GRČKA VIZA

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo konkretnih informacija o turističkoj vizi.Juče sam bila u ambasadi i čekala sam oko 30 minuta.Potrebno je da se u pasoš stavi tj.složi dokumentacija sledećim redom: zahtev za vizu sa fotografijama sa belom podlogom,original vaučer( u drugom pasošu kopija),osiguranje original (u drugom pasošu kopija), fotokopija pasoša (obavezno kopirati i stranice pasoša na kojima se vide prethodne vize ako ste imali),fotokopija radne knjižice, potvrda poslodavca i na kraju dodatna dokumentacija ako imate. Fotokopiju međunarodne dozvole i zeleni karton nisu tražili kao ni izvod iz knjige rođenih za decu.Stari pasoš je potreban ukoliko je važeći pasoš izdat posle 2006.godine. Ukoliko su deca na pasošu roditelja za njih se ne popunjava zahtev posebno tj. jedan pasoš - jedan zahtev. Nekoliko njih su vratili juče jer nisu imali kopiju vaučera i osiguranja za svaki pasoš jer agencije obično daju jedan vaučer za ambasadu i ljudima ne objasne treba iskopirati za druge pasoše. Insistiraju da se pripremi tačan novac. Po pasoše idem u utorak pa ću videti šta će biti.
Pozdrav svima

Poslednja izmena:
Evo i ja sam jutros bila i sve što vermer kaze je baš tako.Završila sam za pola sata i imam utisak da su malo organizovaniji nego prethodnih godina i baš su smanjili potrebnu dokumentaciju.Traze samo ono sto pise na papiru koji ste dobili iz ambasade.Videla sam da su vraćali ljude koji su imali fotografiju 5x5.Format mora biti kao za stare pasose.I za decu se ne plaća nista čak ni taksa -to sam negde prethodno pročitala.Ja sam za muža,dete i mene platila 70 eura.Pozdrav svima

Da li je neko ovih dana dobio grcku vizu,a ima status nezaposlenog?Planira da putujem sa bratom koji je nezaposlen i na birou,pa me zanima sta mi je potrebno za njega od papira da prikupim za grupnu vizu,i da li mi je potreban neki dokaz da smo u srodstvu,ako u opstini uzme potvrdu da je izdrzavano lice od mene,odnosno da ga ja izdrzavam.

Ja mislim da je to format 3,5x4,5cm kao za stare pasoše i voz.dozvole.U foto radnjama znaju ako nemaš slike.Meni su ostale od vozačke dozvole

Da li je neophodno da te fotografije budu na beloj pozadini? Ja imam sa sivkastom pozadinom, pa se bojim da me ne vrate, a ne daju mi se opet pare za slikanje, ako bas ne mora ;)

I jos nesto, ja sam putovala u Italiju pre dve godine, ali nemam sengen vizu u pasosu, bila je grupna, da li onda da napisem u zahtevu da sam imala i tu vizu? Problem je sto ne znam ni od kog do kog datuma mi je bila odobrena ta viza...

Ne znam zaista.Moje slike su bile na beloj pozadini,a sto se tice viza oni traze samo kopije prethodnih grckih viza, a ti prilazes stari pasos i oni vide sve tvoje vize.Ja nisam navodila ove druge.Pozdrav

Ja cu stvarno vise da poludim od ovih papira za vizu.
Iz agencije su nam rekli da nam treba maltene krvna grupa za vizu, i sve smo prikupili (i platili, naravno), izvode (skoro 1000 din), iako pise npr, za decu i izvod iz knjige vencanih samo ako imamo RAZLICITO prezime, a mi imamo isto, g-din iz agencije kaze, nema veze, neka se nadje...Zatim jos nekih milion stvari koje uopste ne stoje na sajtu ambasade.
I u ponedeljak smo isli da u agenciju da nam pregledaju papire, i g-din rekao da nam jos treba i Izjava o izdrzavanju mog muza, a putujemo zajedno, i na sajtu to nigde ne pise. Ta izjava u Opstini koja nam je najbliza, ( i potencijalnim svedocima), kosta 720 din!!!
Da li neko moze da mi kaze da li je to potrebno ili ne? Jer zaista mi se ne daje vise love za papire koji ne trebaju, ali "neka se nadju"...A i cimanje mi je da izlazim sa posla, trazim od jos 2 ljudi da takodje izlaze sa posla, da bi potpisali taj papir.
Ja sam citala ovde po forumima da ta Izjava treba nezaposlenima ako putuju sami, ili studentima koji putuju sami. Stvarno nisam nigde videla da treba ako putuje cela porodica zajedno sa sve decom.

Hvala vam unapred na odgovoru.

... I u ponedeljak smo isli da u agenciju da nam pregledaju papire, i g-din rekao da nam jos treba i Izjava o izdrzavanju mog muza, a putujemo zajedno, i na sajtu to nigde ne pise. Ta izjava u Opstini koja nam je najbliza, ( i potencijalnim svedocima), kosta 720 din!!!
Da li neko moze da mi kaze da li je to potrebno ili ne? Jer zaista mi se ne daje vise love za papire koji ne trebaju, ali "neka se nadju"...A i cimanje mi je da izlazim sa posla, trazim od jos 2 ljudi da takodje izlaze sa posla, da bi potpisali taj papir.
Ja sam citala ovde po forumima da ta Izjava treba nezaposlenima ako putuju sami, ili studentima koji putuju sami. Stvarno nisam nigde videla da treba ako putuje cela porodica zajedno sa sve decom...
OBAVEZNA je ta Izjava (potvrda) ukoliko je bračni drug nezaposlen! Osim što može da se izvadi u Opštini (uz 2 svedoka), može i u radnoj organizaciji (firmi) u kojoj radi zaposljeni bračni drug. Takođe je potrebna i fotokopija Zdravstvene knjižice nezaposlenog bračnog druga, da bi se videlo da se doprinosi za njega plaćaju preko firme zaposlenog bračnog druga. Uostalom najkompletnija dokumentacija (koje se i ja pridržavam već nekoliko godina) može se skinuti sa sajta Magic agencije, ili ovde :arrow: DOKUMENTACIJA POTREBNA ZA GRČKU VIZU

Zna li neko da mi kaze da li mogu da dobijem ind. vizu za npr. 15 dana ukoliko uplatim osiguranje za isto toliko dana iako mi je u vaučeru uplaćen br. noćenja bude npr. 10 ? Kazu da je normalna pojava, i da viza zavisi od osiguranja vise nego od vaučera.

