Grčka zbirno

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Od Grcke sam videla samo Krf i Neos Marmaros. Treba mi neko mesto koje zadovoljava sledece uslove:
1. ima pescanu plazu, cisto more
2. da nije Paralija
3. da ima bar tri diskoteke
Ako neko zna za neko takvo mesto bio bi mi od pomoci pri odabiru destinacije za ovo leto

KASANDRA
Moze li mi neko reci dali ima u Kasandri-Haldikidi mesto gde je moguce otici na 1-2 dana na more gde je plaza pored nekog brdasceta ,dali postoje pecine pored obale i td.
Jer svi ovde pisu samo odiskotekama,nocnom provodu.....Sobzirom da nezivim daleko od Soluna,ste strane jos nisam bila.
Pa zato vas molim ko zna za nesto slicko neka mi javi.
:wink: :wink: :wink:

za one koji nece skoro u grcku,evo malo live stream web kamera,ne preporucujem osobama slabog psihickog zdravlja:
http://www.hellascams.gr/watch.html

instalirajte onaj active-x sto vam nudi,i odblokirajte pop-up ,kontrolu nad kamerom nemate, imidzi se automatski menjaju
preporucujem cam sa mikonosa i krfa (kod ove vidite i sta ljudi rade na plazi hehe)

mada imam jos gomilu site-ova sa kamerama,ovaj mi je nekako naj

Hedonist021:
Jel neko bio u vili Blue Sky u Haniotiju? Kakva su vasa iskustva?
Prošle godine je trebalo tamo da letujem sa ženom i decom ali igrom slučaja desilo se da su nas zvali iz agencije da nas upozore da su uslovi smeštaja drugačiji od onih za koje su znali i da im je bazen u kvaru, pa pošto su sa deco, oni su nam savetovali da odustanemo i da dođemo do agencije po pare. Pomislili smo da su vrlo fer što su nam to na vreme javili, čim su imali pritužbu nekog gosta koji im je zapretio da će ih tužiti ako ne upozore druge ljude. Potom smo mislili da su prodali nekom svom, zbog velike potražnje Haniotija u tom periodu, a bilo im najlakše nas da otkače. Mi smo jedva našli noovi aranžman u tom periodu za Hanioti i to preko Falkona. Posle požara koji se desio u avgustu, mnogi su otkazali i mi smo od Falkona dobili umesto dvokrevetnog trokrevetni apartman i to u Hotelu Angelo sa bazenom. Bilo je predivno i taj hotel se nalazi baš pored Blue Sky Haniotija, deli ih zid. Ne znam da li je radio bazen u Blue Skyu, mislim da jeste, ali ako nije tad sad sigurno radi. I taj Blue Sky mi je delovao malo starije, ali mi se čini da je OK za te pare. Nisam hteo da istražujem, jer su nas ovi iz Falkona baš obradovali sa poklonom. U Anđelo hotelu u kojem smo bili postoji discoteka na otvorenom i radi od 21h do ponoći, ima strava bazen i veliku baštu.
Hanioti je simpatično mestašce, sve je skoro novoizgrađeno, ma tipično je englesko letovalište. Ima u njemu puno pabova i kafića, nema onih grčkih kafenia (nijednu nisam video), gradska plaže nije loša, ima dosta srba turista i engleza i malo švaba i grka.
Nije loše za porodično letovanje, ali neki provod naročit ne postoji, bar za moj ukus. Najviše mi se dopao Bahalo kafić na plaži, dobra muzika i ljubazni konobari.

Postoji osnovni cenovnik, koji kod Grka važi kao i kod nas zakoni. Od slučaja do slučaja....

Kada dodješ, pogledam prvo u PC da vidim koliko imam slobodnih kola, motora. Uglavnom znam i napamet.Onda pregledam rezervacije za sledeću nedelju.

Onda ti saopštim neku cenu, a pratim tvoj izraz lica. Ako se dvoumiš, igram još malo igru, ako ti se u startu cena ne svidja, odmah spuštam cenu. Kada imam puno automobila na placu, preteram nekoliko u drugu ulicu da bih mogao da pričam priču kako je skoro sve izdato...

TAKO se ovaj posao radi u Grčkoj.

Ne mogu da ti odgovorim na tvoje pitanje. Treba mi datum i dužina iznajmljivanja.

Nemoj pogrešno da me shvatiš, ali ISTI motor izdajem i po 5 i po 20 evra dnevno, zavisi od situacije.

Hoću da idem kolima do IOS-a! Čitao sam dosta o ovom načinu putovanja, i sve mi je manje više jasno. Moja šklopocija troši 6.5L plina, pa i da ga ne nađem negde, nije frka ni za benzin, u svakom slučaju kada se podeli na tri osobe, ispada vrlo povoljno. I sve ostale zezancije, kartoni, makedonci, troli, orkovi... nije k frci...
Ono što je za mene najveći problem, jeste neobaveštenost o trajektima. Sve što sam našao na netu, jesu neki Titanik trajekti, koji koštaju i do 200E od Pireja do IOS-a i nazad...
Pa s toga... pitam sve, a i gosn. Codemakeropediju, ima li brej neko krpetalo kao u Lepetanima? Nek se vuče i tri dana ako otje, i magare neka mu bude konjska snaga, ali da je jeftinije? Moze i da potone ako mu volja! Kog ce mi vraga tamo neke kabine, ovo ono, nista ne fali i mom prednjem sedištu!
Nisam paradajz turista, ali jesam konzerva turista. Kad bejah mladji, igrao sam sah pod svećama restrikcije, a sad resio da odem skroz na jug u poznim mladim godinama, sto je povoljnije moguce! Vatam zadnje vozove...
Kad smo kod vozova, i to mi se svidja kao varijanta, ali 100 jevreja povratna do Atine! Aman, za aman! Imaju li ti ljudi dušu!

ManjaAtina:
Ustvari, ono sto kosta je prevoz za kola. Ostavi ih u Atini, koji ce ti djavo na ostrvu. Ferija ima koliko hoces. Guglaj ti to malo bolje :) Probaj npr www.greekferries.gr i sl. Nemoj u upitniku da biras one "high speed" nego obicne.
E, i lepo se provedite!!!

Ma sve sam probao dear MalaAtina... Svaka kombinacija, i ne da izadje ispod 180E :-(
Ma kog ce mi vraga kola na ostrvu... Mislim i o toj mogucnosti, da ih ostavim negde u Atini, ali gdeeee.... aaaa... Da mi ih odnese pauk zbog neaktivnosti, samo da uvatim konopče i da se obesim, pošto ne verujem da bi ih neko ukrao... nije auto atraktivan (Korsa 99 godište). Zna li neko onda nešto o parkiranju u Atini :D ? Kod neke zgrade ili tako nešto :confused:

nenadano mi je "otpao" put za Hurgadu , jer mi je suprug priredio iznenađenje sa Grčkom , Hanioti.....pa ima li neko da je bio tamo i da mi preporuči sve što može.....od toga šta vredi obići do rent a car-a i sl.. bila sam i ranije u Grčkoj , ali ne u tom delu....

Back