GRČKA VIZA

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
a pa juricu ga ja nego sta, nego sad nemam brojeve pasosa nazalost dok ne dobijem nove ali sam mu poslala vec mail ... na sajtu stoji slicica sa nazivom apartmana, telefonima i vidi se onaj grb grckog udruzenja turizma ili kako se vec zove... doduse u pravu si ti ,i vise si u toku od mene po pitanju tih ogucih "neprilika"... ali ja se nadam najboljem ako ne nece spavati od mene :-)

Moze li neko da mi kaze kojoj turistickoj agenciji da se obratim za vaucere- naravno, samo formalne, da bih mogla da ih prilozim za dobijanje ind. vize? Koliko para za tu uslugu?
Moze odgovor na privatni mail!

e stoji taj grb na slici cak i neka dodatna tabla verovatno sa podacima o vlasniku ali kako god je uvecam nejasno je i ne moze se procitati i da odgovorio mi je da nema problema sve sto treba poslace mi...
tako je.onaj grb stoji na zidu spolja,a ta tabla na zidu(obicno to grci drze uramljeno) sa podacima o vlasniku,karegoriji,protivpozarnoj zastiti,broju kreveta...I nemojte se zbuniti kada vam grk posalje original potvrdu(ako salje postom) sa vasim podacima ali ce vam poslati kopiju dozvole jer je original jedan i ne moze ga poslati.to znaju u ambasadi i...no problemo...

Poslednja izmena:
Zna li neko da mi kaze koja je procedura da se produzi viza,elem planirao zam da izvadim turisticku vizu na nekih 10-20 ili mesec dana i da onda odande (sa Krita) zatrazim produzenje jos mesec-dva

Unapred zahvalan

Sad zvala i zakazala za pocetak maja .
Traze ime , prezime , datum rodjenja , adresu , za sve ako ide porodica
Ne treba broj pasosa
Zvati na 0800 15 15 15 , poziv je ''besplatan'' ali po osobi naplacuju 200 din kroz telefonski racun ,
sa fiksnog telefona koji odmah proveravaju dal je vas
Brzo i lako , dobila od prve .

Sad zvala i zakazala za pocetak maja .
Traze ime , prezime , datum rodjenja , adresu , za sve ako ide porodica
Ne treba broj pasosa
Zvati na 0800 15 15 15 , poziv je ''besplatan'' ali po osobi naplacuju 200 din kroz telefonski racun ,
sa fiksnog telefona koji odmah proveravaju dal je vas
Brzo i lako , dobila od prve .
Šta znači po "osobi"?
Po pozivu ili po broju osoba koja tim pozivom zakazuje za vizu?

Šta znači po "osobi"?
Po pozivu ili po broju osoba koja tim pozivom zakazuje za vizu?

I ja sam juče dobila call centar i zakazala za 15. maj, jer mi tad odgovara, a cena zakazivanja za supruga, ćerku i mene je 400 dinara + PDV (porodično zakazivanje).
Po osobi, kao što ivab reče, je 200 dinara + PDV ako nije u pitanju porodično zakazivanje.

I ja sam juče dobila call centar i zakazala za 15. maj, jer mi tad odgovara, a cena zakazivanja za supruga, ćerku i mene je 400 dinara + PDV (porodično zakazivanje).
Po osobi, kao što ivab reče, je 200 dinara + PDV ako nije u pitanju porodično zakazivanje.

kakvi lopovi...ovo je neverovatna i bezočna krađa
zato sve njih i zabole za beli šengen

Ja sam bila prilicno uplasene tj zaplasena svim ovim sto sam procitala oko zakazivanja za vizu, slobodnih termina...JA idem na more od 07.07, a nisam htela da idem u junu da vadim vizu, jer imam ispitni rok.Malo pre sam zvala da zakazem, dobila iz prve, zakazala za 05. maj( zena me pitala koji datum hocu, ja ga izabrala), zena mi ljubazno odgovorila na pitanja koja sam imala...sve u svemu super je proslo

Cao svima!
Imam nekoliko pitanja:

1) Da li mogu da predam dokumenta sad posle 01. maja a putujemo tek u avgustu?
Jer ako nas odbiju, volela bih da isplaniram drugo letovanje, da ne ostavljam za poslednji trenutak
2) Ja i moj muz vodimo njegovog sina iz prvog braka, majka mu je staratelj, da li je to problem? Dace saglasnost, naravno, da li treba i kopija njenog resenja i starateljstvu?