Priznam da nisam procitao svih 30 strana na ovu temu ali dobar deo jesam.
Moje pitanje je dali dete ,koje ima 13 godina u trenutku apliciranja i kome trenutno vadim novi pasos ,placa vizu.
Koliko sam ja razumeo deca ne placaju bez obzira dali su na pasosu roditelja ili imaju svoj licni.
Dali je ovo 100% tacno.
Btw. Vadimo individualne vize ,idemo preko argusa na tasos.

Ja cu stvarno vise da poludim od ovih papira za vizu.
Iz agencije su nam rekli da nam treba maltene krvna grupa za vizu, i sve smo prikupili (i platili, naravno), izvode (skoro 1000 din), iako pise npr, za decu i izvod iz knjige vencanih samo ako imamo RAZLICITO prezime, a mi imamo isto, g-din iz agencije kaze, nema veze, neka se nadje...Zatim jos nekih milion stvari koje uopste ne stoje na sajtu ambasade.
I u ponedeljak smo isli da u agenciju da nam pregledaju papire, i g-din rekao da nam jos treba i Izjava o izdrzavanju mog muza, a putujemo zajedno, i na sajtu to nigde ne pise. Ta izjava u Opstini koja nam je najbliza, ( i potencijalnim svedocima), kosta 720 din!!!
Ja sam citala ovde po forumima da ta Izjava treba nezaposlenima ako putuju sami, ili studentima koji putuju sami. Stvarno nisam nigde videla da treba ako putuje cela porodica zajedno sa sve decom.

Hvala vam unapred na odgovoru.

Meni su isto u agenciji tražili to da me muž izdržava.Ja sam zvala ambasadu i ljubazna gospođa mi je rekla da spremim samo ono što piše na papiru koji smo dobili iz ambasade,i da im nije jasno zašto nas iz agencija zatrpavaju papirima bespotrebno.Prethodnih godina su to tražili,ali od ove to nije potrebno.Ja sam dala za mene samo ono što su tražili.Imala sam kod sebe i izvod iz knjige venčanih ali su mi ga vratili.Ja sutra idem u ambasadu ponovo,nadam se po vizu.Pozdrav

Da li neko zna,koliko je tacna info koju sam negde na netu procitala,da Grci po novom izdaju obrazac potvrde, odnosno, izjave o izdrzavanju nezaposlenog?
Mislim da ne.Moja drugarica je vadila tu izjavu i u opštini dobiješ formular koji muž treba da popuni,potpiše i da na overu.Budalaština.I nisu joj to ni tražili,a izvadila ga je ''za svaki slučaj''

Mom muzu je isto kad je zakazivao zena preko telefona rekla da donese ISKLJUCIVO ono sto pise na sajtu i nikakve dodatne papire. Evo, na primer, nama su u agenciji rekli da sve papire za kola (saobracajnu, vozacku, medjunarodnu, zeleni i zuti karton (posto su kola pod lizingom i nismo mi formalno vlasnici)),kopiramo u 3 primerka i da stavimo u svaki pasos po 1 primerak od svega, a ja ovde masovno citam da oni uopste NE TRAZE dokumentaciju za kola!
Zatim, kopije zdravstvenih knjizica - to takodje nigde ne pise, a agencije insistiraju na tome, to sam kopirala, ali pretpostavljam da nece uzeti. Mozda za mog muza, da potvrdimo da mu moja firma placa zdravstveno.
Zatim, moj muz ima honorarna primanja, i ima potvrdu za to (koja je kostala 800 din), tako da mi je i glupo da imam izjavu da ga ja izdrzavam, a covek ima primanja.
Zatim, moj pasos je izvadjen 2007. i potvrda da nemam stari pasos je kostala 400 din, a pritom u ovom pasosu imam pecate ulaska i izlaska iz Grcke, od grupne vize...Itd, da ne nabrajam,
idemo u utorak da predamo pa cemo videti...:)

Vrlo vazno za studente!!!
Za Roditelja koji je dao izjavu u opstini, treba vam i fotokopija njegove radne knjizice, M1 obrazca i potvrda iz firme da je zaposlen.
Drugo,meni licno nisu trazili, ali jesu nekima, ako putujete sa osobom koja ima hrvatski pasos ili tako neki sa bele sengen liste treba vam fotokopija njegovog pasosa.
P.S. stalno su naglasavali da trebaju sve vize iz pasosa da se fotokipiraju( a ne samo od poslednje tri godine kao sto vazi u svim ostalim ambasadama)

U formularu ako ne znate koji vam je prvi granicni prelaz a idete kolima, tacan odgovor je EVOSONI:)

Međunarodnu dozvolu i papire vezane za auto su vraćali.Ja imala nisam i nisu mi ni tražili.Iskopirala sam zdravstvenu kao da mi se nađe,evo mi je kopija kući i to su mi vratili.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back