grci su vrlo neobrazovan narod..generalno...dugo ovde zivim i znam ih u dusu...medjutim ove mladje generacije,pokazuju vidan napredak...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
nikana1:Diabolo, obicno su mi tvoji postovi simpaticni, ali ovaj put zaista nisi u pravu. Zivim u Limenariji, malom mestu i skoro svaka porodica ima PC, a ADSL se prikljucuje istog ili narednog dana po podnosenju zahteva. Tasos je na severu i spada u nerazvijene oblasti.
Delom je diabolo u pravu,jer on je na kritu i o tome i prica.Crnogorci za koje kazu "da su lenji,preponosni" i sl su "mala deca za kricane.Mnogi kad dolaze u atinu,oblace svoju tradicionalnu nosnju,da bi pokazali ko su i tesko primaju promene,pa bile one i korisne.ima i toga da nece da ima internet jer je to "djavolje".Ali zato recimo u volosu "germanos"vam daje stampac+scaner+6 meseci free internet +modem+filter uz ADSL ZA 99 EVRA,dok "ote" daje samo modem+filter i odmah placas 18,90 mesecno ali ne placas.A da ne pricam za vodafone,cosmoote,vivodi i ostale "strance".Diabolo,nisi se dobro "odrazio" zato sam ti rekao ogranici se na krit.Krit je cudo.Jedini deo grcke ,gde grci imaju oruzje,legalno ili nelegalno i jedini deo evrope,gde u extremnim situacijama vazi zakon-krv za krv (krvna osveta).Kad tad,otici cu tamo da se prosetam,a ti diabolo mogao bi da nam kazes nesto o selu "sfakia".nikana1:Diabolo, obicno su mi tvoji postovi simpaticni, ali ovaj put zaista nisi u pravu. Zivim u Limenariji, malom mestu i skoro svaka porodica ima PC, a ADSL se prikljucuje istog ili narednog dana po podnosenju zahteva. Tasos je na severu i spada u nerazvijene oblasti.
A o cemu ti govoris?Pa zato su tamo i bili,zato sto je netaknuta priroda.Inesto slicno:"dovela " je Jana Agelopopulu (znas ko je -pola grcke ekonimje kontrolise sa kokalisom) 2005 godine na skiatos d. bekama sa nekim jevrejima da kupe ostrvce "tzugria" na nepunu milju od skiatosa.Pregovarali su sa tri vlasnika,opstina,sume i crkva i...."popusili".Na toj plazi nece imati nikad nista urbano,ali zato nema ni mesta posle podne,a pojesces i popices ono sto poneses.Sto se tice "wc kabina:raspitaj se u tvom mestu gde izlazi "preciscena" kanalizaciona voda u more,pa idi da vidis kako mirise.Zato mnoga ostyrva nece da urade kanalizaciju,vec funkcionnisu sep.jame.Ne slazemo se oko shvatanja turizma i profila turista.Od dvadesetak plaza na skiatosu samo Vromolimnos ima decibele,tekila-party,dzamping,pijane engleze u podne isl,na ostalim plazama ljudi se ODMARAJU u tisini i u tome je po meni poenta.A i vromolimnos...sama ti rec kaze....diabolo:Da, bio sam u blizini, nije se moglo prici na 50 km. Bilo je zabranjeno ribarima da isplovljavaju. U Porto Karas ni obicni Grci nemaju svakodnevni pristup.
Ne razumem ovaj komentar, sta to uopste govori ???
Princeza Dajana je izgubila nevinost na Balos plazi na Kritu. Tamo je bila na svadbenom putovanju sa princom Charlsom. A na toj plazi i dan danas nema pijace vode, nego donose u buradima camcem. Imaju one wc kabine sa hemikalijama, pa smrdi svuda naokolo.
Zato sam ti i rekao,da krit nije grcka a jedine grcke filmove gledam sa temom krit.Da, svi kazu da vecina " ne ume " da se nasmeje a kad treba nesto da kazu ili kazu nesto pametno ili "pametno" cute.Interesuje ma sa kricanskih brda-vrhova,vidi li se Afrika sa durbinom?diabolo:U Sfakia nisam stigao da odem. Znam iz prica da su lokalni stanovnici uglavnom plavooki, i da odstupaju od uobicajenog izgleda Kricana. Video sam porodicu, otac i majka skroz crni, a obe cerke kao Svedjanke. Onda su mi rekli da je i otac kao mali bio skroz plav, a da su i baba i deda i danas plavi. Postoji verzija da su tu nekad davno stigli neki Vikinzi sa brodom, i da lje se zna. Druga prica je da su stigli Turci preko Rodosa iz Male Azije, koji su takodje drugaciji od uobicajne predstave Turcina, najcesce su plavokosi i palvooki. I znam da su MNOGO z...ajebani. Svi kod kuce drze pusku, da im se nadje.
Inace, kad sam prvi put stigao na Krit, mestani su mi dobronamerno rekli : " vidimo mi da ti volis devojke, ali se ogranici samo na one sa strane, jer svaka ovdasnja ima nekog strica gore na planini, a kad TAJ bude sisao dole na pijacu i cuje, NEMA TE VISE ! "
A STVARNO, kad ih vidite sa onim dugim brkovima, mrkim pogledom, pa ti ljudi se NIKADA ne nasmeju....Nije vam svejedno. Najvisi vrh na Kritu je 2500 metara, zove se Ida. Kazu da tamo zivi Jeti, samo ga oni nekako drugacije zovu, zaboravio sam kako...
A pucnjava je uobicajen provod. Jednom mi je metak prosao tako blizu, da sam osetio vazduh koji je gurao oko sebe. Kad su svatovi u nekom selu, idem okolo, NIJE bezbedno !
ZAISTA svet za sebe !
Nikana zamolila bih te ako mozes nesto blize da mi napises o vili "Meni" u Limenariji. Mi smo ove godine tamo uplatili i nikada do sada nismo bili na Tasosu. Unapred hvala! :-Dnikana1:Diabolo, obicno su mi tvoji postovi simpaticni, ali ovaj put zaista nisi u pravu. Zivim u Limenariji, malom mestu i skoro svaka porodica ima PC, a ADSL se prikljucuje istog ili narednog dana po podnosenju zahteva. Tasos je na severu i spada u nerazvijene oblasti.
Idemo preko Relaxa.Jos uvek nemaju ponudu preko intrneta.Znam samo da je dalje od plaze(950m).Stvarno ne znam vise nista. Ima vremena pa ako nadjes nesto mozes da pustis na ninacojic@yahoo.co.uk Hvala u svakom slucaju.nikana1:nmim, napisi mi preko koje agencije idete. Neverovatno, ali ne znam za ovu vilu. Ako nadjem neku slicicu na internetu mozda cu je prepoznati pa ti reci o cemu se radi. I ime vile mi je neobicno.