Grčka zbirno

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Taman sam se zagrejala kad me ohladi sa veeeelikim plicakom:(jel to ono-umoris se dok stignes do plivajuce dubine?)Nikad nisam volela te plicake,ni kad su deca bila mala,a i kao da na takvim plazama ima popodne vise trava..kazi mi da nema i da plicak nije bas kao u paraliji!:cool:

Idemo za nedelju dana u Nea Potidea na prvom prstu.Zanima me da li neko ima info o mestima u blizini, dal ima da se ode na neke druge zanimljive plažice u okolini, da se vidi nešto itd. jer je samo mesto malo i čula sam i da nema bog zna šta da se vidi u samom mestu.Mi idemo kolima tako da možemo malo da švrljnemo.Hvala unapred! :)

Idemo za nedelju dana u Nea Potidea na prvom prstu.Zanima me da li neko ima info o mestima u blizini, dal ima da se ode na neke druge zanimljive plažice u okolini, da se vidi nešto itd. jer je samo mesto malo i čula sam i da nema bog zna šta da se vidi u samom mestu.Mi idemo kolima tako da možemo malo da švrljnemo.Hvala unapred! :)

cim se predje most koji spaja kontinentalni deo i prvi prst na halkidikiju, sidje se desno i velikim polukrugom se ulazi u nea potideu, mesto koje osim gomile barova i suncobrana nema nista.
velika pescana plaza koja je ko jaje jajetu pomenutim plazama u okolini (dionisos, flogita, plaja)
ono sto sam primetio je velika uredjenost i visoke cene
nasih nema
meni je mnogo lepse u obliznjoj fokei i na plazama u njenoj blizini
obavezno ici na plazu koja je par km od fokee prema kalitei...orijentir je veliki zemljani parking i tabla nekog gr mobilnog operatera
malo dalje je jos jedna fantasticna plaza...to je u stvari hotelska plaza i do nje se dolazi samo liftom, ali bez brige, niko vas nista nece pitati. orijentir je hotel sa desne strane i pesacka pasarela preko magistrale koja vodi do lifta

hotel "golden star", danas se vratila :(
pa... da sumiram...
hotel je fakat fenomenalan, imali smo ludog grka koji radi u hotelu, vatreni navijac paoka koji kad je cuo da smo navijaci partizana - totalno se posvetio nama ;) donosio nam je uzo posle vecere, zezao se, gledali smo zajedno tekmu paok-ajaks i sizeli zajedno sa njim... upoznali neke jevreje, zatim irance, ma sve u svemu raznolikog sveta tamo ima ;)
hrana je odlicna, dorucak baziran na svedskom stolu - klasican evropski, vecera se sastoji od predjela, glavnog jela i dezerta, sve vrlo ukusno, uglavnom grcki specijaliteti (mmmm punjene paprike mmmmm). plaza je odmah ispred hotela, deli je samo setaliste od tri metra sirine, pescana sa veeeelikim plicakom, vodom toplom kao u kadi i ... nema meduza :) peskire za plazu dobijes na recepciji pa svoje ne moras da vucas :) inace je jako cist hotel, sve se redovno menja od peskira do posteljine, ma sve je cakum-pakum ;)
e sad cene :
voda od 2 l na plazi je 2 eur, obicnu vodu ne naplacuju inace nigde a donose ti je jer se tako podrazumeva ;)
kafa oko 3,5 eur skoro svuda
krofne (eble vas krofne :zcepanje::zcepanje:) su 2 eur
sladoled je oko 1,5 eur kugletina ;)
alkoholna pica su 6eur+ (kokteli su oko 8 eur)
hajneken je od 9-12 eur
i tako.... ;)
sto se tice hrane po prodavnicama zaista ne znam, hranili smo se u hotelu, a za rucak smo uglavnom lutali, svracali negde na sendvice ili giros.
prodavnice, tj ono malo prodavnica sto ima rade dvokratno od 10-12 pa od 18-20 i tako dodjosmo do racunice za krizu u grckoj :mrgreen:
apoteka i pekara ima na svakom cosku, uz setaliste su taverne i kafici. sve u svemu, sjajan odmor i ove godine, zaplakasmo se na odlasku .... :(

Meni su za kraj avgusta, poslednja nedelja ponudili za 80 e dnevno nocenje sa doruckom za 3+1. Nesto mi se to cini da bi to izaslo vise od tvojih 35 e za polupansion?
I kazu mi da u avgustu u Solunskom zalivu ima meduza :confused::(:sad2:.

Meni su za kraj avgusta, poslednja nedelja ponudili za 80 e dnevno nocenje sa doruckom za 3+1. Nesto mi se to cini da bi to izaslo vise od tvojih 35 e za polupansion?
I kazu mi da u avgustu u Solunskom zalivu ima meduza :confused::(:sad2:.

probaj mesto perea, nekih dvadesetak kilometara ispod soluna. u hotelu na bazi pp je oko 350 eur po osobi za 10 dana. deca ispod 12 god placaju samo hranu i to je oko 11-12 eur. hoteli su u glavnom na samoj plazi, idealno je za decu, voda je topla, ma sve je super. cene svuda su iste kao i prosle godine nist se nije menjalo. ;)
dakle dvoje odraslih i dvoje dece 2x35 + 2x12 = 94
sada je špic sezone i za očekivati je da su cene znatno više. mislim da je teško naći apartmanski smeštaj za 3+1 za manje od 50...60 eur, a i to je pitanje kakav, tako da mi tih 80 eur deluje korektno za nekoga ko želi dobar smeštaj sa doručkom. cene su u grčkoj a i inače na zapadu više nego kod nas, pa i doručak za četvoro u pekari može lako da izađe 15...20 eur što pokriva razliku. ja ne volim te hotelske varijante, pre svega zbog određenog vremena za doručak i siromašnog menija.
sa meduzama nema pravila

