Grčka zbirno

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Na žalost, ne još. Ali stalno se šire...
Evo trenutnog spiska :

• Jumbo, GR-Agia Paraskevi
• Jumbo, GR-Agios Ioannis
• Jumbo, GR-Athens
• Jumbo, GR-Aurinio
• Jumbo, GR-Elliniko
• Jumbo, GR-Gerakas
• Jumbo, GR-Glifada
• Jumbo, GR-Halarios
• Jumbo, GR-Halkida
• Jumbo, GR-Hania
• Jumbo, GR-Ioannina
• Jumbo, GR-Irakleio
• Jumbo, GR-Kalamaria
• Jumbo, GR-Kalamata
• Jumbo, GR-Kninidhes
• Jumbo, GR-Korinthos
• Jumbo, GR-Larisa
• Jumbo, GR-Malakasa
• Jumbo, GR-Marousi
• Jumbo, GR-Melissia
• Jumbo, GR-Nea Erithreaia
• Jumbo, GR-Nea Filadelfia
• Jumbo, GR-Neo Fichiko
• Jumbo, GR-Pamisos
• Jumbo, GR-Patras
• Jumbo, GR-Pireas
• Jumbo, GR-Rhodos
• Jumbo, GR-Thessaloniki
• Jumbo, GR-Vari
• Jumbo, GR-Volos

Da li neko zna je li istina ono sto je pisao "Blic" da nezaposleni nemaju sanse da dobiju vizu, cak ni ako putuju u pratnji zaposlenog bracnog druga (uz poziv gr drzavljanina)?
Ima li konkretnih iskustava?

Wuestenkoenig:
Drugari propao mi plan za Ouranopolis.....pa me prijatelji nagovaraju da rezervisem u Gerakiniju(konkretno radi se o hotelu Olimic beach).Jel bio neko tamo i kakvi su utisci?Cuo sam da pored plaze hotela postoji neki rudnik ili sta vec :???: ???Takodje ako neko ima neke zanimljive GPS tacke za ovu oblast..neka postavi..Hvala :D

Znam taj hotelcic. Na samoj plazi je. Plaza je ok, skoro prazna. Taj hotelcic je zapravo nesto kao staracki dom. Bakice i dedice grupno odlaze na kupanje oko 6 ujutro i plivaju uz plicak jedno sat dva i onda idu u sobe. Preko dana je cela plaza tj. sve lezaljke ispred tog hotela prazno. Bila sam i u sobama jer sam upoznala neki mladi bracni par iz Beca i isla na kafu. Sasvim su dobre i pristojne, jedino se ne secam da li imaju kuhinju, mislim da imaju samo frizider i sef. Terase su relativno konforne i imaju pogled na more.
U rano predvecerje sve bakice i dedice izadju na terasu i pevaju uz harmoniku a uvece prave zuraje ispred hotela tj.u restoranu.

Sto se tice tog rudnika koji pominjes, toga se ne plasi. Nije pored samog hotela i on ne radi godinama. To zapravo nije rudnik nego posto je taj deo mora bogat cinkom, pre su ga na neki nacim mali brodici tu donosili i prebacivali na kopno.

Plaza je lepa. Ako ides sa malom decom super je a inace je taj grad za mlade totalni promasaj. Odmah pored tog hotelcica je jedan mnogo lepsi gde sam ja bila ali ne mogu da se setim imena.
Imam jednu fotku bas ispred tvog hotela. Poslacu ti je na pp.

Sto se tice rasprave o garderobi, upravo u tom Kosmosu mogu da se nadju mnogo fine stvari. Ima i bofla ali kao i svuda. Stvar izbora.
Ko se razume, videce raziliku izmedju kvaliteta i bofla. Kome je bitno da se "vidi" marka, bas mi ga je zao.
Znaci, stvar izbora.

canada1995:
Znam taj hotelcic. Na samoj plazi je. Plaza je ok, skoro prazna. Taj hotelcic je zapravo nesto kao staracki dom. Bakice i dedice grupno odlaze na kupanje oko 6 ujutro i plivaju uz plicak jedno sat dva i onda idu u sobe. Preko dana je cela plaza tj. sve lezaljke ispred tog hotela prazno. Bila sam i u sobama jer sam upoznala neki mladi bracni par iz Beca i isla na kafu. Sasvim su dobre i pristojne, jedino se ne secam da li imaju kuhinju, mislim da imaju samo frizider i sef. Terase su relativno konforne i imaju pogled na more.
U rano predvecerje sve bakice i dedice izadju na terasu i pevaju uz harmoniku a uvece prave zuraje ispred hotela tj.u restoranu.

Sto se tice tog rudnika koji pominjes, toga se ne plasi. Nije pored samog hotela i on ne radi godinama. To zapravo nije rudnik nego posto je taj deo mora bogat cinkom, pre su ga na neki nacim mali brodici tu donosili i prebacivali na kopno.

