada kad su presusili izvori zbog ekonomske krize, ne mogu da se odreknu skupih koktela i svakodnevnih vecera po restoranima pa im ceo svet kriv, a ne shvataju da je problem u njima. misle novac ce nastaviti da dolazi, a oni ne moraju nista da rade.
trecina zaposlenih radi u javnom sektoru i navikla lenja guza da prima 13. pa cak i 14. platu i nece nicega da se odrekne, a duzni su 300 milijardi$
mislim da ce ih ove bahanalije sa benzinom i strajkovima skupo kostati u sledecoj sezoni

Ne bih kategorički govorila koja je najljepša zemlja - u mom srcu je to Francuska - ali Grčka je predivna zemlja. Raznolika, posebna i duboko antička, i ona kontinentalna i otočka. Egej je prekrasan toliko, da i danas vidim kad sklopim oči, more obasjano suncem, plavetniko, bijelu boju, otoke i Tursku preko puta. Rado bih se vraćala i vraćala. Da idem deset godina za redom, nikad ne bi bila ista, uvijek nova i drukčija :)

grci decenijama zive na grbaci drugih...prvo na grbaci amerikanaca, a sada na racun bogatog dela evrope
sada kad su presusili izvori zbog ekonomske krize, ne mogu da se odreknu skupih koktela i svakodnevnih vecera po restoranima pa im ceo svet kriv, a ne shvataju da je problem u njima. misle novac ce nastaviti da dolazi, a oni ne moraju nista da rade.
trecina zaposlenih radi u javnom sektoru i navikla lenja guza da prima 13. pa cak i 14. platu i nece nicega da se odrekne, a duzni su 300 milijardi$
mislim da ce ih ove bahanalije sa benzinom i strajkovima skupo kostati u sledecoj sezoni

Tacno...mnogi su se razgalili do tolike mere da su me letos ubedjivali i pricali stvari tipa da nije lepo u EU,da su problemi potekli od EU,ne zelite da udjete u EU-verujte eto vidite sta nam se desilo i sl.Kazem pojedinci tako pricaju,dok su drugi svesni da su sami usrali,ali nikad nece biti muke po njih,uvek ih neko spasava.

grci su ispali veliki ******
prijatelji mi se vratili sa halkidikija i kazu da su preziveli sodomu i gomoru sa benzinom
nasli ga jedva na jednoj pumpi na ulazu u nea flogitu-cena 5e. red oko 100m, a u redu sve nasi i makedonci.
daju samo po 20l.
strasno...
na ring roudu videli nekoliko ocajnika sa natpisom na kartonu: gas please!
iako se apeluje da se prodaje benzin turistima, pumpadzije to ignorisu
naprotiv, koriste priliku da zarade na nevolji turista, jer su se grcki vozaci primirili i cekaju da prodje kriza

danas bila na ring roudu i nema ni ocajnika ni redova. benzina ima kao i dizela. :lol:

Mislim da vam je pogrešno mišljenje.Nisu Grci živeli na grbači Amerikanaca već su oni misleči na amere bili na Grčkoj grbači.Uselili im se u zemlju obečali kule i gradove kao i svim ostalim zemljama u koje uđu i onda krk nož u leđakad je najteže. Nemoj da mislite da se i nama to ne bi desilo.:think:

Da li neko moze da mi pomogne. Ove godine smo malo zakasnili sa odlukom o letovanju. I eto tako na brzinu pala je odluka da idemo negde blizu Soluna. Konkretno zanima me da li je neko bio U Nea Iraklii pored Nea Kalikratije ili u Dionisosu pored Nea Mudanije. Zanima me najvise kakve su plaze i more i da li mozete da mi date neki savet ili telefon za smestaj, moze i privatnom porukom. Ako neko ima bolji savet za lepu plazu i sto lepse more, deca su mi 3, 5, 9 i 13godina bio bih mu zahvalan a pogotovu ako zna za neki dobar smestaj a da nije preko agencije jer izgleda da je sve vec skoro zauzeto.

Nemoj da se obazireš na agencije. Puni su smeštaji koji su oni zakupili. Meni prijatelji se već uveliko vračaju sa odmora i kažu da smeštaja ima svuda. Čak negde dostiže cenu i od 30 eura studio. I ja imam troje dece(9,7 i 5) i isto tako idem na bum za dve nedelje ali na Lefkadu. Isto što se tiče Štrajka kažu ljudi da ništa nisu osetili da su to samo novinske priče.:ok:

Nemoj da se obazireš na agencije. Puni su smeštaji koji su oni zakupili. Meni prijatelji se već uveliko vračaju sa odmora i kažu da smeštaja ima svuda. Čak negde dostiže cenu i od 30 eura studio. I ja imam troje dece(9,7 i 5) i isto tako idem na bum za dve nedelje ali na Lefkadu. Isto što se tiče Štrajka kažu ljudi da ništa nisu osetili da su to samo novinske priče.:ok:

Nisu bas samo novinske price..
moj kolega se jutros vratio iz mesta Nea Vrasna i kaze da goriva nije bilo za turiste vec samo za hitne sluzbe...a da se u poslednjih par dana i te kako osetio nedostatak namirnica po hipermarketima jer im je otezana dostava robe :)

Ja zivim u Atini,i ovde nisam nesto primetila nedostatak namirnica u supermarketima.
Nedotatak benzina smo,nazalost,osetili jer smo bili na rezervi kad su resili da strajkuju.Trebalo je naci pumpu sa bezolovnim.Na srecu,bio je prvi dan strajka,pa smo posle nekih sat vremena potrage po Atini nasli jednu sa dovoljno benzina i veoma malo guzve.
Sada je situacija ok.