Cao svima!
Imam nekoliko pitanja:

1) Da li mogu da predam dokumenta sad posle 01. maja a putujemo tek u avgustu?
Jer ako nas odbiju, volela bih da isplaniram drugo letovanje, da ne ostavljam za poslednji trenutak
2) Ja i moj muz vodimo njegovog sina iz prvog braka, majka mu je staratelj, da li je to problem? Dace saglasnost, naravno, da li treba i kopija njenog resenja i starateljstvu?

Za vizu mozete da predate 90 dana pre puta.
Za muzevo dete vam treba samo saglasnost majke.
Kopija resenja o starateljstvu je potrebna majci (staratelju) ako vodi dete van zemlje.

Ako su vam uredni papiri nema razloga da se plasite,dobice te vizu sigurno.Poz

Da li ste primetili na sajtu grcke ambasade da su smanjili broj potrebnih dokumenata?
Npr, za nezaposlenog bracnog druga ne treba vise ona izjava u izdrzavanju??
Da li da je imam za svaki slucaj?

I jos nesto, ako je pasos izdat 2007 u martu, i u njemu nema viza, ali ima PECATA (od grupne vize) da je osoba vec boravila u Grckoj, da li je potreban stari pasos na uvid?

I ukoliko je suprug zvanicno nezaposlen, ali ima honorarna primanja, ima potvrdu sa biroa, ima zdravstvenu knjizicu preko mene, da li priloziti i dokumenta o honorarnim primanjima?

I da li Izvodi iz maticnih knjiga za decu i nas vencani list moraju da budu mladji od 6 meseci ili mogu i neki stariji?

Moj muz je danas dobio iz prve i zakazao za 12.maj.
Devojka na telefonu mu je rekla da APSOLUTNO trebaju SAMO ona dokumenta koja se traze na sajtu ambasade!
Da agencije malo vise traze i da se onda bespotrebno zatrpavaju, a u stvari im treba samo ovo sto pise na sajtu.
To je mnogo manje nego sto je bilo pre.
Npr, Izvod iz mkr za dete, SAMO ukoliko roditelji imaju razlicito prezime...itd

Sada sam zvala ambasadu da zakazem termin za supruga mene i dvoje dece i pitala da li su za decu besplatne vize(deca imaju 3 i 1 godinu),rekli su mi da se naplacuje taksa po pasosu i da takve informacije ne daju,a meni svako dete ima svoj pasos!!!!Pa vas molim da mi neko odgovori na svom primeru da li deca placaju vizu 35e ako imaju svoj pasos??? Unapred zahvalna!!!!!!!!!!!!!!

Moj muz je danas dobio iz prve i zakazao za 12.maj.
Devojka na telefonu mu je rekla da APSOLUTNO trebaju SAMO ona dokumenta koja se traze na sajtu ambasade!
Da agencije malo vise traze i da se onda bespotrebno zatrpavaju, a u stvari im treba samo ovo sto pise na sajtu.
To je mnogo manje nego sto je bilo pre.
Npr, Izvod iz mkr za dete, SAMO ukoliko roditelji imaju razlicito prezime...itd

Hvala punao.Ja sutra imam razgovor u ambasadi,a juče išla u agenciju po osiguranje i devojka mi napričala još sve i svašta da mi treba ,pa sam na trenutak pomislila da mi fali dosta papira i da će me vratiti.Ja idem ujutru u 9:30 pa ću videti.Pozdrav

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back