GRČKA VIZA

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ljudi, dobili smo vize!!! Idemo porodicno 31 dan, kolima. Zakupili smo apartman sa pogledom na more i to u centru. Putujemo u julu, stizemo brzo, mesto je kod Soluna, a stize se iz Beograda za 8 sati voznje.

Super,blago Vama !
Ja idem na 20 dana,zakazala sam u ambasadi ali zanima me gde ste uplacivali putno osiguranje,ima li razlike u cenama kod osiguravajucih drustava,mislim gde je naj jeftinije da se uplati?!

Bitan je format fotografija , jer su svi koji su imali formate za nove pasose , seckali ispred ambasade .
Tako da , format koji oni traze je onaj stari , za stare pasose i to u svakoj foto radnji znaju

Mi dobili vize!!!! Jeeeeeeeeeeeeeeeeee! Samo sam se bzvz nervirala, u stvari ovi iz agencije su nam bespotrebno nabili tenziju.
Apsolutno smo predali samo ono sto pise na sajtu ambasade, doduse, imali smo i kopije zdravstvenih knjizica za decu i mog nezaposlenog muza, ali su nam tp vratili. Nismo imali izjavu o izdrzavanju, i to definitivno ne treba. Ne treba nista ni za kola.
I to smo dobili od 01.08. do 28.08. 12 dana u tom periodu.

Molim nekoga ako moze da mi pomogne....izvadila sam novi pasos,stari nosim u Grcku ambasadu na uvid,imam vaucer od agencije,potvrde o zaposlenju...znaci sve potrebno imam.U agenciji mi kazu da bi mogla imati problem jer u starom pasosu imam dva odbijenice iz Madjarske i Grcke ambasade,u januaru ove godine i oni kazu da je kratak rok za podnosenje ponovne molbe za sengen.Predlog agencije je da ne nosim stari pasos nego da napravim izjavu da nisam imala uopste pasos pre ovoga...ja ne znam sta da radim,ima li neko slicno iskustvo,sta da radim ????

Koliko ja znam oni imaju neke interne kompjutere u kojima se jasno vidi kad je ko i zasto odbijen , na nivou cele EU , uopšte ti ne treba pasoš da bi znali da su te nekad za nesto odbili.

Ispravite me ako gresim.

Ja to ne bi radila , ja bi predala i pravila se luda .
Pa ako prodje prodje.

Koliko ja znam oni imaju neke interne kompjutere u kojima se jasno vidi kad je ko i zasto odbijen , na nivou cele EU , uopšte ti ne treba pasoš da bi znali da su te nekad za nesto odbili.

Ispravite me ako gresim.

Ja to ne bi radila , ja bi predala i pravila se luda .
Pa ako prodje prodje.
Jao,ne znam sta da radim...pogresila sam prethodno,odbijenice su iz Madjarske i Nemacke ambasade,ako to uopste ima veze.Devojka u agenciji mi kaze da je to vec prolazilo,kao nemam stari,ako me pitaju zasto da kazem da su mi ga uzeli kada sam dobila novi pasos.Meni su naravno vratili ponisten stari,ali da li uopste negde nekome uzimaju stare pasose?!
Da i meni je padalo na pamet da se pravim luda tj.slucajno sam upitala u agenciji da li bi to mogao biti problem i onda krece agonija. Bilo bi mi krivo kada ne bi dobila vizu,jer niko me nece pitati zbog kakvih gluposti sam dobila te odbijenice,bas me krenulo ove godine ne daju mi nigde da mrdnem :(

Poslednja izmena:
Joj sto volim te pametne devojke iz agencija ...:rotf:

Sad kad si izvadila novi pasos malo sta mozes da uradis a da ne podleze krsenju nekog clana zakona
Pre izdavanja novog pasosa , trebala si da ga oglasis nevazecim ( izgubljenim) i prodjes celu proceduru i onda bi imala validan dokument koji prolazi kod svake ambasade .
Sad, jedino , da bi imala sto manje stete a pod uslovom da ti je aranzman tamo negde kasnije ( tj , vise od mesec dana ) , mozes da probas sa individualnom vizom , uzmes sve vaucere od agencije i probas mrtva hladna pa sta uspes , jer u krajnjoj liniji , ako te i odbiju
moci ces da povuces pare od agencije ukoliko imas vise od mesec dana do realizacije istog.
Usput , na svakoj odbijenici pise po kom cl. zakona te zemlje si odbijena tako da ako nije nesto strasno , mozda i prodje.
Razmisli sta je najbolje za tebe :)

