Oko ulaznice za Knosos je uvek rasprava. Prvo, zasto se uopste plaća, drugo mnogo je, treće, svi budu razočarani onim što su videli, očekivali su više.... Meni se lično ne sviđa, a čuo sam vodičkinju iz Francuske koja je svojim putnicima rekla, nećemo trošiti mnogo vremena ovde, ovo je sve veštačko i izmišljeno, ovo je grčki Diznilend.
Naravno, da je neko od domaćih to čuo, 'ladno bi je upucao, i ne bi ga grizla savest uopšte.
Šta misliš pod Aqua fantasy? Ako sam dobro shvatio na Waterpark ? Moja agencija je naplaćivala 23 eur sa ulaznicom i prevozom tamo i nazad sa električnim vozom ( cca 15 km )
Ne znam koliko je samo ulaznica. Mislim 15 eur za ceo dan, a 8 za pola. To vredi toliko.
Uobičajna cena za Giros pitu je 1.90 eur, za mene je to sasvim dovoljna porcija, iako sam krupan. Recimo, količina mesa adekvatna pljeskavici u čuvenom "Leskovcu" ispod hotela Moskva u Beogradu. Mislim da je standard 150 grama mesa, somun, pomfrit i besplatni prilozi.
Inače, najstrašnije sam se izblamirao, kad me je moja
buduća,

ops: Afroditi, zamolila da odem da joj kupim '' suvlakia '' - ja odem i sav ponosan joj donesem suvlaki. Ona zapanjena ??? - kaže da je mislila da ja razumem bolje Grčki. Ona je u stvari tražila giros, a na Kritu ga zovu suvlaki . A suvlaki, kako se to jelo zove u celoj Grčkoj, na Kritu zovu kalamaki - u prevodu štapić. Nije lako sa tim Krićanima....
Porcija tipa bečke šnicle sa svim prilozima je u restoranima 5 eur. Ni kod nas nema jeftinije.
Kokteli tipa Singapore sling, Sex on the beach, su uglavnom 5 eur, i mislim da je to otimanje para. Video sam i po 7, a najjeftiniji je 3,90.
Pivo je standardno 2 - 3 eur. Iako se na prvi pogled čini mnogo, Haineken nije ni u beogradskim kafanama jeftiniji. Soft drinks su 1-2 eur. Glavna otimačina je na frapee-ima, uglavnom 3 eur za jednu-dve kašikice nesskafe sa malo šlaga i mleka. Obrazloženje je da je ta cena zbog Grka, koji uz jednu kafu sede i po dva sata i zauzimaju mesto.
Za Grke je taj frape VIŠE od pića, to je prilika za druženje, ali nećemo sada ulaziti u sociološke teme.
Da, zaboravio sam smeštaj....To je vrlo diskutabilna tema. Zavisi pre svega od PERIODA.
Najskuplje je u Avgustu, jer tada i Grci i Italijani imaju kolektivni godišnji odmor. NIKADA neću shvatiti zašto Italijani dolaze u Grčku na letovanje, ali ima ih MNOGO.
Elem, ja plaćam stan svega 250 eur mesečno, na samoj obali mora, bojim se kad je bura, da mi ne odnese kuću. Sve sa erkondišnom i tv-om. Struja i voda uračunati.
Dnevni najam takvog apartmana je od 25 eur u predsezoni, pa do normalnih 60 u avgustu, a kad više nema mesta traže i 100. Pod tim se podrazumeva CEO apartman za dve osobe. Veći su samo malo skuplji, recimo 30-70-120.
Isplati se, ako možete da dobijete vizu na mesec dana, da dodjete recimo ceo jun ili ceo septembar, koji je ovde ubedljivo najlepši mesec i da iznajmite ceo veliki apartman za 300 - 400 eur, za CEO mesec, da dobro ste čuli, ceo mesec. Jedino, morate nekoga poznavati da vas preporuči gazdi. U protivnom, plaćate depozit još toliko, a vrate vam kad odlazite ako niste razbili tv itd...
Evo, tolicko za ovo javljanje...