OK.Evo moji utisci..idemo redom...
Paralia definitivno ako vam treba nova jakna:)Plaza..joj..lol..10 puta sam se setila nama omrzene Crne Gore...al za klince je super..susedno mesto Olympic beach-pravo penzionersko, sa puno parkica za decu-tu sam kupila extra kupaci kostim...dalje..Katerini-wow,super butici kupila 10-12 komadica garderobe...Solun..wow...ali dobre cipele su kao i ovde...cene su visoke...ako vas nesto zanima pitajte,ali ne o hrani-jer ja stvarno ne volim meso,veoma sam probirljiva,ali cene su kao i ovde mozda 30% na gore.

vd:
dakle dvoje odraslih i dvoje dece 2x35 + 2x12 = 94
sada je špic sezone i za očekivati je da su cene znatno više. mislim da je teško naći apartmanski smeštaj za 3+1 za manje od 50...60 eur, a i to je pitanje kakav, tako da mi tih 80 eur deluje korektno za nekoga ko želi dobar smeštaj sa doručkom. cene su u grčkoj a i inače na zapadu više nego kod nas, pa i doručak za četvoro u pekari može lako da izađe 15...20 eur što pokriva razliku. ja ne volim te hotelske varijante, pre svega zbog određenog vremena za doručak i siromašnog menija.
sa meduzama nema pravila

U stvari to bi bilo 3*35+12=117 sto mi se cini za ND mnogo. Ja se i nadam pristojnom smestaju, makar za nocenje od 50-60 e sto je cena koju je placala vecina ljudi koje znam da su ove godine isli u Grcku, ukljucujuci i ostrva. Meni medjutim nude 70-120 e samo za smestaj u raznoraznim apartmanima sto mi ne odgovara. Inace licno vise volim hotele ali za ovo letovanje sam spremna da idem i u apartman ali izgleda da ja to preko interneta nesto ne umem da nadjem :think::confused:.

hm, to je tacno
medjutim, nije mi se jednom desilo da posle popijenog pica dodje riba i pita da li bi jos nesto narucili
ne narucujm nista i niko me ne tera, naravno...ali ostaje neprijatna situacija
to je narocito izrazeno subotom i nedeljom kad je guzva i kad dolaze grci koji su nevidjene trosadzije (zato i propadaju:D) i koji narucuju beskonacno mnogo pica, koktela, sendvica itd itd

U Leptokariji moras da narucis pice na svaka 2-3 sata, a lezaljke su tako natrpane da se jedva iskobeljas i provuces do mora. Pri tome uopste ne pociste pesak sa njih niti one male stolove. Rekla sam konobarici da ocisti sto koji je bio pun prljavih salveta i slamki, ali me hladno odhebala, mislim ignorisala. Turisti obicno popiju po jedno pice i pokupe se i odu, a nama samo stopaju vreme za novo pice.
Jos kad se setim kako sam pljuvala po Tunisu, a tamo za male pare letovala u hotelu sa 5* (tuniskih), pa imala besplatne lezaljke sa sve dusecima i hotelskim peskirima.
Uglavnom, Grcke mi je dosta, sledece godine pravac Turska.

U stvari to bi bilo 3*35+12=117 sto mi se cini za ND mnogo. Ja se i nadam pristojnom smestaju, makar za nocenje od 50-60 e sto je cena koju je placala vecina ljudi koje znam da su ove godine isli u Grcku, ukljucujuci i ostrva. Meni medjutim nude 70-120 e samo za smestaj u raznoraznim apartmanima sto mi ne odgovara. Inace licno vise volim hotele ali za ovo letovanje sam spremna da idem i u apartman ali izgleda da ja to preko interneta nesto ne umem da nadjem :think::confused:.

nije nd nego pp :)

Danas sam uplatio Laganas: 1.jul, 11 noćenja u Zante D'Oro preko Kufera (organizator Barcino Tours)

Hvala georgejune-u (jedna reputacija od mene :)), a ako ima nekog sa kim se poklapamo u terminu, nek ne ćuti ;)

E hteo bih da te pitam, posto i ja idem sada bas u Zante D'oro isto 11 nocenja preko koofera odnosno Barcino Tours-a, kakav je smestaj i organizacija agenicije. Mislim, da li si bio zadovoljan posto sam nasao i procitao dosta negativnih kritika kako u vezi Zante-a tako isto i u vezi agencije. Hvala unapred :):):)

Što se tiče agencije, ja sam išao kolima tako da nisam imao mnogo saradnje sa njima (ono što znam je da se niko tamo nije žalio na agenciju). Vila je okupirana Srbima, lokacija ne može biti bolja a sobe su sasvim OK, prostrane i čiste. Jedino mi se nije svidela agencijska organizacija obilaska ostrva brodom jer je brod bio prenatrpan, moja preporuka je da platite koji evro više i idete samostalno na taj izlet.

Posto sam pregledao i pretrazio forum(nadam se da jesam),nisam nasao nista konkretno o ostrvu Skyros.Da li moze neko da mi kaze iz prve ruke,malo vise o njemu.Znaci ne informacije sa neta,nego ako je licno bio ili poznaje nekog ko je posetio ostrvo...

Juce se vratismo-sve je mirno,normalno i nije jeftinije-naprotiv!Jedino smo app.nasli jeftino 4krevetni za 20E do plaze,ali u Nea Flogiti,a koliko videsmo,u tom kraju je sve praznjikavo,izgleda da sezona rano jenjava(npr,Dionisios je skoro prazan,mnoge kuce zatvorene..)Zivahna je N.Modania,a Kassandra je puna.

Back