Jao,ne znam sta da radim...pogresila sam prethodno,odbijenice su iz Madjarske i Nemacke ambasade,ako to uopste ima veze.Devojka u agenciji mi kaze da je to vec prolazilo,kao nemam stari,ako me pitaju zasto da kazem da su mi ga uzeli kada sam dobila novi pasos.Meni su naravno vratili ponisten stari,ali da li uopste negde nekome uzimaju stare pasose?!
Da i meni je padalo na pamet da se pravim luda tj.slucajno sam upitala u agenciji da li bi to mogao biti problem i onda krece agonija. Bilo bi mi krivo kada ne bi dobila vizu,jer niko me nece pitati zbog kakvih gluposti sam dobila te odbijenice,bas me krenulo ove godine ne daju mi nigde da mrdnem :(
Nisi baš u zgodnoj situaciji ali ti ne preporučujem da im (konzulatu Grčke) daješ neistinite informacije.

Vizni informacioni sistem (tako ga i oni zovu, VIS - Visa Information System) je uspostavljen i trenutno je u fazi testiranja. Svi konzulati EU zemalja, i nekih drugih, već imaju pristup bazi podataka onih koji apliciraju za vize. Potpuna primena će biti od decembra 2009. ali ovo ne znači da već sada, npr. Grci, ne mogu da vide da li si u drugom konzulatu već aplicirala i bila odbijena za vizu.

Zamolio bih nekog, ako ih ovde ima, ko je nekome radio garantno pismo da mi objasni postupak. Ja sam trenutno u Sloveniji, i imam privremeni boravak ovde do kraja godine. Studiram. Znaci imam ovde mesto boravka, imam redovna primanja, imam njihov maticni i poreski broj... Koliko sam cuo, ja mogu da posaljem garantno pismo za vizu... Ako je neko to radio, voleo bih da mi objasni postupak... Sta sve treba da sadrzi, da li se negde overava, gde i kako... Unapred zahvalan.

P.S. jeste da se ne radi o grckoj vizi, ali se na ovoj temi vec govorilo o garantnim pismima, pa pretpostavljam da su ona ista za sve zemlje...

Poslednja izmena:
Joj sto volim te pametne devojke iz agencija ...:rotf:

.......

Zasto tako, pa one se trude samo da pomognu a nijedna agencija ne snosi odgovornosta za valjanost dokumentacije, pasosa itd putnika. Niti su duzni da znaju sve te sitnice oko dokumentacije i ispravnosti, agencije i onako imaju spisak potrebne dokumentacije koji mozu da se skine sa sajta ambasade, koji prosledjiju putnicima.

Zasto tako, pa one se trude samo da pomognu a nijedna agencija ne snosi odgovornosta za valjanost dokumentacije, pasosa itd putnika. Niti su duzni da znaju sve te sitnice oko dokumentacije i ispravnosti, agencije i onako imaju spisak potrebne dokumentacije koji mozu da se skine sa sajta ambasade, koji prosledjiju putnicima.

'' Devojka u agenciji mi kaze da je to vec prolazilo,kao nemam stari,ako me pitaju zasto da kazem da su mi ga uzeli kada sam dobila novi pasos ''

Ovakav savet moze da da neuka komsinica iz najbolje namere ali njoj se jos moze oprostiti .
Ali ZAPOSLENOM u agenciji , koji bez problema uzme sve novce za aranzman a pritom ne pokaze ni elementarno znaje problematike koja je sazvakana vise puta na raznim zvanicnim sajtovima , to NESME da se desi .
Ako je iole ozbiljnija agencija sa ciljem da sto duze i kvalitetno ostane na trzistu , onda ipak mora da ima obuceno osoblje , jer nije cilj samo prodati aranzman i sitnim slovima u dnu napisati da u slucaju odbijanja vize , agencija nije odgovorna i ZADRZAVA sve pare , jer je naravno polazak sutra i tako ipak stoji u ugovoru.
I , jesu , duzni su da znaju sve sitnice vezane za dokumentaciju i predoce putniku problem PRE , ali daju i pravovaljan savet a ne APP pa jos sa izmisljanjem da joj ga MUP ''nije vratio"...:dash:
Niko ne nalazi pare na grani a zaposleni u agenciji su ipak placeni za to sto rade i bolje im je da vode racuna o svom rejtingu jer Turista odavno nije glup i zna da pita i na drugim mestima a i da bukira on-line svoj odmor direktno na zeljeno mesto, sto apsolutno nista ne kosta a moze da bude i mnogo jeftinije i interesantnije :bye:

Evo predao sam juce papire za grcku vizu. Da malo pomognem onima koji tek treba da idu to da urade opisacu celu proceduru.

Za predavanje papira ukoliko je u pitanju porodica ide samo jedan clan porodice (u ovom slucaju ja) i predaje papire za sve.