Ja sam bio na Lefkadi ali davno jos 1981.godine tada je bilo fenomenalno. Najvise mi je ostalo u secanju samo more slanje od Jadranskog i toplije. te godine smo pocrneli kao sa reklama za koperton. da ne zaboravim, u mestu u kojem smo bili je bio i festival folklornih drustava iz celog sveta. na jednom od centralnih trgova bile su stare radnje u kojima se proizvodio i tocio uzo od isparenja si mogao da se napijes.

Poslednja izmena:
Nisu bas samo novinske price..
moj kolega se jutros vratio iz mesta Nea Vrasna i kaze da goriva nije bilo za turiste vec samo za hitne sluzbe...a da se u poslednjih par dana i te kako osetio nedostatak namirnica po hipermarketima jer im je otezana dostava robe :)

Dobro je da se svi bave snabdevenoscu prodavnica u Grckoj,a niko ni ne pominje da u nasim radnjama poslednjih nedelju dana skoro i da nema mleka!Tacnije,svezeg nema,samo poneki litar zaostalog dugotrajnog.Ali svi su primetili da su Grci ******!.A sta smo mi?!I nije mi jasno zasto se zgrazavamo nad stvarima koje su do juce(a i danas su)bile nasa svakodnevnica?!Krecem u Grcku za par dana potpuno rasterecena....Sta tamo moze da mi se desi sto mi se ovde vec nije desilo..?...

Moj kolega se vrati iz olimpik beach-a i kaže da je bilo sve normalno ništa od štrajka nisu osetili. Doduše gorivo su kupili u Makedoniji i nisu skitali zbog male bebe ali što se tiče vode i hrane ništa nisu osetili da nedostaje.

I ja volim sebe što nisam otkazala Grčku,mada ne mogu da kažem da sam bila ravnodušna zbog štrajkova. Ipak kad ideš tako daleko,naročito sa decom, nije ti svejedno da čuješ da se dogadja nešto čega smo i sami bili svedoci kod nas.Pa ne moraju barem deca to da gledaju.

I ja volim sebe što nisam otkazala Grčku,mada ne mogu da kažem da sam bila ravnodušna zbog štrajkova. Ipak kad ideš tako daleko,naročito sa decom, nije ti svejedno da čuješ da se dogadja nešto čega smo i sami bili svedoci kod nas.Pa ne moraju barem deca to da gledaju.

ja bila sa 5 dece- bilo nam je fantasticno :D
za muske tinejdzere nista nismo morali razmisljati, pare i cao :super:

Dobro je da se svi bave snabdevenoscu prodavnica u Grckoj,a niko ni ne pominje da u nasim radnjama poslednjih nedelju dana skoro i da nema mleka!Tacnije,svezeg nema,samo poneki litar zaostalog dugotrajnog.Ali svi su primetili da su Grci ******!.A sta smo mi?!I nije mi jasno zasto se zgrazavamo nad stvarima koje su do juce(a i danas su)bile nasa svakodnevnica?!Krecem u Grcku za par dana potpuno rasterecena....Sta tamo moze da mi se desi sto mi se ovde vec nije desilo..?...

stvar je u tome sto niko ne zeli da mu se desi ono sto nam se desavalo
po tvojoj logici hajdemo svi na letovanje u pojas gaze...sta tamo moze da mi se desi a da ovde nije...? restrikcije, nestasice, blokade, sankcije, bombardovanje...
ispali su ******, nego sta

stvar je u tome sto niko ne zeli da mu se desi ono sto nam se desavalo
po tvojoj logici hajdemo svi na letovanje u pojas gaze...sta tamo moze da mi se desi a da ovde nije...? restrikcije, nestasice, blokade, sankcije, bombardovanje...
ispali su ******, nego sta

Kad takav stav ima Svajcarac onda je to skroz logicno,ovako,nije cak ni smesno,Uostalom,niko te ne tera da ides tamo.P.S.odlican si nik sebi izabrao:super:ni ja ne bih bolje...

ja sam bio u dionisosu 3g za redom-2007. 2008. 2009.
vec sam pisao o tome i to opsirno...ako te ne mrzi, potrazi

Pronasao sam ono gde opisujes kako se stize u Dionisos. Svaka cast na preciznosti. Ja sam se ove godien ispalio za rezervacije preko agencija pa moram sam da se snalazim. Zato i pitam za vise mesta, nisam siguran kakve su mi sanse da pronadjem pristojan smestaj po razumnoj ceni. Koliko sam shvatio sezona im nije bila bog zna kakva ali to moze da znaci da ni cene nece biti dobre, citaj bice vise nego sto je uobicajeno. Da li ti imas neke informacije o tome.

Back