Plaza je lepa. Ako ides sa malom decom super je a inace je taj grad za mlade totalni promasaj. Odmah pored tog hotelcica je jedan mnogo lepsi gde sam ja bila ali ne mogu da se setim imena.
Imam jednu fotku bas ispred tvog hotela. Poslacu ti je na pp.
Hvala ti na ovako lepom opisu......inace idem sa klincem i bas trazim jedno ovako mirno mesto :wink: Vec sam kontaktirao Hotel..cena je 75e za nas troje po danu sa doruckom...pa ne znam jos se kolebam.u svakom slucaju hvala 8-)

Ne moram preko agencije ,ne treba mi visa...ne trazim nikakav ekstra smestaj,putovao bih privatnim autom.Jedino imam vremenski (okvir)od 27 ili 28 augusta pa do 3 septembra...znaci sedam noci....Bio bih ti zahvalan ako znas za nesto povoljnije

canada1995:
Sto se tice rasprave o garderobi, upravo u tom Kosmosu mogu da se nadju mnogo fine stvari. Ima i bofla ali kao i svuda. Stvar izbora.
Ko se razume, videce raziliku izmedju kvaliteta i bofla. Kome je bitno da se "vidi" marka, bas mi ga je zao.
Znaci, stvar izbora.
e hvala, pravi odgovor..nego imam još jedno pitanje, pa ako neko zna da mi odgovori, da li se na licu mesta mogu iznajmiti apartmani u Haniotiju, i koja bi bila cena ako neko zna, bez naših agencija, išla bi moja sestra sa porodicom, a ona ima pasoš EU tako da njoj viza ne treba, pa bi da se nađemo tamo, znači da li ima šanse da nađe smeštaj ako dođe recimo 15.07. u Hanioti?

Vlasnik tog mog hotela i tvog hotela su rodjena braca ( ili brat i sestra). Pokusaj da se raspitas da ipak dobijes ovaj moj jer je neuporedivo bolje. Mozda je cena ista, ali ovaj ima strava mini restoran ispred hotela tj. na plazi, a ovaj tvoj na ulici i slicno. Ima jakoooo puno razlike.
Vlasnik tog mog se zove Petar ali nikako ne mogu da se setim imena hotela. Ako mi ti posaljes nekoliko naziva ja cu se sigurno setiti.

U principu moze i kostace je app. 50 eura. Lakse je sada preko mejla rezervisati i pustiti stotinjak eura nego lutati po apartmanima i traziti gaze. Moze da nadje i agenciju u Haniotiu ali to ce tek biti skuplja varijanta. Iznad magistrale moze lako da se nadje ali problem je parkirati u centru Haniotia.

Wuestenkoenig:
Ne moram preko agencije ,ne treba mi visa...ne trazim nikakav ekstra smestaj,putovao bih privatnim autom.Jedino imam vremenski (okvir)od 27 ili 28 augusta pa do 3 septembra...znaci sedam noci....Bio bih ti zahvalan ako znas za nesto povoljnije

onda nadji nesto preko neta u Vourvorou, to ti je samo dvadesetak km dalje. Ja uskoro idem tamo.

Pomoć! 3 hotela mi igraju na Sitoniji a nemam baš neke parve informacije...Philipion Beach u Psakoudii na početku Sitonije, najskuplji i verovatno najbolji (u odnosu na preostala 2) ali je razlika u ceni za polupansion za ženu, mene i malu (< 2 godine) 15-20e dnevno po sobi, zatim Philoxenia bungalows takođe u Psakoudii i Elea Village 10-ak km severno od Neos Marmarasa...Kakva je Psakoudia inače 5 km od Gerakinija(prošao pre 10 godina, ali se nisam zadržavao) u principu nam treba neko mestašce gde ćemo moći da šetuckamo sa malom (idemo 1.09 na 14 dana), tako da nam je Elea Village poslednji pik jer tu oko nje nema ništa. Idemo autom, planiramo izlete i obilazak oba poluostrva, možda i do Aqualanda-a, ali da palim auto po vrućini svaka 2 sata da bi se prošetali baš i ne bih voleo. Preporuke molim.

danijeladb:
samo hoću da vidim kako to funkcioniše tamo..., jel sad malo jasnija moja molba da mi neko kaže gde ima najviše butika, radnji uopšte i gde je najbolje kupovati u Solunu ili u Grčkoj uopšte...u svakom slučaju hvala ti i na dosadašnjim odgovorima, i ne ljutim se naravno na tebe..pozz iz NS

Nemoj da se ljutis ni na mene... nisi bila konkretna sta hoces da pazaris: dakle, ako ti treba butik auto delova, ubedljivo je najbolje Via Egnatia i okolo u Thessaloniki. Cak sve i razumeju. A ako hoces krpice, idi u Atinu i podji od Tgra Omonia u koncentricnim krugovima - imas svacega da se nagledas.

Vesna Ks:
Strajderu,aktivirala sam temu Halkidiki gde sam prosle godine pisala o ovome sto te zanima....ukratko,Philipion jeste prekoputa plaze,ali nista posebno ne deluje...bar spolja gledano.
Hvala ti na opisu hotela Philoxenia na temi Halkidiki, najviše rukovodeći se tvojom preporukom odlučili smo se i danas rezervisali za termin 7.09-21.09 (1. ili 3.09 kako smo prvobitno planirali je bilo popunjeno, pa smo upali na prvi slobodan, a ja nemam problema sa terminom odmora, jedino supruga ove godine nije mogla pre 1.09 - promena firme). Uzdamo se u tvoj sud Vesna :)

Back