Dolazak ispred ambasade treba da bude sto blize zakazanom vremenu posto ako dodjete ranije samo cete dzabe cekati. Jedini problem moze biti parkiranje u blizini ambasade tako da ipak tempirajte da imate lufta nekih 15 minuta. Ako dodjete ranije ne pokusavajte ranije da udjete posto ce vas vratiti sa kapije jer uporedjuju sa spiskom zakazinih. Treba da se ponese.

Vazeci pasos na koji spajalicom zakacite jednu fotografiju.
Stari nevazeci pasos.

Da tamo ne bi preturali po papirima i preslagali najbolje da ih jos kod kuce poslazete po sledecem redosledu.

1. Popunjen zahtev za vizu sa svakog pojedinacno sa zaheftanom fotografijom (velicine ista kao za medjunarodnu dozvolu, obicno fotografi znaju koji format treba)
2. Vaucer od agencije i garancija (potvrda) o smestaju u Grckoj. Ovo dobijete od agencije i original stavljate kod onog na cije ime je zakazan termin, a kod ostalih fotokopije.
3. Putnicko zdravstveno osiguranje i to onaj primerak koji se daje ambasadi. Ukoliko ste svi na jednom osiguranju opet original kod prvog, a kopije kod ostalih.
4. Kopija radne knjizice (sve strane na kojima ima nesto upisano) overeno pecatom firme.
5. Potvrda o zaposlenju od firme.
6. Fotokopija strane sa podatcima iz pasosa, kao i kopija svih strana na kojima postoji Sengen viza. Ako imate novi pasos onda isto uraditi i sa starim pasosem ukoliko u njemu imate nek Sengen vize.
7. Ostali dokumenti gde recimo spada izvod iz maticne knjige maloletnog deteta ukoliko roditelji imaju razlicito prezime.

Zeleni kartoni, medjunarodne vozacke dozvole, potvrde iz skole i ostalo ne treba. Znaci samo ono sto pise na sajtu ambasade, a ne na sajtovima agencija. Za decu se ne placa viza vec samo za odrasle.

Cela procedura traje oko pola sata. Policajac je nama za 10.15 rekao da stanemo u red recimo u 10.12, a iz ambasade sam izasao u 10.40.

Potrebna mi je mala pomoc,
Iskreno nisam imala vremena da pregledam sve teme vezano za shengen vize i njihovo koriscenje. Molim ukoliko neko zna da mi pomogne i da odgovor na sledece pitanje.
Dobila sam shengen u madjarskoj ambasadi u trajanju od 6 meseci 30 dana boravka multi naravno.
Mogu li sa tom vizom da putujem u Grcku? Ja znam da bi po pravilu moglo jer su to zemlje sengena, ali isto tako sam nachula da mogu po subjektivnom osecaju da te odbiju da predjesh granicu. Neka mi neko da odgovor pliz...Juce sam doputovala iz austrije, jasno mi je da kad prodjem kroz madjarsku mogu gde hocu jer ne postoji granica. Ali sada mi je bitna Grcka.
Hvala

Potrebna mi je mala pomoc,
Iskreno nisam imala vremena da pregledam sve teme vezano za shengen vize i njihovo koriscenje. Molim ukoliko neko zna da mi pomogne i da odgovor na sledece pitanje.
Dobila sam shengen u madjarskoj ambasadi u trajanju od 6 meseci 30 dana boravka multi naravno.
Mogu li sa tom vizom da putujem u Grcku? Ja znam da bi po pravilu moglo jer su to zemlje sengena, ali isto tako sam nachula da mogu po subjektivnom osecaju da te odbiju da predjesh granicu. Neka mi neko da odgovor pliz...Juce sam doputovala iz austrije, jasno mi je da kad prodjem kroz madjarsku mogu gde hocu jer ne postoji granica. Ali sada mi je bitna Grcka.
Hvala

Mozes bez problema... isla sam sa italijanskim sengenom za Grcku, niko me nije vratio... A sve da i hoces da vadis grcku vizu, ne mozes, jer ako imas vazeci sengen, ne mozes dobiti jos jedan ;)

Mozes bez problema... isla sam sa italijanskim sengenom za Grcku, niko me nije vratio... A sve da i hoces da vadis grcku vizu, ne mozes, jer ako imas vazeci sengen, ne mozes dobiti jos jedan ;)

Da li je to neka promena, do skora sa drugim Sengen vizama nije moglo da se udje u Grcku ukoliko se prethodno nije uslo u neku drugu zemlju?

Molim Vas za malu pomoc,
dobila sam italijanski sengen sa trajanjem od 20 dana i jednim ulaskom.Da li sa njim mogu da odem u Italiju na par dana pa odatle trajektom na Krf.Kako se to racuna,kao jedan ili kao vise ulazaka?
Pozdrav svima!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back