Napokon pravi odgovor, koliko sam razumeo cene su u vreme najveceg spica. Mi krecemo 22.avgusta tako da mogu da budu samo nize zar ne? A more jel toplo i cisto i kakav je ulazak postepen ili, e da, da li je bilo meduza... Kakve su cene u lidlu, meso, mlecni proizvodi, suhomesnato, slatkisi, Jel ima neka veca radnja tipa lidl prema flogiti. ako kojim slucajerm ne bih nasao nesto dobro za smestaj u dionisosu da li bi vredelo da pokusam u flogiti, mislim da li bi bilo skuplje? i kada bi uporedjivao dionisos i flogitu u cemu bi se razlikovali?
U avgustu su Grci na GO tako da ne znam kako ce tada stvari da stoje. Prosle godine u to vreme kada vi idete je bila koleginica sa posla i ona mi je i preporucila ovo mesto i sto se tice guzve bilo je otprilike kao i sada.
More je cisto, samo zna da kad okrene vetar iz pravca Nea Moudanie da donese necega malo i to traje kratko i nije nista strasno. To se nama desilo jedno prepodne.
More je toplo pogotovo popodne, a kad su talasi bude kao corba.
Ulazak je postepen, ali ne kao klasicni grcki plicak. Na nekih 15 metara je dubina meni do vrata (visok sam 190 cm). Meni je bilo taman t.j. plicak niti je prekratak niti je predugacak. Pre podne je obicno mirno, a popodne budu manji ili veci talasi, zavisi od vetra.
Video sam da su izvadili neke dve meduze za 10 dana i to neke koje ne peku posto su ih hvatali golim rukama. Grcki penzioneri imaju obicaj da setaju kroz vodu i skupjaju sve sto vide u vodi.
U Flogiti nisam bio tako da ne mogu da uporedjujem, ali sam nekako siguran da je taj potez od Nea Kalikratije do Nea Moudanie svuda slican. Siguran sam da cete 22.08. naci smestaj u Dionisosu samo izbegavajte vile pored kanala (krajnji red prema Nea Moudaniji) i krajnji red vila koje gledaju na put. Vec ove sto su u tom pravouganiku a gledaju prema moru su OK. E sad ja bi licno izbegavao i one koje gledaju na centar.
Sto se tice cena nesto je skuplje nesto jeftinije nego kod nas, ali razlike nisu drasticne.
Meso nisam gledao,
Suhomesnato sam poneo iz Srbije (i sve vratio nazad),
Mleko mislim da je oko 1 euro, nisam kupovao posto je sin alergican na laktozu
Kiselo mleko 200g 0,40-0,50 i odlicno je. Samo gledajte da kupujete ono obicno, a ne ono obrano i koncentrovano
Hleb (tost) 1,30
Slatkisi ne znam posto ih moje dete nesto bas ne voli,
Breskve i paradajz kao kod nas, a dinje i lubenice jeftinije.
Cene u prodavnicam u Dionisosu su otprilike vece za 50-100%, a u Galaxiosu za 10-20% u odnosu na Lidl.
Krofne na plazi 1,50
Giros 2,20 (bolji je onaj na levoj strani kad se gleda od mora)
Za pizze su mi rekli da ne valjaju ali cena je negde oko 10 evra.
Pica po kaficima ne znam posto su, posto moj sin negde oko 21.00 vec pada u krevet od umora jer ustaje oko 07.00 i nece da spava popodne.